Bradáčova - neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Neporiadokpri kontajnerovom stojisku. Bradacova 1

15. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Mestská časť Bratislava-Petržalka vyzvala dňa 05.02.2021 príslušného správcu kontajnerového stanovišťa na plnenie povinností vyplývajúcich zo Všeobecne záväzného nariadenia č. 9/2019, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č. 2/2014 o dodržiavaní čistoty a poriadku na území mestskej časti. V prípade, že správca nehnuteľnosti na výzvu v určenej lehote nezareaguje, začne mestská časť konanie o uložení pokuty.
Kto? Referát čistoty a poriadku

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
22. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
miestnou ohliadkou kontajnerového stanovišťa na Bradáčovej ulici, bolo zistené, že odpad bol odstránený v určenej lehote. Zároveň prosíme občanov, aby objemný odpad a elektroodpad neukladali v okolí kontajnerových stanovíšť, k dispozícii sú im viaceré legálne a bezplatné možnosti. Občania, ktorí ukladajú akýkoľvek odpad mimo miest na to určených, porušujú Všeobecne záväzné nariadenie o dodržiavaní čistoty a poriadku na území mestskej časti Bratislava-Petržalka, za takéto porušenie je možné ukladať sankcie.
Občania s trvalým pobytom v Petržalke môžu sa objemný odpad odovzdať bezodkladne na Zberný dvor Petržalka, so sídlom Ondreja Štefanka 6, 851 01 Bratislava. V súvislosti s mimoriadnou situáciou spojenou s výskytom koronavírusu COVID-19 a vyhlásením vlády SR o „Zákaze vychádzania s niektorými výnimkami“ je Zberný dvor Petržalka pre občanov otvorený nasledovne: https://www.mpvps.sk/
Obyvatelia Bratislavy môžu využiť aj Zberný dvor OLO, a.s., so sídlom Stará Ivanská cesta 2, 821 04 Bratislava.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania