Žižkova-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Zuzana Ivanová 05. januára 2021

Dobrý deň, opäť sa obraciam na samosprávu Starého mesta Bratislavy s požiadavkou na vyčistenie a odpratanie odpadkov pozdĺž schodov, ktoré vedú z nábr. Gen. Svobodu na Žižkovu ulicu.
Musíme konštatovať /my obyvatelia/ , že o túto časť Starého mesta sa samospráva stará len minimálne alebo vôbec. Akurát vysypú koše.
Požadujeme urýchlené vyčistenie porastov, povedľa týchto schodov. Je tam nahádzané množstvo plechoviek, palety, plastové stoličky a iné. Aj dole pri novom parkovisku oproti bývalému vstupu do PKO je pohádzaný odpad, čo zostal po pracovníkoch, ktorí robili električkovú trať. Naposledy tento priestor dala upratať starostka Rosová tesne pred voľbami.
Ľudia chodia na prechádzky a po týchto schodoch chodí aj veľa obyvateľov ,ale tieto schody v roku 2020 nepozametal nikto. Ivanová

07. január 2021

Palo Slav

Zuzka, veľa vody nenamútite, naša pani starostka a jej banda nemá aboslútne snahu riešiť podnety na tejto stránke už minimálne rok. Odporúčam sa obrátiť na pána primátora Valla, ktorý toto rieši rozkazom pre mestkú časť. Inej cesty niet, oni to tu nečítajú, a už aj správcovia stránky odkaz pre starostu rezignovali a ani len to neposieľajú ďalej.

My sme na Žižkovej už žiadali ohradiť smetné koše na zámok, robota na 6h, cena práce do 1000eur, za dva roky nič. Neporiadok máme rovnaký, pretože si tu vynáša kto chce čo chce, koše sú jednorázovo preplnené a následné ponechanie odpadkov vedľa košov spôsobuje presne toto. Nehovoriac o tom, že odpadky ponechane pri koši sme videli už odletené nielen pri ceste, ale už aj v Dunaji - znečistujeme nielen prostredie ale aj naše rieky.

Ale, to je všetko jedno, pretože kto sa nezaujíma o občanov, toho nič nemôže trapiť. Šťastný to život. Rád by som sa zmýlil, ale do volebneho obdobia už zmenu veľmi nečakajme. A potom musíme voliť trochu rozumnejšie, celá Žižkova Kralovske udolie ať po lafco je totalne ukradnute tomtu režimu
08. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za upozornenie, váš podnet bude riešiť oddelenie životného prostredia v súčinnosti s Technickými službami Starého Mesta.
Dovolíme si zareagovať aj na podnet v komentári: ohradenie smetných košov nie je v kompetencii mestskej časti, ale správcu bytového domu, ku ktorému koče prislúchajú. Odpad neyvnáša Staré Mesto, ale na základe zákona o odpadoch OLO, organizácia hlavného mesta Bratislava.
Kto? oddelenie životného prostredia + Technické služby Starého Mesta

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
12. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
okolie chodníka/schodov bolo vyčistené. Zároveň bola zadaná objednávka na úpravu zanedbaných drevín (kríčie).

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
12. január 2021

Zuzana Ivanová

Ďakujeme za odstránenie smetí. Schody zostali nepozametané, ale aspoň veľká špina bola odstránená. Ešte raz vďaka a dúfame , že na toto územie rýchlo nezabudnete!!!
Ivanová
16. január 2021

Palo Slav

klobúk dolu, vieme kritizovať, vieme aj chváliť. Ďakujeme
16. január 2021

Palo Slav

ešte k tým košom. Smetisko na pozemku Mestkej časti resp. hlavného mesta má na starosti správca? To som nepochopil a náš správca tvrdí opak. Ohradenie preto nie je v jeho komentencii. Alebo si na základe Vášho komentára môžeme na mestkom pozemku montovať čo chceme kde chceme? Naozaj? Ďakujem.

Po druhé. Áno, odvoz odpadku má na starosti OLO. Ale ak sa tu mestkej časti vytvárajú čierne skládky priamo v centre pod hradom, je to v prvom rade záujem mestkej časti aby to OLO zvolalo a vyriešilo.

Vaša odpoveď bola nekompetentná, nebezpečená a ak nebude dolnená budeme sa ňou ohánať pred správcom. Napriek tomu si vážim že ste konečne na 1/40 podnetov na žižkovej nielen reagovali ale ešte aj vyriešili. Zato vďaka, budeme vďačný a vieme byť nápomocný, ked vidíme aspoň snahu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania