Dudvážska-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK


V riešení

Dlhodobo odstavené vozidlo

30. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vzhľadom k tomu že motorové vozidlo Citroen C2 s ev.č. BL 553 FO sa nachádza na parkovisku OD TESCO, ktoré je jeho správcom a teda je v jeho kompetencii daný problém riešiť, odstupujeme mu požiadavku na priame vybavenie. Ďakujeme za informáciu.

S pozdravom

ref. dopravy a MK
20. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za podnet. V súvislosti s dlhodobo odstavenými a nepojazdnými autami na parkoviskách odporúčame kontaktovať políciu, ktorá zistí, komu patrí predmetné vozidlo a následne informuje vlastníka vozidla, že má svoje vozidlo preparkovať/odstrániť z daného parkoviska do 60 dní. Ak sa tak nestane, vozidlo bude po 60 dňoch odtiahnuté.

Michaela Lehotská

Communications Coordinator / Koordinátorka komunikácie pre Tesco na Slovensku
20. január 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
03. február 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet, vozidlo preveríme. V prípade, že je vozidlo zaparkované na verejne prístupnom parkovisku, alebo na mieste, kde je to zákonom o cestnej premávke č. 8/2009 Z. z. dovolené, vodiči sa nedopúšťajú žiadneho protiprávneho konania. Pre informáciu Vám však dávame na vedomie nasledovné:

Vraky - staré vozidlá - vozidlá bez evidenčného čísla.
Správca komunikácie Magistrát, prípadne Mestská časť sú povinní zabezpečiť odstránenie starého vozidla, ktoré je odpadom z mestskej a miestnej komunikácie alebo verejného priestranstva v správe mesta alebo mestskej časti, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, ak si túto povinnosť nesplní držiteľ starého vozidla, a to odovzdaním starého vozidla na určené parkovisko, resp. zabezpečuje odstránenie so súhlasom vlastníka nehnuteľnosti odstránenie starého vozidla. Na takéto vozidlá Magistrát alebo Mestská časť umiestňuje výzvu na odstránenie vozidla v lehote 60 dní v zmysle § 67 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch. V prípade, že majiteľ nerešpektuje výzvu, bude vozidlo odstránené na určené parkovisko.

Dlhodobo odstavené vozidlá - dlhodobo odstavené vozidlá, ktoré majú evidenčné číslo, ale nemajú platnú STK a EK.
Samospráva ani mestská polícia nie sú oprávnené skúmať platnosť technickej či emisnej kontroly. Vozidlá s EČV, ktoré nemajú platné tieto kontroly by mali riešiť pri dopravných kontrolách príslušníci PZ, resp. dlhodobo odstavené vozidlá, ktoré majú evidenčné číslo (EČV) sú v kompetencii Okresného úradu - odbor pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie, ktorému sú takéto nálezy a podnety postúpené na priame vybavenie.

Bc. Marcela Ťarcha
16. apríl 2021

Lukáš

Automobil stále na pôvodnom mieste

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania