Nelegalne cvičisko pre psov Miletičovej ulici?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Frantisek 30. júna 2014

Dobry den, trapi nas stav na luke na Mileticovej ulici, ktora sa nachadza nedaleko kupaliska Delfin medzi domom Mileticova 63 a budovou Cerveneho kriza. Tato luka sa v poslednej doba stala miestom, ktore sa zmenilo na "cvicisko pre psov". Schadzaju sa tam viac krat denne psickari z celeho blizkeho aj vzdialenejsieho okolia, niektori tam so svojimi psami chodia aj 3 zastavky MHD. Pravidelne hlavne v podvecernych hodinach sa tu stretava aj viac ako 10 psickarov a az 15 psov spolu, naraz na jednom mieste. Vsetky tieto psy sa pohybuju bez vodzky a bez kosika. Majitelia psov so sebou nosia rozne psie hracky, lietajuce taniere, pomocky na hadzanie lopticiek a podobne. Psickari sa zhluknu do skupinky a debatuju a ich psy pobehuju po celej luke. Luka je tym padom znicenena, trava vyhrabana, plna psieho mocu a hovien, ktore aj ked psickar odstarni, nikdy ich neodstrani uplne, vzdy na tej trave nieco ostane. Pre obyvatelov okolitych domov je to neprijemny stav, lebo na luku sa prakticky neda vojst. Akoby bola urcena iba pre psov. Niekedy sa natej luke zvykli hrat deti, futbal, badminton, cokolvek, dnes sa tam prakticky neda vstupit, pretoze psy tam behaju vo velkej rychlosti, bez kosikov, hraju a biju sa spolu, nahanaju sa…..tak sa chcem spytat v mene vsetkych obyvatelov blizkych domov, obzvlast tych, ktori maju deti, co je mozne urobit s tymto stavom, aby sa toto "nelegalne psie cvicisko" zrusilo, napr. umiestnenim znacky o zakaze volneho pohybu psov, naslednej kontrole a pokutovanim nerespektovania tohto zakazu. aby tato pekna luka, nachadzajuca v bezprostrednej blizkosti detskeho ihriska patrila opat ludom a detom. posielam aj foto z vcerajsieho vecera, ked bol stav este velmi mierny, teda nachadzalo sa tam cca 8 psov. DAKUJEME!

01. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Voľný pohyb psa na verejnom priestranstve je zakázaný v zmysle VZN č.2/2003 o niektorých podmienkach držania psov na území MČ Ružinov, z uvedeného dôvodu Vami navrhované značenie neosadzujeme, nakoľko tento zákaz platí plošne v celej mestskej časti.
Podnet sme preposlali na Mestskú políciu a požiadali sme o vykonávanie častých kontrol psíčkarov v uvedenej lokalite. V pripade opakovaného porušovania VZN odporúčame kontaktovať Mestskú políciu na čísle 159. Mestská časť umiestni v tejto lokalite tabuľu " Zákaz znečisťovania! ",

kancelária starostu
01. júl 2014

Frantisek

Super, dakujem za odpoved. Uz vopred lutujem mestsku policiu, lebo urcite tam budem volat casto a teda rovnako caste budu aj jej vyjazdy :o)) verime vsak, ze po par vyjazdoch sa situacia zlepsi. Mozno by pomohlo namiesto cedule o zakaze znecistovania umiestnit cedulu o zakaze volneho psov. Urcite by to bolo lepsie, lebo inac to psickari pochopia tak, ze staci zbierat exkrementy a uz je to v poriadku a budu sa tam stretavat a otravovat nam zivot aj nadalej. DAKUJEME, ft
02. júl 2014

ivan

Fero , ty si iný srandista!
"Uz vopred lutujem mestsku policiu, lebo urcite tam budem volat casto a teda rovnako caste budu aj jej vyjazdy"
S prvou časťou tvojej vety nemôžem polemizovať, ale tejto časti- "a teda rovnako caste budu aj jej vyjazdy",sa smejem,a smejém a smejém, jaj viac nemôžem.
03. júl 2014

Frantisek

Ivan, nemusis sa smiat. MP jepovinna urobit vyjazd vzdy, ked jej nahlasis nieco, co je opodstatnene. Vyskusaj si to, funguje to uzasne :o)
03. júl 2014

ivan

Poslanci skladajú sľub :sľubujem na svoju česť a svedomie ,že budem......a to je sranda z rovnakého vreca vtipov ako toto. Inak vyskúšal som a nie raz,nefunguje to , musím ťa sklamať, pomer je asi 20 ku 1, v neprospech plnenia povinností mestapa.
14. júl 2014

dada

A co takto tam zriadit volny vybeh psov? Pan Frantisek, nehnevajte sa, ale podla mna ste totalny magor, ked uz Vam vadia psi. Pes je zive zviera, nikomu neubliuje, ale podla Vas by sa mali vsetky psy utratit, alebo zatvorit do metrovej voliery, aby Vas neobtazovali.. Verim v to, ze vsetko zle sa raz ludom vrati, rovnako ako aj Vam tato zloba.
14. júl 2014

Frantisek

Jasne, ja som magor, zato vy ste urcite prijemna a scitana osoba :o)

Neviem, odkial beriete tie slova o utracani a metrovej voliere, asi je to vas nazor, ked vas to takto spontanne napada.
Chcem len, aby mi neotravovali zivot. Asi neviete, ake to je, ked vase babätko chce spat a pod oknom vam veselu stekaju velke psiska, v podsate cely den.

A uz vobec neviem, co mate proti tomu, aby ludia dodrziavali pravidla.

A plne s vami suhlasim, zariadte si, aby vam niekde vytvorili volny vybeh pre psov. Ale co ja s tym mam spolocne? Preco to pisete mne?
A vobec, preco vlastne stracam cas odpisovanim niekomu ako vy? :o)

Majte prijemny den
f
23. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská časť v uvedenej lokalite umiestnila dve tabule "Zákaz znečisťovania".

kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania