Chýbajúci smetný kôš a lavička na autobusovej zastávke

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý
meno
Ing. Eman Horváth 09. augusta 2016

V nedávnej dobe bola rozšírená autobusová zastávka na ulici 29. augusta č. 23 o ďalšie státie, ale to nebolo doplnené o lavičku a smetný kôš. Z toho dôvodu čakajúci posedávajú na kvetináčoch, schodoch na vchode do obchodov a rímsach. Poškodzujú tým tieto predmety a prekážajú pri prechádzaní ostatným ľuďom.
Veľkým problémom je znečisťovanie okolia, keďže nablízku nie je smetný kôš, odpad hádžu po zemi, a do kvetináčov.
Je potrebné túto zastávku dovybaviť.

18. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vzhľadom na dočasný charakter zriadenia autobusovej zastávky do doby vybudovania novej autobusovej stanici v Banskej Bystrici lavička na nej nebude umiestnená, avšak smetný kôš bude na nej osadený v priebehu mesiaca august 2016.


Ing. Michal Štúber
referent odd. odpadového hospodárstva a ÚVP

Oddelenie údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí

MsÚ Banská Bystrica
21. august 2016

Ing. Eman Horváth

Smetný kôš bol doplnený naozaj rýchlo. Škoda že z neznámych dôvodov nie je možné pridať aj obyčajnú prenosnú lavičku. ľadia ďalej sedia na kvetináčoch a schodoch. Nie je to v poriadku.
28. september 2016

Ing. Eman Horváth

Na moju otázku čo je dôvodom toho že nie je možné osadiť dočasnú prenosnú lavičku na túto zastávku som nedostal odpoveď a bol som odporučený aby som ju zadal cez túto stránku (nepoužívajte slovo portál, je príšerné a znamená bránu). Tak sa teda pýtam.
Táto záležitosť nie je kozmetická, vznikajú tu konflikty, keď sediaci ľudia zavadzajú prechádzajúcim. Školopovinným deťom je im jedno kde sú a starším osobám čo ich bolia nohy je najprednejšie to, aby sa niekde zložili so svojimi taškami. Ak mám dobré správy, tak Bystrica mala prebytkový rozpočet, jednu lavičku by vydržal. Možno aj pripevnenú o chodník, aby ju neukradli.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania