Floriánske námestie-chýbajúca dlažba

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

chybajuca dlazba. po palisadoch dalsia rana. okolo blumentalu asfalt. IvoN si za tym ty? 🤔

18. november 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
18. november 2020

Martin Uváček

Tu je niekto dlaždicovy fetišista? Nie všade a nie vždy je dlažba vhodná. Na tomto mieste bol odjakživa asfalt a nebol s tým žiaden problém.
19. november 2020

Haky

Potom aj ja som "dlaždicový" fetišista. Určite sa v lete menej rozpalujú ako ten asfalt na chodníku. Navyše ak je potrebné chodník rozkopať, dlaždice resp. kocky alebo zámková dlažba sa pekne naukladajú nadpäť. Asfalt dostane záplatu (inej farby, zrnitosti, často aj výšky) a "jazvy" sa po čase aj rozchádzajú. Fuj. Praha má dlažbu v centre kde sa dá. Prečo musí mať Bratislava asfalt? Poučte ma. To aby sme si v lete pekne udržiavali tepelné ostrovy a užívali aj iné "výhody" rozhorúčeného a rozmäklého asfaltu s jazvami, nie?
19. november 2020

Floralys

dobre. nazor ste vyjadrili a teraz to uz nechajte na tych co im nestaci to 💩, co uz mame 30 rokov po komunistoch. 👍
19. november 2020

Jerome

okrem nazoru Hakyho pridavam estetickost: cize - vyzera to o t r a s n e - ten prechod na asfaltovy chodnik - preco nemoze mesto brat do uvahy okrem rozdielu medzi asfaltom a dlazbou aj esteticky dojem?:
19. november 2020

Jerome

a este davam do pozornosti to LISTIE!
19. november 2020

Martin Uváček

Ja mám zato, že toto je úplne zbytočný podnet. Až nato lístie :)
19. november 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
ja mám za to, že to nie je zbytočný podnet.
Už len preto, aby sa primátorovi pripomenuli jeho kortešačkové sľuby.
S pozdravom.
19. november 2020

Haky

Tak to vypadá, že skôr mesto nevie vybrať kvalitnú dlažbu a ju udržiavať. Stred Starého Mesta relatívne nedávno opravovaný má na mnohých miestach dlažbu uvolnenú (chýbajúcu resp. kývajúcu sa), popraskanú alebo riedko naukladanú (Križovatka Laurinskej a Nedbalovej), že sa po tom zle chodí. Preto všade dávajú asfalt alebo betón. Tí, čo o tom rozhodujú sa pravdepodobne vozia v lete klimatizovaným autom, v zime vyhriatym - že nechodia po rozpálených chodníkoch alebo po daždi a v zime v mlákach, ktoré sú aj na novoasfaltovaných chodníkoch....asi majú krásny byt/dom s výhladom do v lete osviežujúcej zelene (chudáci tí, čo majú výhlad iba na rozpálenú ulicu - napr. Krížna)... klimatické zmeny im nič nehovoria a estetika tiež nič. Ach jáj. A ludia? Veď oni si zvyknú, že? - nech sú radi, že tam je chodník, lebo ak budú frflať, spravíme tam parkovisko! 🤔🤢
19. november 2020

Haky

Nesklamala typická reakcia! Odjakživa asfalt? Hovorí Vám niečo história? 😁 A argument typu: doteraz to tak fungovalo...; nikdy to nikomu nevadilo...; vzdycky sa to tak robilo...😱 To nie je dôvod! Treba u roboty PREMÝŠLAŤ. Ak by sme počúvali takéto komentáre tak ešte lezieme po stromoch. LEBO SME PREDCA PO NICH LIEZLI ODJAKŽIVA! 😳
19. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na tomto mieste dlažba nebola projektovaná.
Postupne sa budeme snažiť dopĺňať dlažbu do mesta tam kde to možné bude. Jej praktické výhody využívame a preto používame napr. prídlažbu. Takéto riešenie je definované aj v Technických listoch. Dlažba na celom úseku si však vyžaduje pomerne zásadnú prvotnú investíciu. Nakoľko sa mnoho ciest a chodníkov nachádza vo veľmi zlom stave, nie je momentálne v našich finančných možnostiach nahrádzať asfalt za dlažbu pri všetkých rekonštrukciách. Toto sa určite zmení v budúcnosti nakoľko Technické listy prinesú dlhodobé úspory a efektívnejšie vynaložené finančné prostriedky.
Rekonštrukcia tohto dopravného uzla bola potrebná kvôli havarijnému stavu trate. Táto rekonštrukcia bola naprojektovaná už dávnejšie. Dlažba sa však bude na nezanedbateľne veľkom mieste nachádzať aj tu, ako si môžete všimnúť už aj teraz.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
20. november 2020

Jerome

ocakavane : problem = financie.
Avsak, zvysili sa dane a treba chranit mesto a zdravie ludi /klimaticke problemy z roka narok sa zvacsuju/, takze treba sa nastavit tymto smerom, sorry, nehovoriac o platoch ...
21. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nedávno predstavil MIB revitalizáciu blízkeho parku na Radlinského ulici. V rámci tejto revitalizácie, ktorá prebehne už v tomto roku, bude nahradený starý asfalt za dlažbu. Tá bude uložená spôsobom, ktorý umožní priepustnosť týchto plôch.
https://mib.sk/obnoveny-priestor-na-radlinskeho-bude-podla-manualu-verejnych-priestorov-reaguje-aj-na-klimaticku-krizu/

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
22. január 2021

Floralys

dobry den, tyka sa to teda aj tohto useku? ak ano, tak 👍👍

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania