Čerešňová-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý
meno
Peter 06. septembra 2019

Ako dlhoročný
vodič sa tu denno denne musím prizerať ako sa tu porušujú dopravné predpisy čo je iných častiach mesta neakceptovateľné. K EUROMOTORU je zákaz v jazdu , ktorý vodiči nerešpektujú , tým
pádom je situácia ešte nebezpečnejšia . Sme vyslovene proti aby sa tu zákaz vjazdu zrušil , či
,, posunul ,, smerom k EUROMOTORU kde by bol bezvýznamný v zaujme biznisu a nie mie-
stných obyvateľov .
Bývajú tu ľudia , ktorý nemajú šancu žiť a pohybovať sa bezpečne na tejto ulici .

05. september 2019

Peter

Z niekdajsiej polnej cesty ktora neni podsypana a zhutnena sa tu stava dvojprudovka na co nema ani potrebnu sirku a ine parametre.Majitelom cesty je mesto B.B. situacia sa neriesi no je neunosna a nebezpecna !
21. september 2019

Peter

Osobne bývam na tejto ulici a situácia je tu dlhodobo zlá, nie je ochota to riešiť, boli návrhy na osadenie spomaľovačov a dodnes sme sa ich nedočkali!!! Vodiči tu nerešpektujú zákaz vstupu do jednosmerky ani maximálnu povolenú rýchlosť!!!! Ešte ani raz som tu nevidel políciu kontrolovať dopravné predpisy!!! Jedno z možných riešení by bolo podľa mňa uzavrieť prístup do Euromotoru od diaľnice a umožniť obojsmerný prístup po tejto komunikácii. Hustota dopravy by sa podstatne zredukovala keďže by prechádzali iba klienti Euromotoru a domáci a nie ostatný vodiči skracujúci si cestu do ďalších obcí.
22. september 2019

Peter

Aj ja tu bývam. Pokiaľ viem domácim tu vadí už jednosmerná , nie to obojsmerná premávka. Nie je riešenie predsa tu pustiť nákladne auta v oboch smeroch - cesta na to nie je stavaná .My nemáme pred domom ani len chodník a vchádzame rovno na cestu ! Jediné riešenie by bolo vybudovanie dávno sľubovanej obslužnej cesty do Euromotoru !!!
22. september 2019

Peter

Nedávno keď vymieňali asfalt na dialnici a bol uzavretý vchod z diaľnice bola situácia oveľa pokojnejšia ako inokedy vychádzam z tohto poznatku. A nákladné vozidlá tu chodia hlavne kamióny s autami do Euromotoru. Iné neviem po čo by tu chodili teda ešte dodávky, ale tie nerátam medzi nákladné autá.
23. september 2019

Odkazprestarostu.sk

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Admin OpS
24. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
cestný správny orgán nemá zatiaľ evidovanú žiadosť o posunutie dopravnej značky B 2 na Ul. Čerešňová, a ani nebude súhlasiť s takýmto riešením nakoľko dopravno-technické parametre predmetnej komunikácie nevyhovujú požiadavkám na obojsmernú premávku v zmysle zákona č.8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v znení neskorších predpisov.
Kontrolu dodržiavania ustanovení zákona o cestnej premávke vykonávajú policajné zložky,
ktorým je potrebné adresovať žiadosť resp. podnet na vykonávanie kontroly.

Oddelenie dopravných stavieb, MsÚ Banská Bystrica

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania