Na vrátkach-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Peter Palusak 01. decembra 2020

Poprosim o odstranenie novoinstalovaneho spomalovaca na ceste Na vrátkach 3410, 841 01 Dúbravka, Slovakia.
Je umiestneny pred vchodom/vychodom do arealu firmy APMedia.

Vyzera ze tam bol nainstalovany nelegalne, kedze mu tam chyba vertikalne dopravne znacenie.

Tento spomalovac bol nainstalovany v poslednom tyzdni (medzi 24 Novembra a 27 Novembra (kedy uz tam bol)).
Na uradnej elektronickej tabuli som k nemu nenasiel ziaden oznam (od Septembra 2020 do dnes)

Sucastne poprosim o podnet na vysetrenie kto ho tam nainstaloval a trestne oznamenie na poskodenie vozovky v danom mieste.

01. december 2020

Peter

Na Facebooku o tom informovala mestská časť.
https://www.facebook.com/DubravkaBratislava/posts/1552834614912448
Určite to nebolo nelegálne.
01. december 2020

Odpoveď samosprávy

Spomaľovač je umiestnený legálne a v súlade s dopravnými predpismi. Podľa vyjadrenia KDI (Krajský dopravný inšpektorát) bolo vertikálne značenie pri spomaľovačoch v zmysle vyhlášky Ministerstva vnútra o dopravnom značení č.30/2020 Z.z. platnej od 1. apríla 2020, t.j. zvislé značky A6 ako aj IP8 upozorňujúce na spomaľovač, zrušené.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
01. december 2020

Pozorovatel

Dobry den,

v "Zápisnice o úpravách cestnej premávky, o určení dopravného značenia" z roku 2020
https://bratislava.sk/sk/operativna-komisia-pre-urcovanie-dopravnych-znaciek-a-dopravnych-zariadeni
som nenasiel prerokovany a schvaleny bod, ktory sa tyka tejto upravy.
Z akeho dovodu nie je podchyteny v zapisnici?

Dakujem za vysvetlenie.
03. december 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
03. december 2020

Pozorovatel

@ admin

Kedze bol podnet odoslany samosprave mal by mat stav riesenia: "Zaslané samospráve", nie Vyrieseny.

Dakujem za opravu
03. december 2020

Obcan

To co je za nezmysel, ze znacka je zrusena dnes ho nebolo pocas snezenia ani vidiet kedze tato cesta adi ani nie je na zozname pre posyp.
04. december 2020

Pozorovatel

Ak nebudu osadzovane zvisle znacky, to bude v zime rachotu a nadavania, ked budu spomalovace vytrhavane radlicami...
04. december 2020

Odkaz pre starostu

Dobry den,

odpoved samospravy je jasna a preto status 'vyrieseny'. Mali ste vsak dodatocnu otazku ohladom prerokovania a zaznamu a to som preposlala.

Dakujem za porozumenie,
s pozdravom,

Pavla Rachelova
[email protected]
18. december 2020

Tyler

Zdravim,

Ak sa nemylim, na tej ulici je este stale 40ka, ktoru tam nedodrziava asi nikto a vjazd a vyjazd do dvora APMedia je zrejme problematicky. Fajn, potial tomu retarderu rozumiem.

Ale na druhej strane schvalit a dat spomalovac na ulici v kopci a povedat "..zvislé značky A6 ako aj IP8 upozorňujúce na spomaľovač (su), zrušené." je arogantny alibizmus. Ak tam uz novy spomalovac ma byt (aj ked o par metrov nizsie pri LPG je dalsi uz velmi dlho rozbity a pred krizovatkou s Janka Alexyho je velka diera, takze sa ludia z Na Vratkach tlacia neprijemne do stredu cesty pri odbacani), tak nevidim dovod ze by NEMOHOL byt so zvislou znackou - nech je lepsie vyditelny, kedze si teraz nie som isty ci ten retarder vobec ma reflexne prvky.

Vdaka
22. december 2020

Obcan

Spomalovac bol odstraneny
07. september 2021

Dušan Úradník

Úplne nerozumiem riešeniu. Na prvý pohľad to vyzerá, že odpor k spomaleniu jazdy jedného sťažovateľa resp. 6 (+ 5 palcov hore) dostal prednosť pred bezpečnosťou vlastníkov alebo užívateľov priľahlých pozemkov. Vyše 70-ročný sused sa tam bojí prejsť cez cestu, lebo takmer všetci vodiči to tam berú ako preteky do vrchu. Na inom mieste sa tu rieši prerastajúca zeleň do cesty, keď som ako vlastník pozemku pod cestou, zredukoval náletovú zeleň okolo cesty, lebo som si naivne myslel, že to prispeje k bezpečnosti, tak to len viedlo k zvýšeniu rýchlosti jazdy, zrejme kvôli lepšiemu rozhľadu. Ešte pritom na mňa vytrubovali autá, že im zavadziam. Veľká chyba, už to neurobím a ospravedlňujem sa sa za to všetkým susedom. Keby sa tam dodržiavala predpísaná rýchlosť, čiže 40, tak by nebolo treba žiadnych spomaľovačov.
07. september 2021

Obcan

Zbytocny komentar. Riesilo sa tu ze spomalovac bol umiestneny nezmyselne v kopci a bez dopravneho znacenia! Na ceste ktora nema zimnu udrzbu. To, ze bol expresne odstraneny to len potvrdzuje.
07. september 2021

Dušan Úradník

Prečo je spomaľovač v kopci nezmyselný?
08. september 2021

Tyler

Pan uradni, Obcan napisal tri body, nie len jeden:
- na ceste v kopci
- bez dopravneho znacenia
- na ceste bez zimnej udrzby
09. september 2021

Dušan Úradník

Viem, čítal som to, ale dopravné značenie a zimná údržba sú celkom zrozumiteľné okolnosti, takže nevyvolávajú doplňujúce otázky. Dopravné značenie by sa dalo pravdepodobne doplniť a zimná údržba sa dotýka aj ešte existujúceho spomaľovača pri LPG pumpe. Takže zostáva argument "kopec", podľa merania digitálnou vodováhou (pozri priloženú fotografiu) má tento pre "Obcan" strašidelný a dopravu ohrozujúci "kopec" sklon 2,4° čiže 4,2% (merané pri kotevných prvkoch, na fotke sú vidieť). Napr. pri bezbariérových prístupoch pre stavby užívané osobami s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie (Vyhláška č. 532/2002 Z. z.) môže byť pozdĺžny sklon rampy najviac 1:12 (8,3 % = približne 4,75°). Cesta má v tom mieste cca polovičné hodnoty, preto som sa pýtal. "Obcan" si miesto odpovede dal len "súhlas" na vlastný príspevok. Trochu sebaúcty a dôstojnosti by bolo na mieste. Vy ste mu prišiel na pomoc, ale začal ste tým, že ste mi napísal meno malým písmenom a ešte skomolil, jeho "nickname" si ale veľké písmeno už zaslúžilo. Trochu detinské, či?
09. september 2021

Obcan

Idete si svoju pravdu a ta vodovaha ako sorry to fakt? Stavbari skartujte normy atd. Sadnite do auta a prejdite si trasu. Pri lpg spomalovac a hned sa rozbiehate do kopca a o par metrov dalsi a zase rozbeh do kooca. Bravo hrame sa na eko fanatikov. Mne spomalovac nevadi nech ich je tam aj 10ks. Ale nech su rozmiestnene rozumne a logicky a v sulade s legislativou
09. september 2021

Dušan Úradník

Legislatívny proces tvorby noriem a vyhlášok je o dosť zložitejší ako si predstavujete, žiadny "stavbari" ich nemôžu skartovať na základe toho, že sa niekto niekade prejde autom. V prípade vodováhy nerozumiete stupňom alebo percentám?
13. september 2021

Peter Palusak

Hlavny problem bol ten, ze to vyzeralo ako by ten spomalovac bol nainstalovany len preto aby sa lahsie vychadzalo z firmy na obrazku....

Takze nechat spomalovat vsetkych uzivatelov cesty len pre par vozidiel vychadzajucich od danej firmy, je aj na Dubravku privela - zjavne podla rychlosti s akou bol tento spomalovac nasledne odstraneny
13. september 2021

Tyler

Boli to len preklepy pan Uradnik, velmi sa ospravedlnujem ak sa Vas to dotklo ;)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.