Podlavická cesta-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

V riešení
meno
Tomáš Holba 10. marca 2019

Dobry den, manzelka rodila 19.1.2019 a v noci okolo 3:00 si volala sanitku, ta pre auto parkujuce pri smetnych kosoch na Podlavickej ceste pod zastavkou nemohla plynulo prejst a bola nutena naspat cuvat niekolko minut az ku potravinam coop(asi 200m od nasho vchodu). Teraz nedavno tam pre zmenu nemohli smetiari vysypat kose a tak odisli a ja som bol nuteny volat MP 159. Bolo by prosim mozne ku kusom vytvorit horizontalne znacenie ako na foto c.3? Na foto 1 a 2 vidno ako auto blokuje smetiarov, prip. sanitky a niekedy je problem vysypat aj samotne smeti. Myslim ze jedina vyhoda pre jedno jedine parkujuce auto zatienuju neustale a viacere spominane problemy. Dakujem, s pozdravom Tomas Holba.

11. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Cestný správny orgán nesúhlasí s doplnením vodorovného dopravného značenia V 12a na komunikáciu,
nakoľko nádoby na komunálny odpad nemajú byť umiestnené na komunikácií, ale na samostatnej ploche na to určenej. Takéto stanovisko dal k doplneniu dopravného značenia aj Okresný dopravný v Banskej Bystrici. Jedná sa o systémový problém, ktorého riešenie je v kompetencii Mestského úradu v Banskej Bystrici, Oddelenia odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev.

Mesto Banská Bystrica, Mestský úrad v Banskej Bystrici, Stavebný úrad, Oddelenie dopravných stavieb
07. apríl 2019

Tomáš Holba

Dobry den, dakujem za odpoved. Kontaktoval som veduceho Oddelenia odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev pana Mgr. Petra Sucheho a ten sa vyjadril ze kose su umiestnene korektne a legalne. Uz ked sa tam davali pred xy rokmi tak uz vtedy si dali na to pozor a odvtedy su umiestnene na specialne na to vybudovanom mieste, vid foto v prilohe - cesta je len po miesto vyznacene cervenou ciarou, za nou je samostana plocha na to urcena, presne ako pisete.
07. apríl 2019

Tomáš Holba

link na spominanu fotku https://ibb.co/brNb1W9

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania