Rozpadnuté schody na terasu

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 10. júla 2011

Tieto schody sú v dezolátnom stave už veľmi dlho. Príspevok som sa rozhodol poslať po tom, ako som dnes videl staršieho pána, ako sa trápil asi 5 minút, kým sa mu ich podarilo zísť dolu.

19. júl 2011

Odpoveď samosprávy

Situáciu na tvári miesta preverili pracovníci Miestneho úradu mestskej časti Bratislava-Petržalka. Spomínané schodisko vedie na terasu k bytovému domu Jasovská 3 zo strany od Betliarskej ulice. Podľa katastra nehnuteľností je schodisko prisľučkované k parcele č. 2823 a je súčasťou bytového domu.

Vlastníkom pozemku na parcele 2823 podľa LV č. 3145 je Hl. m. SR Bratislava. V katastri nehnuteľností je na tejto parcele evidovaná stavba – „bytový dom“, ktorej vlastníkom podľa LV č. 3145 je Hl. m. SR Bratislava a obyvatelia domu – spolu 143 vlastníkov.

Z uvedených skutočností vyplýva, že mestská časť za stav schodiska nezodpovedá, nemá k nemu právny vzťah. Zodpovední a súčasne aj kompetentní postarať sa o schody sú vlastníci, uvedení na listoch vlastníctva a v katastri nehnuteľností.

Mária Grebeňová-Laczová
tlačová tajomníčka
Miestny úrad Mestskej časti Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, 852 12 Bratislava


10. marec 2021

Martin Uváček

Sám som prekvapený že po takmer 10 rokoch sú schody stále v dezolátnom stave a ešte sa nerozpadlli. Betón sa už takmer úplne rozpadol a držia pokope len asi hrdzavymi roxormi. Podnet neriešený.
07. január 2023

Martin Uváček

Vyzvala už MČ vlastníkov pozemku pod schodiskom, či správcu bytového domu k náprave?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania