Chýbajúce ihrisko vo dvore OD Centrum

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Šárka Horáčková 21. septembra 2020

Dobrý deň,
prosím Vás, detské ihrisko na Zohorskej bolo demontované a ja viem, že nie je pod správou obce, ale bola by som rada, keby ste sa pokúsili o nápravu a začali toto ihrisko spravovať, prípadne odkúpili pozemok pod ním. Naozaj tam sedíme s deťmi každý deň a hrabú sa tam v špinavom piesku a preliezky boli odstránené - detí je tam každý deň naozaj veľa, ale nemajú sa kde hrať, je to skutočne neuveriteľné, že si to niekto pohadzuje ako horúci zemiak a nikoho nezaujíma aké služby (ne)máme my obyvatelia k dispozícii. Buď to riešte ako mestská časť, alebo ihneď urobte dostatočný nátlak na majiteľov, aby to vyriešili.
S pozdravom

RNDr. Šárka Horáčková, PhD.

22. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobry den.
Detske ihrisko bolo zrusene a neplanuje sa jeho obnova. Od 1.1.2020 vstupila do platnosti sprisnena legislativa zaoberajuca sa bezpecnostou na DI a tato plocha uz len z priestorovych dovodov nie je schopna tymto normam vyhoviet. Nadalej spravujeme cca 40 verejnych detskych ihrisk, na ktore sa planujeme v buducom roku zamerat, pripravujeme celostnu koncepciu riesenia stavu detskych ihrisk, tak – aby vyhovovali normam a boli hlavne bezpecne.
Dlhodobo neudrzatelny stav pochodznej terasy i bezbarieroveho pristupu k OD Centrumu sa konecne pohol a je v plane rekonstrukcia vsetkych ploch v gescii Magistratu Hl.m. SR Bratislavy.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania