Zbrody-stavby a budovy-neohlásené stavebné úpravy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Jozef Štefunko 06. februára 2021

Dobrý deň,
Pán starosta Vlček. Sledujeme že medzi ulicou Zbrody a Tibenského spoločnosť PBL Invest s.r.o. odkupuje všetky voľné pozemy. V súčastnosti je vlastníkom označeného výmeru. Prosím Vás o informáciu či na toto územie bola žiadaná nejaká územno-plánovacia informácia, alebo požiadané o stavebné povolenie, či územné rozhodnutie. Boli by sme neradi, ak by tam vyrástla dalšia nafúknutá radová výstavba, alebo bytovky? Viete k tomu poskytnúť prípadne získať viac informácií pre občanov Vajnor?

09. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorý sme zároveň postúpili na príslušný odborný referát MÚ Bratislava - Vajnory.
Po jeho prešetrení Vás budeme čo najskôr informovať.

Vopred ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

S pozdravom a úctou

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
24. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Štefunko,

územnoplánovacia inforormácia (UPI) je vydaná každému, kto si o ňu požiada a musím priznať, že na rôzne lokality vo Vajnoroch nám žiadostí na ÚPI prichádza veľké množstvo.

Na predmetné pozemky neevidujeme k dnešnému dňu žiadnu žiadosť na stavebné povolenie. Pokiaľ by aj prišlo, čo nemôžem samozrejme vylúčiť, určite bude každý zámer posudzovaný v zmysle územného plánu, stavebného konania ku ktorému sa budú mať možnosť vyjadriť aj dotknutí susedia ako účastníci konania.

Za seba Vás môžem ubezpečiť, že tak ako doteraz aj nadaľej sa budem usilovať, aby aj pri ďaľšom rozvoji si Vajnory zachovali súčasný trend. Pri stavebnom zákone je to často krát náročne, ale myslím že sa nám to zatiaľ darí celkom úspešne - česť výnimkám.

S pozdravom

Michal Vlček
starosta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania