Rybné námestie-stavby a budovy-neohlásené stavebné úpravy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Uzavretý

drahe mesto, tato opacha je uz definitivne povolena a nikomu neprekaza jej fasada hodna hotelov z rozvojovych krajin? podozrivo je uz rok viac ako rok ticho, pritom si pamatam na odvazne reci MC. 🤷‍♂️

21. január 2021

Katarina

Toto by aj mna velmi zaujimalo.
21. január 2021

Jerome

aj mňa
21. január 2021

Peter Kozmon

Tiež ma to zaujíma.
21. január 2021

Martin Uváček

Posledné mediálne správy som zachytil v roku 2019 - MČ aj mesto vraj vlastníka už k prerobeniu fasády nedokážu ničím prinútiť, hotel naďalej funguje, všetko má skolaudované okrem fasády a vlastník hotela sa k celej veci dlhodobo odmieta vyjadriť.
https://www.bratislavskenoviny.sk/samosprava/56731-fasada-hotela-danube-uz-uplynie-rok-dokedy-mala-byt-zmenena
21. január 2021

Jerome

áá, takže cernákovci odmietaju.........
23. január 2021

Jerome

Vlastník hotela sa k celej veci odmieta dlhodobo vyjadriť. „Vlastník hotela sa k otázkam nebude vyjadrovať,“ zopakovala pre TASR Elena Segečová, zástupkyňa developera, spoločnosti Sitno Holding Real Estate.

Zmena fasády hotela bola súčasťou povolenia na predčasné užívanie hotela. Pôvodné kolaudačné konanie totiž stavebný úrad za bývalého starostu Starého Mesta Radoslava Števčíka vo februári 2018 prerušil a vydal rozhodnutie o predčasnom užívaní hotela. Hotel podľa neho nemal byť skolaudovaný dovtedy, kým sa nezmení jeho fasáda.

Voči rozhodnutiu sa investor odvolal, zákonnosť postupu mestskej časti preverovala okresná prokuratúra. Spis sa neskôr dostal na OÚ Bratislava, ktorý vyhovel protestu prokurátora a rozhodnutie staromestského stavebného úradu zrušil. Súčasné vedenie Starého Mesta chcelo napraviť „vytknuté chyby“ bývalého vedenia a žiadalo navrátenie spisu. Investor však požiadal OÚ Bratislava o atrahovanie spisu, teda aby o danej veci rozhodol okresný úrad, nie stavebný úrad v Starom Meste. Okresný úrad hotel vydal rozhodnutie o kolaudácii, fasádu z predmetu kolaudácie však vyňal.
23. január 2021

Floralys

ak teda spravne citam s porozumenim, znamena to, ze fasada skolaudovana nie je. existuje tak ale moznost ziadat o napravu alebo hotel moze bez problemov s neskolaudovanou fasadou pokracovat v cinnosti? neexistuju pokuty, zakony ktore prinutia hotel riesit tak otrasnu a trestuhodnu fasadu? fasada je na urovni zakladnych skol a petrzalskych panelokov, kde si vsetci myslia ze co najfarebnejsie riesenie je to najlepsie.
11. február 2021

Floralys

neriesene.
11. február 2021

Jerome

Staré Mesto, budíček..........
11. február 2021

Stefan N.

Nie je takato ignoracia kompetentnych postihnutelna?? Ci najhorsie, co sa im moze stat je, ze im to ludia "zrataju" pri volbach? (ked si na to vobec pri tej kratkej pamati spomenu).
11. február 2021

Floralys

ano, jedine tie volby. neda sa ani povedat ze by zuza a spol. rezignovali. jednoducho su neschopni a dufam, ze uz stare mesto bude v buducnosti volit s rozumom. tato 4 rocna stagnacia ak nie krok spat je cele zle. tato situacia mi pripomina igora. je presvedcena ze je uzasna a jej ciny su hodne potlesku a iba par FB trollov (kuvikov) jej imponuje a chrli hejt. 🤷‍♂️
15. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Stavebný úrad vydal rozhodnutie o predĺžení platnosti dočasného užívania ešte počas funkčného obdobia Radoslava Števčíka. Keďže SÚ nezaviazal vo výrokovej časti rozhodnutia stavebníka termínom, dokedy má byť upravená fasáda, naďalej platí rozhodnutie o dočasnom užívaní stavby, ktoré bolo vydané v roku 2018 a ktoré stále umožňuje užívať stavbu prakticky donekonečna. Mestská časť nemá v tejto chvíli žiadne legálne možnosti ako situáciu zmeniť.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
15. február 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
§ 84 zákona č. 50/1976 (stavebný zákon) znie:
(1) Pri stavbách, kde komplexné vyskúšanie plynule prechádza do skúšobnej prevádzky, môže sa skúšobná prevádzka začať so súhlasom stavebného úradu a za podmienok určených po dohode s obcou a dotknutými orgánmi.
(2) Ak na posúdenie spôsobilosti stavby na užívanie treba zhodnotiť priebeh skúšobnej prevádzky alebo jej časového úseku, stavebný úrad po dohode s dotknutými orgánmi rozhodne o dočasnom užívaní stavby na skúšobnú prevádzku a určí jej podmienky. Ak je pre stavbu vydané povolenie na predčasné užívanie stavby, dohoda s dotknutými orgánmi sa nepožaduje a § 126 ods. 1 sa nepoužije; úrad vtedy nie je povinný zvolať ústne pojednávanie s miestnym zisťovaním.
(3) Po skončení a vyhodnotení skúšobnej prevádzky alebo jej časového úseku vydá stavebný úrad na návrh stavebníka kolaudačné rozhodnutie.
S pozdravom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania