Tupolevova - suchý strom

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Vyschýnajuce stromčeky aj na Námestí Republiky v Petržalke, nepolovaná stabilizácia stromov a zasypanie jamky kamenistou zemou. Prestarle zaschnúté a poškodené topole, poškodený pamätnik námestia a veľké travnaté plochy bez stromčekov a kríkov. PREČO??

02. január 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
05. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie tvroby mestskej zelene

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

námestie republiky je v správe MČ Petržalka. Podnet im preto preposielame.

S pozdravom
Kto? Mestská časť Petržalka

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. január 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Petržalka
20. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, dreviny na Námestí Republiky máme zaradené do zoznamu pravidelného monitoringu, ktorý vykonávame počas vegetačného obdobia, kedy vieme určiť zdravotný stav drevín. Kotviace prvky budú postupne odstraňované z drevín, ktoré sú vysadené dlhšie ako 3 roky a už ich nepotrebujú. Zasypanie závlahovej misy kamenistou zeminou pravdepodobne zrealizoval niekto z obyvateľov, nakoľko pracovníci Referátu správy verejných priestranstiev túto prácu nevykonali. Plocha Námestia, cesta pretínajúca toto územie, verejné priestranstvá susediace s objektmi občianskej vybavenosti a bytových domov spolu s brehom Chorvátskeho ramena sú v súčasnosti riešené v projekte revitalizácie Námestia republiky - https://www.petrzalka.sk/projekt-revitalizacie-namestia-republiky/

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
20. január 2021

Vladimír Jánoš

Máte úžasný monitoring, keď už uchytenie eská páskami trstinovej ochrany bránili rastu kmeň ov a taktiež uchyt rastu hore bránil rastu kmeňov stromu, v lete malo polievanie. Zeminu s kameňmi museli nejaký robotníci nachádzať z neďalekých úprav z bezbariérový h úprav chodníkov a nie žiadny obyvatelia!
08. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ku drevinám budú aplikované zavlažovacie vaky, ktoré zabezpečia zálievku počas horúcich a suchých dní v letných mesiacoch. Kamenistá zemina bola odstránená a závlahová misa bola vrátená do pôvodného stavu. Nakoľko je predmetná plocha riešená v projekte revitalizácie, podnet považujeme za vyriešený.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
08. marec 2021

Vladimír Jánoš

Na mladých stromoch v celom okolí Dvorov II nie sú odstraňovanie kotviace viazania, predpokladám, že to je v celej Petržalke a úradníci si nerobia riadne svoju robotu v teréne. Ešte na Dvoroch II, teda Iljušinova, Tupolevova, Námestie Republikya Markova ulica nie je odstránené suchu listie asi za dve nákladné autá a hnije pod ním trávnik a nafukane na chodníku tvorí nebezpečnú ma zľavu mäsu pre chodcov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania