Neporiadok medzi Fončordou a Radvaňou

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Danka Halamová 10. septembra 2015

Chcem Vám poslať pár fotiek, ktorými som zachytila len minimum toho čo je na ploche medzi Políciou na Okružnej ulici a novým domom pri Kauflande v Radvani. (podnet zaslaný aj na linkučistoty-len neviem či tá funguje)
Odjakživa táto časť popri potoku Udurná bola priechodzia smero do a z Radvane. Ľudia si tadiaľto skracovali cestu.

Jedná sa o mestské, ale aj súkromné pozemky, ktoré pripomínajú jedno veľké smetisko, zanedbanú zeleň, dolámané stromy, útočisko bezdomovcov (vrátane jednej zrúcaniny) a podobne. Za všetko hovoria hádam fotky, ktoré pripájam.

10. september 2015

Odpoveď samosprávy

Pozemok, kde sa prevažne nachádzajú stromy a kroviny, nie je v majetku mesta. Aj napriek tomu túto časť upratujeme prostredníctvom tej hŕstky aktivačných pracovníkov, ktorých máme. V marci tohoto roku lokalitu dočista vyriadili, vyzbieralo a vyviezlo sa niekoľko desiatok vriec odpadu (viď. foto). Aj neskôr sa odpad okolo chodníka zbieral. Za poriadok v obci zodpovedá obec, no na všetko sama nestačí. Občan by sa mal tiež podieľať na ochrane a na zveľaďovaní životného prostredia v obci a napomáhať udržiavať poriadok. Podieľať sa však dá rôznym spôsobom, napr. aj tým že vytvára čierne skládky. Tu jednoznačne ťaháme za kratší koniec.

Mgr. Peter Suchý, Oddelenie odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania