Parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Neriešený

Parkovanie v Národnej ulici. Autá síce parkujú na vyhradených miestach, ale svojim "predkom" a "zadkom" zaberajú polovicu chodníka, po ktorom chodci a nehovoriac kočíky majú problém chodiť. Všimol som si, že hlavne autá Lesov SR to pochopili a parkujú tak, aby bola celá šírka chodníka voľna, ale ostatné autá sa vždy natlačia kolesami až na obrubník. Myslím, že to by sa dalo elegantne vyriešiť. Čo poviete.

08. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Zákon NR SR č. 8/2009 Z.z. takýto spôsob parkovania nerieši a preto mestská polícia nemôže voči takýmto vodičom zakročiť ani upozornením.
Z pohľadu občana je táto situácia obmedzujúca, mestská polícia však môže riešiť len tie priestupky, ktoré sú v zákone uvedené.

Silvia Dóšová, MsP Banská Bystrica
08. jún 2016

Ivan

Dobrý deň, reakciu MsP akceptujem, bez problémov. Otázka ale nebola smerovaná na MsP. Tento "Odkaz pre starostu" mal byť posunutý na kompetentný odbor alebo osobu, ktorá spravuje komunikáciu resp. parkovisko. Pod elegantným riešením si predstavujem napr. mechanický indikátor pre koleso, ktorý zastaví auto v takej vzdialenosti od obrubníka (ktorý teraz tento mechanický indikátor simuluje) aby chodník ostal v celej šírke priechodný. Stále ostane dostatok miesta pre jazdu z druhej strany.
17. jún 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania