Výstavba na Magurskej - Jolly Joker

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Miroslav Mojžiš 04. júla 2011

Som obyvateľ bytového domu na Stromovej ulici na Kramároch kde investor plánuje vystavať na jednom z posledných kusov zelene na Magurskej ulici polyfunkčný objekt Jolly Joker.

Je mnoho dôvodov, prečo s takouto výstavbou nesúhlasiť. Mnohí nespokojní obyvatelia Stromovej a Ladzianskeho ulice doručia na miestny úrad petície proti výstavbe a pripomienky v rámci končiaceho sa územného konania. Hustota zástavby na Kramároch (a v podstate v celej Bratislave) sa stále zvyšuje napriek tomu, že už dosahuje takmer neúnosnú úroveň.

Som presvedčený (a nie som sám) že zástavba na Magurskej značne zníži kvalitu života obyvateľov okolia. O dôležitosti zelene myslím nemusíme polemizovať. Sám ste v období pred Vašim zvolením do funkcie starostu pracoval s obyvateľmi na jej udržiavaní a obnove.

Obyvateľom priamo susediaceho bytového domu značne zníži komfort bývania, či už odstránením zelene, znížením svetelnosti a celkového výzoru krajiny pred ich oknami.

Apelujem preto na Vás, ako na občianskeho kandidáta (ktorému som odovzdal hlas aj ja), aby ste sa týmto zámerom zaoberali a vyšli v ústrety občanom, ktorí zo stavbou nesúhlasia minimálne tým, že začnete verejnú diskusiu o tomto zámere nad rámec konania. Som presvedčený, že pre toto rozlohou malé zelené územie existuje aj lepší spôsob využitia. Kramáre sú plné rodín s malými deťmi a skultivovanie zelene na tomto území do podoby parčíka, kde by sa mohli stretávať a tráviť čas by privítali (ja osobne určite). Napriek tomu, že pozemok je v súkromných rukách by mali mesto a mestská časť aktívnym spôsobom pristupovať k jeho rozvíjaniu v prospech obyvateľov.

Je čas zastaviť tendencie výstavby v tomto meste, ktoré jednoznačne smerujú k znižovaniu kvality života jeho obyvateľov tým, že ich uberajú o životný priestor a zhoršujú stav mestského životného prostredia.

Prosím Vás (a každého kto si odkaz prečíta) aby ste sa vyjadrili a šírili túto informáciu ďalej.

05. júl 2011

K

Plne súhlasím
14. júl 2011

Anonymný užívateľ

Súhlasim s autorom príspevku
18. júl 2011

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

v tejto chvíli vás môžem informovať o priebežnom stave:

- minulý týždeň v stredu (13.7.) sa starosta stretol so zástupcami petičného výboru, kde spolu s pracovníkmi stavebného úradu prebrali detaily okolo plánovanej stavby a požiadavky občanov

- dnes (18.7.) sa starosta stretol so zástupcom investora plánovanej stavby. Dohodli sa, že budúci týždeň v stredu (27.7.) o 17.00 sa na mieste plánovanej stavby uskutoční stretnutie investora, zástupcov petičné výboru, občanov a starostu priamo na mieste plánovanej stavby.

S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
02. august 2011

JUDr. Michal Valent

Som obyvateľ oproti stojaceho domu na Višňovej ulici. Som presvedčený, že je absolútne neprípustné, aby sa povolila výstavba takéhoto druhu. Chcel by som sa opýtať, kde sa dá podpísať petícia proti tomuto stavebnému zámeru. Ďakujem.
03. august 2011

Marek Tettinger

Pekný deň pán Valent,

Vaša otázka asi nesmeruje na samosprávu, pokúsim sa odpovedať aspoň na to, čo viem: Petíciu spisovali miestni obyvatelia (plus ľudia z iných častí Slovenska) a doručili ju na miestny úrad. Či sa ešte zbierajú podpisy skúste kontaktovať pána Mojžiša, prípadne pani Tvarožkovú alebo Kadlečíkovú z petičného výboru.

Ako som už písal vyššie, uskutočnilo sa stretnutie starostu s členmi petičného výboru, kde objasnili dôvody protestu a podstatu petície. Následne sa stretol s investorom.

Na základe starostovej iniciatívy uskutočnilo spoločné stretnutie obyvateľov s investorom na pozemku, kde by mala vyrásť spomínaná stavba. V týchto dňoch finalizujem zápis zo stretnutia, ak máte záujem, môžem ho poslať aj vám.

S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
03. august 2011

Michal Valent

Ďakujem Vám za odpoveď.
04. august 2011

Marek Tettinger

Pekný deň, zápis zo stretnutia bol rozoslaný účastníkom stretnutia a zástupcom petičného výboru. Prípadní ďalší záujemcovia nech ma prosím kontaktujú na adrese: hovorca(zavinac)banm.sk
Rád im záznam zašlem.

S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
16. august 2011

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

využívam stránu odkazprestarostu.sk na informovanie o priebežnom vývoji situácie. V súvislosti s plánovanou výstavbou polyfunkčného objektu Jolly-Joker bolo v týchto dňoch prerušené konanie vo veci návrhu na vydanie rozhodnutia o umiestnení stavby.

Dôvodom prerušenia je uplatnenie námietok účastníkov konania. K celej záležitosti teraz musí zaujať stanovisko Oddelenie územného rozvoja mesta na bratislavskom magistráte.
S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania