Teplická-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Andrej 13. decembra 2020

Dennodenne desiatky vozidiel rodičov detí chodiacich na ŠPMND Teplická ignorujúcich značku zákaz vjazdu a ohrozujúcich deti, ktoré chodia ku škole pešo. Napriek prosbe pani riaditeľky, aby nejazdili až ku škole uprednostňujú vlastné pohodlie.
Deti týchto rodičov zrejme nedokážu prejsť samostatne 50 krokov. Títo rodičia dávajú svojim deťom pekný príklad, že pravidlá netreba rešpektovať.

Navrhujem zaviesť pravidelnú (dennú) návštevu hliadky mestskej polície v čase 7:30 - 8:00 a 15:00 - 16:30, kde by usmernili rodičov, ktorí si "nevšimli" značku zákaz vjazdu.

13. december 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
04. február 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP boli o tomto probléme vyrozumené a inštruované, aby popri plnení ďalších služobných úloh zamerali svoju činnosť aj na riešenie tohto problému v tejto lokalite.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Ťarcha
14. máj 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Nové Mesto
30. máj 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

K podnetu samospráva do 14 dní nevložila odpoveď, status podnetu sa preto zmenil na "neriešený". Samosprávu sme opätovne požiadali o vyjadrenie k podnetu.

Ďakujeme.

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
23. jún 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

kontaktovali sme zadávateľa podnetu s otázkou na stav riešenia.

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
27. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za aktualizáciu podnetu. V takomto prípade je potrebné, aby škola edukovala rodičov, ako a kde môžu jazdiť, príp. zabezpečila do priestoru v najkritickejšom čase policajtov, ktorí by rodičov/vodičov usmernili.
V prípade nedodržiavania dopravných predpisov neváhajte kontaktovať MsP na tel. čísle 159.
Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania