Veľká čierna stavba

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Jozef Pollák 14. júla 2011

Na ulici Pri vinohradoch sa nachádza veľká čierna stavba (viď. foto) poprosím úrad konať a túto stavbu dať odstrániť - určite objemovo nie je v súlade s územným a stavebným povolením

22. júl 2011

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

stavba objektu na ulici Pri vinohradoch je prestavbou hospodárskeho objektu. Ide o dvojpodlažnú stavbu v spoločnom dvore, ktorá je v hrebeni strechy výškovo totožná s objektom rodinného domu, ktorého bola pôvodne jeho súčasťou. To znamená, že nejde o novú stavbu ani nadstavbu, ktorá by presahovala pôvodnú výšku objektu.

Objekt nie je v rozpore s územnoplánovacou dokumentáciou hlavného mesta Táto stavba je v riešení od roku 2009 v konaní o odstránení alebo dodatočnom povolení stavby v súlade s §88 a 88a stavebného zákona, nakoľko stavebník uskutočnil prestavbu bez stavebného povolenia.

Stavebník je vlastníkom len stavby a pozemku pod stavbou a z tohto dôvodu bolo konanie prerušené do doby preukázania doriešenia prístupu k stavbe, ktorý bol predmetom súdneho sporu. Po doriešení prístupu k objektu bude pokračovať konanie v súlade s platnou legislatívou.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
26. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť môže dať odstrániť stavbu v prípade rozporu s verejným záujmom, ktorý v tomto konaní zatiaľ nebol preukázaný.

Ďakujeme za podnet

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
03. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť môže dať odstrániť stavbu v prípade rozporu s verejným záujmom, ktorý v tomto konaní zatiaľ nebol preukázaný. Konanie naďalej prebieha.

Ďakujeme za podnet

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ BA - Rača
26. august 2015

Obcan

A čo konkrétne ste podnikli v tomto prípade?
03. marec 2019

Martin Uváček

Ako skončilo uvedené správne konanie?
26. jún 2020

Odpoveď samosprávy

V prípade predmetnej stavby nebolo podľa našich doterajších zistení preukázaný rozpor so zákonom. Preto navrhujeme podnet uzavrieť.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.