Teplická - problémové parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Barbora Lorincz 12. marca 2019

Dobry den!!!! Laskavo vas prosim, ked uz platime dane za vsetko co pouzivame, vyrieste situaciu ohladom parkovania na Racianskej 81-85. Je neunosne aby tu obyvatelia nemali kde parkovat, lebo tu obsadzuju parkovacie miesta zamestnanci figara, navstevnici kostolu a resturacnych zriadeni!!!!! Aby som sa po celom dni z prace vratila a zistila, ze nie je miesto na zaparkovanie pre cloveka co tu zije, lebo mestska cast tento problem dlhodobo ignoruje a neriesi nic!!!! Bud sem uz konecne zavedte rezidencne parkovanie, alebo osadte na chodnik za domom znacku, ze sa da na tom chodniku parkovat a nie ze tu na nas obyvatelov budu volat policajtom ze stojime na nepouzitelnom a pre chodcov nebezpecnom chodniku!!!!!!! Ved je cely prepadnuty!!!! Toto je otrasne, ze dlhodobo sa tomuto nikto nevenuje!

13. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na oddelenie investícií a verejného obstarávania.

Kancelária starostu
14. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia oddelenia investícií a verejného obstarávania predmetná komunikácia nie je v správe MČ BANM, ide o účelovú komunikáciu. Rezidentné parkovanie sa týka iba miestnych komunikácií ,t.j. na komunikáciách III. a IV. triedy v správe MČ BANM.

Kancelária starostu
14. marec 2019

Barbora Lorincz

Ak teda ide o ucelovu komunikaciu, a majetok nie je v sprave MC, ako tam mozu mestsky policajti davat papuce? Akym pravom?
14. marec 2019

Barbora Lorincz

A rada by som vedela ci je tam mozne aspon osadit znacku, ktora by chodcov vyviedla z omylu, ze je to chodnik. Dalo by sa to takto vyriesit?
14. marec 2019

Michal

preco si to svoje auto nenechate priamo na ceste a trepete sa na chodnik, ktory poskodzujete a branite chodcom v jeho uzivani?
14. marec 2019

Barbora Lorincz

Chodnik aj cesta su tu v katastrofalnom stave- nie su bezpecne ani pre auta a ani pre chodcov- ale nikto to neriesi. Tak snad ako obyvatelka, ktoru tu byva 27 rokov mam pravo mat auto a parkovat na parkovisku prilahlemu k domu- bohuzial, nie je to vzdy umoznene a kedze som pracujuca, platim dane a chodim kazdy den do prace- auto potrebujem. Plnohodnotny chodnik je priamo pred domami- obrovsky, udrziavany a bezpecny- tam sa ziadne auto netrepe. A pokial viem tu sa kompetentny vyjadril- nejde o chodnik ale o uzitkovu komunikaciu- pozrite zakony co to vlastne znamena.
15. marec 2019

Michal

ucelovu mila pani, nie uzitkovu...
15. marec 2019

Barbora Lorincz

Hlavne ze sme sa pochopili. Chodci patria na chodnik pred baraky a vzadu za domami je nevyhnutne nieco riesit.
15. marec 2019

Michal

ucelovu mila pani, nie uzitkovu... poziadajte o vyhradeny parkovaci box alebo sa dohodnite so susedmi sofermi a investujte do parkovacieho domu. vlastnit auto neznamena automaticky ziskat k nemu aj parkovacie miesto... a dane si rovnako platia aj ti ktori chcu chodnik vyuzivat k tomu na co bol prioritne urceny...
15. marec 2019

Barbora Lorincz

Este raz- je to ucelova komunikacia a na tej neexistuje chodnik- vid zakony. Mali by ste sa verejne priznat, ze ste na vlastnych susedov zavolal policiu- co neurobil nikto poslednych 25 rokov... mate na to dost vela domovych schodzi- ale na to asi nemate, aj tu ste velice anonymny. a ano- planujem si zakupit parkovacie miesto- len co zistim kto spravuje komunikaciu.
19. marec 2019

Michal

Vy mate naozaj pocit ze chodnik nie je ucelova komunikacia? a ano bezproblemov volam policiu na ludi, ktori bezohladne nerespektuju vyhlasky a obmedzuju inych...
19. marec 2019

Barbora Lorincz

Takze my tu mame vybetonovat posledny kusok zelene, aby sme mali kde parkovat a aby ste vy mohli vyuzivat chodnik- pricom o moc udrziavanejsi chodnik mate pred domom 🤦🏼‍♀️ Alebo zrusme detske ihrisko- alebo kostol!!!! Co poviete? To bude lepsie riesenie? Naozaj nie ste normalny, ked neviete zajst 3 metre pred barak a tam chodit po chodniku.
19. marec 2019

Rene Dantsits

Ten “chodnik” nema pozadovanu sirku 90 cm, takze sa nejedna o chodnik. A ak tam chcete prechadzat, tak na vlastne riziko a musite pocitat s prekazkami. Takze pan Michal, vo vlastnom zaujme pouzivajte bezpecnejsi a hlavne chodnik, popred domy. Netvrdim, ak niekto blokuje odvoz smeti alebo priechodnost celej komunikacie, ale aby ste si honili ego na tom, ze necham susedov zaplatit pokuty len zato, ze parkuju v blizkosti svojich obydli, je prejavom zavisti a obmedzenosti daneho jedinca.
19. marec 2019

Regina Lorinczova

Dobry den rada by som reagovala na dany problem parkovania na udajnom chodniku... tento chodnik nie je vyuzivany chodcami a to po rokoch byvania v danej lokalite velmi dobre viem....problem je aj kostol a ludia co tam chodia, takze v case omse nikde nezaparkujete lebo parkovisko je plne aut veriacich a obyvatelia musia hladat miesto kde sa len da... alebo kruzite dokola a cakate kedy sa omsa skonci ale benzin vam nepreplati nikto.... co tak dat obyvatelom s trvalym pobytom moznost za normalnu cenu prenajat si parkovacie miesta? A myslim tym normalnu cenu primeranu platom na SK.
19. marec 2019

Matej Choreň

Vážený pán Michal. Vaša anonymita je prvým krokom ku konštruktívnej debate. Ak to robíte len z dôvodu nudy a nie ste obyvateľom oblasti, poproste niekoho doma o lepší program. Argumenty ako "zložte sa na parkovací dom", prípadne "zaplaťte si rezervačku" (napr. na Dlháčoch rezervačky rušia, budú tam rezidentské parkovania) nie sú pre mňa vhodné riešenia situácie, pretože z môjho pohľadu, pokým nie je toto vyriešené akýmsi nariadením zo strany mesta/MČ, nemyslím si, že je na mieste nútiť ľudí platiť nemalé sumy za rezervačku. Viem si predstaviť nálepky napr. 50€ na rok, na byt a na auto, každé ďalšie možno viac, neviem. V každom prípade problém vznikol pred možno pár rokmi, keď pôvodní obyvatelia sa začali sťahovať a došli nájomníci (študenti) a zrazu sú na byt aj tri aj štyri autá. Keď sa k tomu pridá kostol tak v nedeľu po 18 nemám kde zaparkovať. Podľa Vás mám zavolať mestskú políciu, lebo mi to vadí, že mi zaberajú miesto a parkujú na "chodníku" pod balkónmi? Momentálne parkovávam hocikde hore na Sliačskej a nie je teda moc veľká sranda parkovať viac ako pol kilometra od domu len preto, aby som si ráno nenašiel papuču na autu, keď sa niekto nedajbože zle vyspí. Kontaktoval som starostu na jeho FB stránke, odpovedal tak klasicky, že je mu to ľúto, ale bez odpovede, že to vyrieši/hocičo. Súhlasím s Barborou, aby tam dali dočasne nejakú značku na parkovanie a začali to intenzívne riešiť. Dovtedy je neľudské rozdávať takéto pokuty a papuče.
01. apríl 2019

Andrej

aut stale pribuda...ako moze niekto cakat ,ze bude mat miesto pri dome???
co ak si jeden obyvatel kupi aj 4 auta a skupi miesta pre domom? on si to uz vybavi nebojte a neostane pre nikoho miesto...potom clovek co ma jedno auto ako k tomu prijde?
cena celorocneho parkovania a obsadenia vzacneho verejneho miesta v meste ma stat 50 EUR? ved tu zije dalsich 500 000 ludi co maju na toto miesto narok, tak to snad nie...a co ze mate prejst par sto metrov??? ak to mate blizsie na zastavku mhd a bolia vas nohy preco nejdete tak?
treba poriadne zregulovat predaj aut/ vlastnictvo/ zodpovednost a nie, ze na kazdom rohu je reklama na nove vozy...
01. apríl 2019

Andrej

a co ak ma clovek dva byty? pricom trvaly pobyt mate v jednej mestskej casti v dalsej uz nezaparkujem bez platenia hoc platim miestne dane v oboch castiach?
a co miesta urcene pre rekreaciu (ak budem chciet ist do lesa a zastanem na sidlisku pri lese) aj tam budeme platit za parkovne? alebo vzhladom na rezidencnu zonu ani nezaparkujem? ako to budu riesit ludia, ktori dochadzaju do BA, pricom nemaju ziadne pobyty nahalsene...tiez ma hneva,ze kvoli mimobratislavskym autam nemam, kde stat pri dome tak isto ako to, ze sused ma 4 auta...
nech sa urci /spravi registracia - jedno auto na jeden byt v obmedzenej rezidencnej zone napr. pri bytovke, ale inde nech sa parkuje jak doteraz radsej...nech sa nepremeni vsetko na rezidencne miesta nech je pri kazdom sidlisku miesto aj pre sanitku a nejakych hosti...
19. júl 2021

Martin Uváček

Podnet neriešený. Ulica nikoho nezaujíma.
19. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
19. júl 2021

Matej Choreň

Pána starostu zaujímajú podľa FB parčíky, kačičky a jazierka. Načo by ho zaujímali problémy obyvateľov. Samozrejme som ho volil, ale nabudúce si na to rozhodne spomeniem.
04. október 2021

Matej Choreň

Podnet stále neriešený. Včera vo večerných hodinách MsP rozdávala znova papuče pod oknami. Podotýkam počas omše, kedy cudzie autá parkujú tam, kde majú a domáci, čo prichádzajú domov nemajú kde. Keby sa domy nedali obchádzať aj z druhej strany a na ihrisko, či do kostola sa nedá dostať 99 spôsobmi, pochopím. S jedným policajtom sa pani suseda rozprávala a druhý pán policajt sa zavrel do auta, keď sa ho sused niečo šiel spýtať. Za dva aj pol roka dobrá robota, gratulujem.
03. august 2023

Patrik Juhás

Zdravím, aktuálna situácia na Teplickej ulici ma uz prestáva baviť, cakat na parkovaciu politiku na našej ulici tiež. Ako lekár prichádzam zo služieb autom a hľadám 20 minút voľne miesto, opakovane platim pokuty za státie na miestach kde to mozne nie je. Vysvetlite mi preco parkovisko vedľa bytového domu 81 smer Sliacka nie je pre obyvateľov ale pre firmy… za bytom sa parkovať niekedy neda zaparkovať kvoli omsiam VOBEC. Platil by som si aj ja vyhradené miesto ale to uz sa žiaľ vraj nevydáva az do vytvorenia parkovacej politiky… ďalšia vec je ze cesta za bytovkou je v katastrofálnom stave, a da sa na nej kvalitne rozbiť podvozok auta a považujem to za velmi zanedbaný krok zo strany mesta nakolko je to dôležitá jednosmerná cesta pre 9 vchodov. Prosim povedzte mi ako tu bezpečne parkovať bez stiesnených podmienok ak tu mame každý den nával návštevníkov kostola ktorí parkujú na miestach obyvateľov a obyvatelia maju papuče lebo nemaju kde parkovať. Plánuje sa vobec s nejakým rozširovaním parkovacích miest?
27. august 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
06. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za aktualizáciu podnetu. Podnet postupujem na riešenie referátu dopravy.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
13. december 2023

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Parkuje sa tam kade tade, nerešpektujúc zákaz statia na chodníkoch.
18. december 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania