Okraj cesty pri zrekonštruovanej Karloveskej radiále

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Jana Landova 07. novembra 2020

Žiadam kompetentných, nech vysvetlia, prečo je v blízkosti dočasnej zastávky Segnerova, v smere do Dúbravky, tak zvláštne urobený okraj cesty, že nepokračuje plynule, ale je tam polmetrový odskok. Predtým sme tam mali rovnú cestu a teraz samé krivky. Aj keď má cesta možno správnu minimálnu šírku (naozaj má?), je to mätúce.

07. november 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
07. november 2020

Michal

Tam bude zbytocne kopec znicenych aut. Ale to uz primatora nezujima.
10. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie mestskej mobility

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. november 2020

U NAS TAKA OBYCAJ

na smiech, alebo na plac, alebo oboje naraz...ved pockajme este tu MOLECOVA krizovatku ako dopadne, tam tiez bude nieco pekne hojdajuce alebo ostro konciace...asi my obcania sme z ineho storocia a projekt a stavba je z opacneho smerovania....toto musia podnety riesit, kde je DOZOR a MESTO, OBEC....
15. november 2020

IVAN

niekto si asi na výkrese obkreslil prst :D
01. december 2020

Jana Landova

Na Karloveskej, Botanickej a Nábreží arm. gen. L. Svobodu nám pre automobilovú dopravu pribudlo množstvo zákrut, ktoré obchádzajú všetko možné. Prosím o zverejnenie štúdie o dopade týchto zákrut na bezpečnosť a pohodlie cestovania. Na niektorých miestach nevyzerá byť šírka cesty podľa normy (v zákrute má byť širšia, aby sa autobusy a nákladné autá vošli do svojich pruhov). Prosím o potrvrdenie, že šírka cesty, pruhov a krajníc je podľa normy.
Na priloženom obrázku je miesto, kde sa už nevošli parkovacie miesta, ktoré tam predtým boli - ako je zabezpečené parkovanie pre pozemky, ktoré tam mali zjavne predtým parkovacie miesta ako náhradu za vyvlastnenie častí pozemkov pri stavbe električkovej trate pred desiatkami rokov?
02. december 2020

U NAS TAKA OBYCAJ

taktiez necitlive vnimanie zelnej politiky bike pruhy vsade buduju ale tu ich neplanovali integrovat.. dodatocne to bude velky pruser pre bezpecnost...
03. december 2020

Jana Landova

Na cyklistické pruhy tu už boli zaujímavé pokusy ako napr. Štefánikova, spoločný BUS a cyklo pruh. Skúsime ešte električku s bicyklom? Aspoň na vybetónovanom úseku. Škoda, že každý polmeter je tam vyfrézovaná škára.
04. december 2020

Jana Landova

Ešte je tu otázka umiestnenia priechodu za miernym vrcholom stúpania. Pôvodne bol o niečo bližšie pri centre, tiež (tesne) za vrcholom mierneho stúpania, takže vodorovnú značku nebolo dostatočne včas vidno. Za to bolo vidno zvislú značku dostatočne ďaleko. A priechod nebol taký dlhý ako teraz, keď sa cesta v tomto mieste kvôli zákrutám rošírila. Prosím o zdôvodnenie, prečo nebol priechod presunutý pred odbočku na Svrčiu ulicu, keď už sa posúval. Miesta tam bolo dosť.
08. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na ceste bolo doplnené vodorovné dopravné značenie, ktorým sa autá majú riadiť.

S pozdravom
Kedy? december 2020

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto Slovenskej republiky
13. január 2021

IVAN

Ide voľné pohodené betónové panely ktorým sa uhýba cesta. Prečo to tam stále je?
02. marec 2021

Rastislav

Podnet rozhodne nie je vyriešený. Doplnenie vodorovného dopravného značenia neupravuje odskok okraja cesty. (Poprosím preposlať)
02. marec 2021

Admin KV

Dobrý deň, pán Rastislav,
môžete, prosím, priblížiť, aký problém predstavuje nerovná línia obrubníka v prípade, že vyznačená krajnica je vedená priamo v jednej línii (ak teda je takto krajnica vyznačená)? Ďakujem.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
02. marec 2021

Rastislav

Dobrý deň,
Nerovná krajnica (aj keď je vyznačená) môže predstavovať problém napríklad pri zhoršených podmienkach ako je silný dážď alebo zasnežená vozovka. Vtedy vodorovné značenie nemusí byť dobre vidieť a tým pádom nerovnosť krajnice si nemusí každý vodič všimnúť.
02. marec 2021

IVAN

Prečo sú tam betónové panely zasahujúce do cesty?
02. marec 2021

Jana Landova

Už v súčasnosti su čiary napoly zmiznuté, takže sa nimi nedá riadiť. Chcelo by to reflexnú úpravu a hrubšiu vrstvu farby. Svetelné podmienky sú tam také, že panel akosi splýva s obrubníkom.
Aký názor asi na to majú cestní cyklisti...
Keď už pre nič iné, tak by sa to malo opraviť, aby to nevyzeralo ako odfláknutá práca.
03. marec 2021

Admin KV

Dobrý deň, pán Rastislav,
ďakujem za odozvu. Podnet opätovne preposielam na Magistrát hlavného mesta.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
15. máj 2021

Jozef

Nachádzajú sa tu nebezpečné panely, pre autá. Bolo by vhodné ich odstrániť zrejme kedysi slúžili ako nástupište pre Bus. V súčasnosti zbytočne zaberaju plochu vhodnú pre zeleň.
11. jún 2021

IVAN

Aj tento aj všetky ostatné raz odstránia.
18. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme vás však, že na ňom pracujeme. Čiastočnú opravu budeme reklamovať u zhotoviteľa. Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším a lepším m(i)estom pre život.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
18. október 2021

Ondrej I

Prosím o odstránenie betónových panelov po bývalej zastávke Segnerova, skultúrnenie pôdy pod nimi a výsadbu zelene. Je to až nepochopiteľné, že sa týmto starým panelom ustupovalo aj pri rekonštrukcii cesty a kvôli nim je teraz v novej ceste veľmi nebezpečný špic (môžeme si to všimnúť na tom, že biela čiara zasahuje až na prídlažbu). Napokon teda prosím aj o vyrovnanie obrubníka a cesty v tom malom kúsku po odstránení panelov, kde prídlažba už zasahuje do línie jazdného pruhu (tam, kde je na nej nakreslená čiara).
03. november 2021

Andrej

bude mat narodeniny tento podnet, okrem toho zafarbeneho rohu bez zmeny
07. november 2021

IVAN

Všetko najlepšie 1rok Viac pozornosti a starostlivosti prajem :)
26. január 2023

Roman Mihalik

Karloveská-Betónové panely po odstránení zastávky

Na mieste zrušenej zastávky autobusu pri modernizácii električkovej trate zostali betónové panely. Žiadam o ich odstránenie a zatrávnenie plochy.
26. január 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania