Helios

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
jan kovac 17. júna 2014

Vazeny pan starosta, mam otazku ohladom burania a novej stavby Heliosu na Herlianskej ul. V akom je to stadiu? A ako je zabezpecene, ze buduci vlastnici priestorov budu parkovat na svojich miestach v garazach, pripadne parkovisku Heliosu a nie p prilahlych uliciach, napr. Solivarskej a Herlianskej, kde parkuju prave obyvatelia tychto ulic.
Lebo pre mna kazdy developer je skodna zver (kazdy musi tahat stavby do vysky a sirky a nicit tak zivotne prostredie a uberat priestor aj inym)...Lenze toto je zasrana bananova republika, kde developoer si robi so statom co chce...skusil by to v Rakusku, Nemecku atd...len to su na rozdiel od nas civilizovane staty...

18. jún 2014

ivan

Jak to ,že ti prešlo kakané slovo, inak s tebou súhlasím na 110%(bol so úderník), hnus ,humus , som zvedavý kto sa nájde prvý a odfotí toto mesto v celku a spýta sa -dokedy?
23. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Na stavbu "Polyfunkčný objekt HELIOS" Okresný úrad vydal dňa 9.6.2014 Rozhodnutie, ktorým prerušil odvolacie konanie. Rozhodnutie nájdete na linku: http://www.ruzinov.sk/data/MediaLibrary/0/2217/helios.pdf

kancelária starostu
24. jún 2014

cocker.ba

Dakujem za odpoved, ale nemali by byt ucastnikmi konania aj obyvatelia bytovky Solivarska ul, ktorych sa stavba bytostne tyke? A takisto aj zaberanie parkovacich miest?
24. jún 2014

ivan

Nie ,len by ste robili obštrukcie , občania sa hlásia až pri voľbách, dovtedy čuč.
25. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
čo sa týka parkovania návštevníkov a budúcich vlastíkov bytov a nebytových priestorov, objekt bude mať zabezpečených 220 parkovacích státí v podzemných garážach a 9 parkovacích státí na teréne.
Zabezpečiť, aby budúci vlastníci bytov, nebytových priestorov a obchodných priestorov neparkovali na voľne prístupných parkovacích miestach nie je možné , nakoľko tieto parkovacie miesta sú verejne prístupné.
Ohľadom účastníkov konania uvádzeme, že Stavebný úrad v každom konaní vyhodnotil v zmysle príslušných ustanovení stavebného zákona okruh účastníkov konaní. Okruh účastníkov územného a stavebného konania podlieha § 34 a §59 stavebného zákona, kde sú zadefinované podmienky účastníctva.


kancelária starostu
30. jún 2014

cocker.ba

zabudol som ze zijeme na slovensku...bananovej republike. ak obyvatelia heliosu budu parkovat na verejnych miestach prisluchajucich okolitym domom, tak obyvatelia okolitych domov asi budu parkovat na parkoviskach heliosu...proste bordel-ako cely tento stat.tu uz nefuhguje naozaj nic!
14. august 2014

Roman

S tym Heliosom sa uz takmer 7 rokov nic nedeje. Staci, aby nejaka dochodkyna podala namietky, potom sa odvolala a zablokuje stavbu na 10 rokov. Takato zhovadilost je mozna len v tomto Zhovadilistane. Navyse chodnik pri tom zdevastovanom a spinavom komunistickom monstre vyzera ako tankodrom - o tom som uz podnet podaval https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/7839/dalsi-tankodrom-v-ruzinove - a zostal (akoze inac, NERIESENY) - a cela ta oblast posobi priam strasidelne s lacnymi vycapmi, zaloznami a vyvarovnami, a zacina sa podobat doslova na Lunik. Navyse ta nemozna ruzinovska samosprava chodnik ODMIETA zrekonstruovat, pretoze caka, ze to za nu urobi sukromny investor, ktory ma zrekonstruovat Helios. Ak ten bude cakat dalsich 7 rokov, kym konecne dostane vsetky potrebne povolenia, na tom chodniku sa dovtedy pozabijame. Proste, zo vsetkych samosprav v Bratislave je ta ruzinovska bezkonkurencne najhorsia. Chvalabohu, uz idu volby!
15. august 2014

cocker.ba

...ozvcal sa zastanca developerov...mne je uz z novostavieb na grcanie-vdaka nim bratislava , hlavne kvoli vyskovym budovam vyzera zumpacka megadedina, nie ako hlavne mesto...kde sa my hrabeme na vieden alebo prahu...my si vyskovymi stavbami zajebeme skoro vsetko-hlavne ze starosta zoberie uplatok..a potom si za to zasluzi gulku do hlavy, ked sa takato stavba zrealizuje a okoliti obyvatelia kvoli tomu trpia...
16. august 2014

Roman

cocker, kardinalny omyl. Ja nie som zastanca ziadneho developera. Som len zastanca skultivovania toho priserne vyzerajuceho uzemia okolo Heliosu, s ktorym sa roky nic nedeje, pretoze prave ta impotentna ruzinovska samosprava sa spolieha na to, ze to ten developer za nu vyriesi. Sucasny stav je taky, ze mam pocit, ze uz horsi ani nemoze byt. A ruzinovskej samosprave na cele s tym nemoznym Pekarom to ocividne vobec nevadi.
18. august 2014

cocker.ba

a preto kazdy dementny investor musi stavat stavby vyssie nez tie v okoli...a co napr. denne svetlo od vychodu ? ved napr. samotna nadstavba bytoviek (5+1)je vyysia nez byty oproti, ktore maju len 3 poschodia...ja vravim heliosu NIE! a ked postavi prajem mu, aby 90% bytov nepredal. lebo v tomto j*bnutom state si kazdy developer robi co chce a podla toho ( a vysky uplatku) skacu aj samospravy...ak by to stavali tebe pod oknami-tesil by si sa???a ak by aj tebe zaberali parkovacie miesta???alebo mam byt taky naivny, ze kazdy si kupi svoje parkovacie miesto??? ved kolko usetri penazi,ak bude parkovat na verejnom priestranstve...sme v j*bnutej krajine...
05. január 2023

Tomáš

furt nič sa nedeje... bude sa niečo stavať? píše sa rok 2023

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania