Gaštanová-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý

Rad by som poprosil o vyjadrenie mesta kedy budu cistene stojiska kontajnerov, nakolko po obstarani noveho subjektu malo dojst ku pravidelnemu cisteniu do okruhu niekolkych metrov. To sa neudialo v tomto pripade ani RAZ. Ziadam teda o napravu a nakolko bola slubovana velka zmena, nech to zacne mesto aj kontrolovat, nakolko sa neudialo NIC k lepsiemu.

29. jún 2020

Jozef

Mal som tú česť na vlastné oči vidieť dvoch pracovníkov (pravdepodobne pracovníci VPP), lopatou s pomedzi kontajnerov vyhádzali neporiadok na trávu za kontajnermi, ani si nedali tú robotu aby ho nahádzali do kontajnerov. A len z pomedzi kontajnerov, pod kontajnery lopatou ani nazašli. Trošku divné čistenie okruhu 6 metrov od stojiska kontajnerov. Hlavne, že sám primátor ospevoval ako dôjde k zlepšeniu keď to bude mať na starosti jedna firma. A skutek utek. Ale poplatky sa samozrejme zdvihli, veď treba zaplatiť aj čistenie stojísk, ktoré v skutočnosti ak sa vôbec vykonáva, tak len v úbohom prevedení. A firma má zase viac ziskov, lebo mesto si nič nevie odkontrolovať.
06. júl 2020

Odkazprestarostu.sk

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Admin OpS
21. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Zberová spoločnosť má povinnosť zabezpečovať dočisťovanie stojísk od komunálneho odpadu, na čo bola upozornená aj v rámci uvedeného stojiska zberu na Gaštanovej ul. Niekedy však vzhľadom na rôzne okolnosti, ako napr. na podstatu povrchu stojiska ako je na Gaštanovej ul. – zatrávňovacie betónové prefabrikáty nie je možné stojisko dôsledne dočistiť od drobných úlomkov skla ( ktoré tam bolo zrejme umiestnené vedľa nádoby v rozpore s príslušným VZN mesta o nakladaní s komunálnymi odpadmi) a to pri bežnom každodennom výkone starostlivosti o cca. 975 stojísk zberu komunálneho odpadu v meste. Plošné výpadky dodávateľa služby v povinnosti zabezpečiť dočistenie stojiska od komunálneho odpadu však neevidujeme.
Za prijatie informácie vopred ďakujeme.

Ing. Michal Štúber, Oddelenie odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev, MsÚ Banská Bystrica
21. október 2021

Jozef

Odpoveď samosprávy po 4 mesiacoch.... Teda ďakujeme pekne.
Za povrch stojiska zodpovedá mesto, veľakrát je to cesta, chodník, trávnik alebo skôr oráčina, teda aj za zatrávňovačky je zodpovedné mesto. Za kontajnery na sklo, do ktorých nie je možné vložiť tabuľové sklo zodpovedá tiež mesto v spolupráci s firmou zabezpečujúcou odvoz odpadu. Obyvatelia chcú veľakrát separovať aj tabuľové sklo a nezostáva im nič iné len ho oprieť o nádobu na zber a preto črepy. Ako sa ho majú teda podľa VZN mesta o nakladaní s odpadmi zbaviť?
Plošné výpadky neevidujete......zaujímavé. Napadlo Vás zdokumentovať stav niekoľkých stojísk v meste opakovane v priebehu pár mesiacov? A uvidíte ten plošný výpadok na vlastné oči.
Teším sa na ďalšiu odpoveď o 4 mesiace.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania