Kapitulská-krík-neostrihaný

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
gabriela 19. marca 2022

Kry bazy ciernej v predzahradke ZUS J. Cikkera su pravdepodobne v ramci jarnej udrzby cerstvo orezane, ale remeselna stranka rezu napoveda skor na utok vandalov. Ma mesto moznost zabranit podobnemu niceniu verejnej zelene? Ma mesto moznost zistit, kto rez vykonal a vyvodit zodpovednost?

V case klimatickej krizy taketo zaobchadzanie so zelenou vyvolava zdesenie.

30. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Daný zásah sme prekonzultovali so správcom zelene, rez nebol vykonaný odborne, avšak zmladenie tohto druhu prebehne bez problémov.
Osoby zodpovedné za orezanie sme kontaktovali a dopredu upozornili, aby následné postupy pri údržbe zelene konzultovali so správcom zelene.

S pozdravom

Mgr. Zuzana Abrinková
Odd. odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev
MsÚ Banská Bystrica
30. marec 2022

gabriela

Dakujem velmi pekne za to, ze ste sa mojmu podnetu venovali. Iduc okolo som videla, ze na predmetnych bazach bola vykonana oprava, i ked jej sposob ma stale daleko od remeselne akceptovatelneho pristupu k orezavanemu kru. Nepochybujem, ze zmladenie bazy prebehne bez problemov (podobne ako napr. pri cornusoch a forsythiach v detskom parciku na ihrisku na Triede SNP) a rasiace listy problem coskoro zamaskuju. Mrzi ma vsak, ze mesto dlhodobo zveruje tuto pracu subjektom, ktore ju vykonavaju na tak nizkej urovni. Ak to budeme akceptovat s odovodnenim, ze rastlina spolahlivo zmladi aj napriek barbarskemu zasahu, je tym padom vsetko v poriadku? V Radnicnych novinach citam, ako zodpovedne sa mesto pustilo do priprav na boj s klimatickou krizou. Nemalo by ist prikladom aj v starostlivosti o existujucu zelen? Ved aj toto svedci o postoji mesta k nej a ma obrovsky vplyv na vnimanie zelene sirokou verejnostou.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania