Dlhodobo odstavené vozidlo na Majerníkovej 36/A

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Milan 16. decembra 2020

Minimálne dva mesiace odstavené vozidlo na Majerníkovej 36/A.

16. december 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
17. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vozidlo má platnú aj technickú aj emisnú kontrolu. Magistrát preto nemá spôsob ako s takýmto vozidlom niečo ďalej robiť.
V prípade, že porušuje dopravné predpisy odporúčame sa obrátiť na MsP.
Situáciu zmení postupne spúšťaná parkovacia politika, ktorá nám umožní lepšie definovať a regulovať parkovanie.

S pozdravom
Kto? Oddelenie životného prostredia

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. december 2020

Admin KV

Podnet ešte raz preposielam Magistrátu s otázkou, či nie je možné vyrubiť majiteľovi dlhodobo odstaveného vozidla daň za užívanie verejného priestranstva z dôvodu trvalého parkovania vozidla mimo stráženého parkoviska podľa písmena k, paragrafu 6, všeobecne záväzného nariadenia hl. mesta SR Bratislavy č. 3/2012.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
28. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vyrubiť daň podľa VZN č. 3/2012 je možné len pri vyhradených parkovacích státiach, ktoré sú aj náležite označené dopravnými značkami. Mrzí nás, že situáciu momentálne nevieme ďalej riešiť.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
07. január 2021

Milan

Je smutné,že vozidlo stále stojí bez pohnutia,zaberá verejné priestranstvo a blokuje tak miesto niekomu z nás,ktorí slušne chodia do práce a keď prídem z práce musím niekedy aj 20-30 minút krúžiť a hľadať parkovacie miesto,namiesto toho,aby som sa venoval svojim deťom a rodine.
Vyjadrenie Magistrátu mi dáva dôvod zamyslieť sa,či náhodou jeho úradníci a zákonodarcovia nechránia nezodpovedných a arogantných a napomáha im správať sa nezodpovedne!?!
Chválim záujem mestskej časti,že sa snažia vec riešiť,prosím preto o opakované oslovenie Magistrátu,ďakujem.
Opäť zverejňujem foto vozidla,ktoré stojí na mieste bez pohybu už veľmi veľmi dlho,poslednú foto som pridával 16.12.2020.
08. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pokiaľ je vozidlo uspôsobené na jazdu na pozemných komunikáciách je rovnakým účastníkom cestnej premávky ako Vaše vozidlo. Frekvencia jeho užívania nemá na toto žiaden vplyv.
"Úradníci a zákonodarcovia" mesta schválili v roku 2019 dlho odkladanú parkovaciu politiku, ktorá situáciu výrazne zlepší. Aj v tomto prípade ale platí, že pokiaľ bude mať vozidlo platné povolenia a zaplatenú parkovaciu kartu alebo hodinovú sadzbu bude mať rovnaké podmienky ako Vy aj keby sa nepohlo z miesta dlhšiu dobu.
Možno má MČ prostriedky ako situáciu riešiť a v tom prípade bude najlepšie komunikovať s nimi. Tu v komunikácii však komunikoval iba administrátor OPS a nie predstavitelia MČ, preto nevieme o akom riešení hovoríte.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto Slovenskej republiky
08. január 2021

Milan

Dobrý večer,navrhujem teda osloviť kompetentných v Karlovej Vsi,osloviť DI a zaslať majiteľovi upovedomenie,že vozidlo nepoužíva a môže byť odtiahnuté na záchytné parkovisko/zberný dvor,aby nezaberalo verejné priestranstvo..
Myslím,že nejaké riešenie by sa určite našlo,ale opäť sa ukazuje,že KTO CHCE HĽADÁ SPÔSOBY A KTO NECHCE HĽADÁ DÔVODY.
Skúste nejaké riešenie prosím nájsť s MČ Karlova Ves,v opačnom prípade naozaj neviem kam sa má slušný človek obrátiť v takomto prípade a už vôbec nerozumiem celému portálu OPS..

S pozdravom.
10. január 2021

Admin KV

Dobrý deň, pán Milan, druhý Váš podnet s podobným obsahom (https://www.odkazprestarostu.sk/105130 ) som poslal najprv karloveskému Miestnemu úradu, ktorý ho však automaticky poslal na riešenie Magistrátu hlavného mesta (predpokladám, že dôvodom bolo, že Majerníkova ulica je v správe Hlavného mesta). Mestská časť teda nemá lepšie páky na riešenie Vášho podnetu. Rovnako je to v prípade dopravného inšpektorátu. Všetky tieto entity môžu jednať len na základe toho, čo im povoľuje zákon.
Ako napísal zástupca Magistrátu, samospráva nemôže siahnuť na súkromný majetok, pokiaľ jej to neumožňuje zákon. S riešením budeme musieť asi počkať na zavedenie regulovaného parkovania.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
19. apríl 2022

Dominik

Zdravím auto sa tam už nenachádza, podnet vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania