Československej armády-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý
meno
Peter 11. januára 2023

Pouziva mesto Banska Bystrica portal odkaz pre starostu aktivne? Odpovede na podnety nie su moc pravidelne a casto sa deju v zvlastnom poradi: niektore podnety nemaju ziadnu odpoved aj mesiace, ine maju odpoved do par dni... Viem ze kazdy podnet sa neda vyriesit zo dna na den, ale chcelo by to aspon nejaku konzistentnu komunikaciu. Takto to nebudi velku doveru vyuzivat tento portal.

25. január 2023

Odkazprestarostu.sk

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Admin OpS
02. február 2023

Peter

Celkom ironia ale bolo by mozne podnet preposlat mestu ? 3 tyzdne bez odpovede. Aky kluc pouziva mesto na odpovedanie na podnety ?
20. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

za odpovedanie na podnety sú zodpovední zamestnanci vecne príslušní za danú oblasť. Bohužiaľ niektoré podnety sa nedajú vyriešiť okamžite, alebo v priebehu pár dní, či týždňov. Napriek tomu sú odpovede o stave riešenia podnetu zverejňované od 01.01.2023 do jedného týždňa.

správa Odkazu pre starostu
Mesto Banská Bystrica
20. február 2023

Peter

Dobry den, nieco vam asi v procese vyhodnocovanie nefunguje spravne, a vas posledny komentar to potvrdzuje. Tento prispevok bol vytvoreny 11. januara 2023. Teda od vytvorenia podnetu, po vasu terajsiu odpoved (20. februara 2023) ubehlo skoro 6 tyzdnov, pricom podnet vam bol 1x preposlany administratotom odkaz pre starostu.
Mohli by ste sa na to pozriet? Obdobne je to s vela dalsimi podnetmi, co ma viedlo k vytvoreniu tohto podnetu.
V kazdom pripade si uvedumujem, ze mate velke mnozstvo podnetov a ze nie kazdy sa da vyriesit hned, avsak aka-taka odpoved pri podnetoch by bola skvela, a taktiez odpovede na priebezne otazky pri podnetoch taktiez (existuje kopa podnetov vytvorena este v minulych rokoch, ktore dostali ciastocnu odpoved, a na dalsie otazky uz nikto neodpovedal). V kazdom pripade dakujem pekne za kazdu jednu odpoved mesta na dane podnety.
20. február 2023

Odpoveď samosprávy

Máte pravdu, táto odpoveď išla neskoro, keďže sa priamo nepriradila zodpovednosť za odpoveď na základe preddefinovaného kľúča administrácie Odkazu pre starostu (verejné služby - iné, to nie je napárované nikomu na zodpovednosť, keďže sa to podľa tejto sekcie nedá).
Skúste si však všimnúť, že okrem toho podnetu máme už len jeden neriešený v tomto roku (keď nepočítame nové podnety za posledný týždeň).
Taktiež sa postupne snažíme riešiť aj staršie podnety, môžete si všimnúť, že aj počet starších neodpovedaných tiež klesá.

správa Odkazu pre starostu
Mesto Banská Bystrica
22. február 2023

Odpoveď samosprávy

Určite chceme odpovedať na všetky podnety, ktoré sú ešte aktuálne a ktoré sú v kompetencii Mesta Banská Bystrica. Následne, samozrejme pokiaľ to je v našich možnostiach, aj tieto podnety vyriešiť, alebo sa aspoň o to pokúsiť.

správa Odkazu pre starostu
Mesto Banská Bystrica
22. február 2023

Peter

Nebolo by lepsie zaoberat sa starsimi podnetmi ? A postupne dostavat k novym ? Je to troska nefer zavrhnut podnet, ktory sa vytvoril par tyzdnov pred vami stanovanou hranicou. Maju ludia, ktori su uz nespokojni bez odpovede, podnet vytvorit nanovo ? V com je vacsi vyznam podnetu vytvoreneho po 01.01.2023 oproti podnetu ktory trapi ludi uz aj polroka, niekedy aj rok ?
22. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, skúsim detailnejšie vysvetliť našu filozofiu. Od 1.1.2023 sa odpovedá na každý podnet promptne, aby nahlasovateľ vedel, že sa jeho podnetom niekto zaoberá. V minulosti sa často stávalo, že sa na podnety odpovedalo, až keď bol podnet vyriešený. To ale neznamená, že pokiaľ pri podnetoch nebola odpoveď, tak sa nimi nikto nezaoberal. Práve naopak, podnety sa riešili, len neboli priebežné informácie, čo sa teraz zmenilo. Hierarchia riešenia podnetov sa nemení, teda staršie podnety majú prednosť a pokiaľ je to v možnostiach Mesta Banská Bystrica, sú riešené podľa dátumu uverejnenia.

správa Odkazu pre starostu
Mesto Banská Bystrica
22. február 2023

Peter

Dakujem za detailnejsie vysvetlenie ktore mi vobec nezodpovedalo kedy sa dostane na odpoved napriklad tento podnet https://www.odkazprestarostu.sk/banska-bystrica/podnety/145717/m-hattalu-dopravne-zrkadlo-chybajuce
alebo napriklad tento podnet https://www.odkazprestarostu.sk/banska-bystrica/podnety/148816/tajovskeho-2-22-1-17-chodnik-rozkopany
jedna sa o podnety, ktore su tam pol roka bez akejkolvek odpovede. Ale asi sa to ani nedozviem... Alebo sa to dozviem ked to bude vyriesene ?
22. február 2023

Peter

Ale na druhu stranu musim pochvalit, ze takto vyzera aktivna komunikacia z vasej strany za co som velmi vdacny a prial by som si aby to tak vyzeralo pri vsetkych prispevkoch. Taktiez chapem problemy s kapacitami, kedze ludi trapi vela problemov. Len nadalej si myslim ze kluc ktory ste zvolili nie je uplne najstastnejsi, lebo pre starsie prispevky pol roka vyzera frustrujuco. Ale chapem ze vas kluc na nove prispevky znie super, lebo ludia, ktori pridali prispevky sucasne maju pocit rychlej spatnej vazby. Dakujem a drzim palce.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania