Parkovanie turecka

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Vyriešený
meno
Peter 17. júla 2014

Dobrý deň zaujímalo by ma kedy mesto premaľuje alebo prestrieka tento prechod na tureckej ulici, poprípade preloží chodník, keďže tu permanentne parkuje auto a mamičky s kočíkmi sa tade nevedia premestiť. Keďže mám informáciu, že to auto patrí nejakej poslankyni, čo tam býva a v tomto meste môžu niektorí všetko, tak nepredpokladám že tam parkovať nebude. Jednoduchšie budú hore spomenuté alternatívy...

18. júl 2014

peter

haha ved to je p. Turanska, to je sila! Ved este pred par tyzdnami rozoberala ona primatora. To si mohla dat trosku pozor ked jeden tyzden to bolo nepripustne a arogantne a na druhy tyzden je to v poriadku. Ale ved ona...
18. júl 2014

Dušan

No ved ani poslancom neostava nic ine vdaka 100% zastavanosti okolitych pozemkov klanom Kvalovcov...
18. júl 2014

Pavol Kvál

Vážený pán Dušan, podľa mňa ste pani Jana ale nevadí. Na jednej strane mi lichotí, že za všetko je zodpovedný Kvál, pretože tých pozitívnych vecí je veľmi veľa ale ešte aj za parkovanie poslancov??? Skôr by som uvítal, keby sa len normálne ten človek priznal, poprípade ospravedlnil a vybavené, veď nič také hrozné sa nestalo, ale obrátiť to hneď na Kvála? To je slabučké.
PS: Táto stránka má plniť funkciu upozornovania samosprávy a nie zase protikampaň, na to je ,,Senec moje mesto"
18. júl 2014

RomanO

Pan Kval, asi sa vam bude zdat moj komentar slabucky, ale kedy sa vasa rodina ospravedlni Sencanom, za to, co v Senci napachala? Vy vo svojich sidlach asi problemy s parkovanim, ako bezny smrtelnik na sidlisku, nemate? Ani na jazerach ani inde.
18. júl 2014

MV

RomanO problem s parkovanim je ten ze obyvatelia si bezhlavo kupuju auta a zvlacuju este aj firemne na parkoviska. Najprv nech si zabezpecia miesto a potom nech kupuju auto a nie niekomu zadarmo robit p. miesta aj z mojich dani. Pani Turanska ak je to teda jej auto by si zrejme tiez mala merat rovmakym metrom aj seba a nie len kvalov ford a robit antikampan (niekedy sa inak neda zastavit ale potom nekritizujme druhych). Populizmus je uspesny ale na kratko...
19. júl 2014

RomanO

pan MV nemate pravdu v tom, co tvrdite. nedostatok parkovacich miest je sposobeny tym, ze sa dovolili postavit nove polyfunkcie v centre bez adekvatneho poctu parkovacich miest. Kolko miest na svojom pozemku ma napr. ta oplotena polyfunkcia za kulturnym domom :-)? A kolko hned vedla dalsia. tu bol poruseny stavebny zakon. O tom snad viete :-)?Nesnazte sa to teraz zvalit na obyvatelov panelakov. ti nemozu zato, ze socialisticke planovanie vystavby nepocitalo s tym, ze raz bude mat kazda rodina dve auta. Ale sucastne vedenie by malo dodrziavat stavebny zakon a malo mysliet nato, ked pan primator a Gabriela Nemeth neurobili nic preto, aby pozemok za poliklinikou kupilo mesto. Nie je pravda, ze nato neboli peniaze. Uz mali dohodnuti kseft s tymto pozemkom, kde planovali postavit dalsich 200 bytov. A prestante tento portal zneuzivat na predvolebnu kampan pana primatora a osocovanie opozicnych poslancov.
19. júl 2014

MV

neviem ake mate vy informacie ale v pripade ze by najomca poziadal o parkovacie miesto bolo by mu zabezpecene. nikto tak za 10 rokov nespravil a je tam priestor na parkovanie tak mi tu nepiste o polyfunkciach. za 20 rokov tu pribudlo zopar aj to zvacsa s kancelariami na poschodi. zatial jedine osocovanie co som registroval je cielene na sucasneho primatora. tento podnet sa vsak tyka nespravneho parkovania obmedzujuceho chodcov preto pre znacne odbocenie od temy nebudem dalej reagovat
20. júl 2014

Maria

..myslim, ze uz sam podnet bol cieleny k tejto debate a osocovaniu konkretnej osoby. V podnete sa pise o jednom aute, ako keby tam ine nestavali!
Prosim, odpustime si politicky podton prispevkov. Apropo pan MV, parkovat na mieste vyhradenom pre rodičov s deťmi, tiez nie je uplne korektne.
21. júl 2014

Tomáš

Problém s parkovaním vyrieši len nový územný plán mesta. Netreba tu nikoho za parkovanie osočovať. Každý parkuje tak, ako mu je umožnené. A to nám žiaľ v Senci úplne ideálne nie je. To, že ma niekto 2 autá a potrebuje ich parkovať neznamená, že bude robiť iným naschvály a parkovať v zákaze, alebo na vyhradených miestach. Developer by mal zvážiť, keď vstupuje do konania, koľko parkovacích miest pre svoj projekt potrebuje. Nie počet bytov krát 1 auto, ale minimálne krát 1,5 - 2 parkovacie miesta na byt. To je realita. Menej miest potom končí tak, že každý parkuje kde sa dá.
22. júl 2014

Roman

Nesprávne parkovanie nie je dôvod na premiestnenie prechodu pre chodcov na Tureckej ulici. ZÁKON č. 8/2009 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v §25 pojednáva kde vodič nesmie zastaviť a stáť. Tento zákon platí pre každého občana SR, ktorý je účastníkom cestnej premávky. V prípade porušenia zákonov v doprave Vám doporučujeme obrátiť sa na kompetentné orgány (Okresný dopravný inšpektorát alebo MsP), ktoré posudzujú a môžu udelovať sankcie resp.pokuty nedisciplinovaným vodičom.
R.Š.-výstavby a doprava
23. júl 2014

zuza

pan MV, keby najomca poziadal o parkovacie miesto? to kde sme? ako mohlo byt vydane stavebne povolenie na stavbu, ked tam nebol zabezpeceny adekvatny pocet parkovacich miest v zmysle stavebneho zakona? to by mali predsa zamestnanci stavebneho uradu aj clenovia stavebnej komisie ovladat?
23. júl 2014

zoltan

chybne rozhodnutia samospravy, nedostatok parkovacich miest, vedu k anarchii a neustalemu porusovaniu dopravnych predpisov.
24. júl 2014

Emil omasta

Emil: p.Zuza, na snímke bol porušený dopravný zákon nie stavebný,ale za zváženie by stálo, vyriešiť parkovanie cudzích firemných aut na seneckých parkoviskách a ostalo by dosť parkovacích miest pre súkromné autá obyvateľov Senca.
24. júl 2014

zuza

Porusenie stavebneho zakona ma za nasledok porusovanie dopravneho, vsetko zo vsetkym suvisi. A nie je mi jasne, ako chcete selektovat, kto na parkovisku moze parkovat a kto nie. Ak niekto pouziva firemne auto aj na sukromne ucely (je to často jeho jedine auto), ziaden zakon na rozdiel od developera neporusuje, ak teda nestoji, ako auta na fotkach, na chodniku a prechode.
24. júl 2014

Domaci

Prestante sa tu laskavo zastavat primatora a developerov.Za vsetko toto moze iba a jedine stavebna komisia. V Senci nieje uz problem iba zaparkovat,ale aj prejazdnost ulic v okoli centra.Mily KVALOVCI a mestsky urad uz sa konecne nad sebou zamyslite a zacnite riesit Senec v prospech obcanov a nie vyhovarat sa stale. Jak napisal pan Roman"kedy sa ospravedlnite Sencanom"? Alebo si skutocne myslite ze toto co sa tu deje je v poriadku. Toto mesto je jeden nechutny humus,tak ako jeho vedenie.
24. júl 2014

Tomas

Pan Emil, kolko mate súkromných aut a kolko firemných? je niekde statistika ? Ked ma niekto v praci nafasovane firemne, je viac ako pravdepodobne, ze sukromne nema. Samozrejme su pripady, ze su v domacnosti auta dve, jedno firemne a druhe sukromne, ale su denno denne vyuzivane obe. Nepracuje kazdy v Senci na stavebnom urade kam sa moze dopravit na bicykli :-)
24. júl 2014

Emil Omasta

Moja myšlienka vychádzala z toho, že firmy aut mimo senckých ŠPZ tiek si asi nekupili byty v Senci a neodvádzajú dane v Senci. Istotne ,že to nieje také jednoduché ,ako som to v dvoch vetách napísal uznávam, že je tam veľa vecí aj proti ,ale tie pre stoja tiež za uváženie.Nikomu som nechcel môj názor vnucovať a už vôbec som neočakával tolko žlče,p DOMACI nikdy som sa za svoj názor nehanbil a už vôbec si nenechám diktovať čo mám robiť.Kludne sa pod to aj podpíšem a čo vy?
24. júl 2014

Tomas

Pan Emil, este raz. Ked byvam v Senci, mam tu trvaly pobyt, platim domovu dan a odvoz smeti, kde mam teda podla Vas parkovat to "svoje firemne" auto ?
24. júl 2014

Jano

Pán Omasta , kto v Senci udeľuje stavebné povolenia ? Nie je to náhodou pán Omasta ? Skúste mu vecer pri vínku vysvetliť, že to takto ďalej nejde. Od Vás si snáď dá povedať , ked už kašle na všeobecnú mienku.
25. júl 2014

Matej Varga

Pani Zuzana dovolte mi reagovat kupili sme pozemok od mesta na vybudovanie parkovacich stati. Parkovacie statia su urcene najomcom a ziadny najomca nemal o tieto statia zaujem.

Tomas nie je ani tak problem ak ma niekto jedno firemne auto ale ked ma niekto svoje sukromne alebo aj dve potom este aj firemne ...

Pan DOMACI stavebna komisia za toto nemoze pretoze stavebna komisia vzdy vracia a dava odporucania na stavby s nedostatkom miest. Komisia ma iba odporucaci charakter.
25. júl 2014

Saška K.

Pánečku ľudia, to snáď nemyslíte vážne, že iná ŠPZ ako SC by nemala v SC parkovať? No a čo keď má niekto aj súkromné auto aj firemné, predsa každé využíva na niečo iné, súkromným nechodí na služobné cesty a nevyužíva ho na firemné účely a firemné nevyužíva na súkromné účely, môže za to zamestnanec senčan s firemným autom, že je zamestnaný v inom okrese (poväčšinou BA)? Má auto pri ceste z práce alebo inej služobnej činnosti odparkovať na začiatku Senca a prísť domov peši iba kvôli tomu, že nemá seneckú značku? Stáva sa aj, že človek má ísť na služobnú cestu, cez deň dostane firemné auto, aby s ním prišiel domov a na druhý deň vyrazil na cesty, a keď príde domov, musí to predsa niekde zaparkovať, aj keď to nie je SC značka. Nie je moc rozumné donekonečna stavať a zahusťovať mesto, tu je výsledok. Za posledných pár rokov sa len stavia, stavia a stavia. Nestačilo ešte?
25. júl 2014

zdeno

Saška, absolutný súhlas, len senecké developersko-podnikateľské-politické rodiny tomu nechcú rozumieť. Potrebujú kšeft a radšej budú vymýšľať takéto píííííp.
28. júl 2014

Jano

Hlavne, že za Lidlom idu stavať benzínku .
15. august 2014

karolpavol

chodim tade denne, kazdy den tam stoja ine auta, kto skor pride, ten skor melie. ale niekto si potreboval odfotit auto pani poslankyne, vsak pan (stary) sencan?
25. september 2014

lucia

Problem s takymto parkovanim je tam neustale. Opakovane som volala mestsku policiu a ti mi povedali, ze to nie je problem dopravny, lebo auta nestoja na prechode ale na parkovisku. A udajne treba kontaktovat mestsky urad pre riesenie problemu. Deti, co tade rano prechadzaju do skoly musia chodit mimo prechodu uprostred krizovatky. A cez zaparkovane auta deti ani nie je vidiet, lebo su este nizke.
02. október 2014

Matej Varga

Tak ako som sa dozvedel, parkovisko ta elipsa vedla kulturaku dal spravit otec. Nie mesto takze parkovacie miesta a ospravedlnujem sa za ludi ktorych som zmiatol tym ze k budove je k dispozicii len par miest, miesta boli a su zabezpecene (tuto informaciu som bohuzial predcasom este nevedel)

Jedine riesenie ako spravit poriadok s parkovanim je vybudovat podzemne garaze pod niektorym parkom/namestim alebo parkovaci dom v blizkosti centra.
13. október 2014

mlady Sencan

Existuje aj dalsie riesenie NEPOVOLOVAT ROBKOVI KVALOVI stavat bez parkovacich miest na vlastnom pozemku. Nedovolit mu 100% zastavanost. Zoberme si tu ´nadhernu´ budovu oproti gymplu. Miesto rodinneho domu s 10 arovou zahradou, kde byvali styria ludia vznikla polyfunkcia so 100% zastavanostou s 19 bytmi a len 15 parkovacimi miestami. KDE????? bude parkovat zvysok????? na Belu Bartoka? http://www.stav-color.sk/stav-color/projekty/predaj-a-prenajom-bytov-domov-a-nebytovych-priestorov/rezidencia-lichnerova. ako vidite, primatorovi, zastupitelstvu, stavebnej komisii je to jedno a vychadzaju Robkovi aj Dezkovi vsemozne v ustrety :-). Ale toto samozrejme nie je rodinkarstov ani klientelizmus :-).
13. október 2014

Mato

Mlady Sencan. Stavebna komisia sa k tejto stavbe vyjadrila o potrebe vacsieho poctu miest. Komisia ma odporucaci a pripomienkovy charakter. Takze pisat ze im to je jedno je mylne. O stavbe rozhoduje stavebny urad spolu s dalsimi uradmi.
13. október 2014

mlady sencan

Matej viem, ze ma len odporucaci charakter, ale v tejto situacii je tu tendencia zvalovat vinu jeden na druheho a nikto nenesie zodpovednost. samozrejme najvacsiu vinu na tom ma pristahovalec, ktory nema tu spravnu ECV-cku. dokonca sa vymyslelo, ze si developer bude moct parkovacie miesta kupit od mesta. otvorila sa tym pandorina skrinka a primator dosiahol co potreboval. Nevadi, ze to bude na ukor zelene, ved mame jazera, vsak :-)?
13. október 2014

Silvia

A co zastavanost toho malickeho 3-uholnika pri telocvicni ZS A. Molnara? Tam sa akoze kde zmestia parkovacie statia? A mimochodom, nestavia to Stavcolor.
Nehovoriac o tom, ze im lahko preslo vytnutie krasnej moruse s vekom okolo 120 rokov. To uz je ake barbarstvo!!!
Suhlasim s myslienkou podzemnych garazi. Pri takejto zastavanosti, aku tu mame, asi ine vychodisko nebude. Skoda, ze pozemok za poliklinikou nie je mestsky, mohol tam byt mierne vyvyseny park (kvoli vysokej podzemnej vode) a pod tym garaze pre osobne auta. Dopadlo to vieme vsetci ako. Karavana ide dalej.
14. október 2014

pinczesoran

Silvia, treba si uvedomit, kto za madarskou skolou stavia :-). Ci synovec fuguruje/val v tejto firme? To sa potom lahko stavaju na pinczesore opachy http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=58105&SID=2&P=1 . Aj chodnik mestsky sa odpreda, aj zdrava 100 rocna morusa zazrakom ochorie. Tvari sa pani poslankyna ako svetica.
25. marec 2015

mesto Senec

Prechod bude v krátkom čase preznačený a preorientovaný smerom k zrekonštruovanému chodníku
25. marec 2015

mesto Senec

Prechod bude v krátkom čase preznačený a preorientovaný smerom k zrekonštruovanému chodníku
25. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Prechod bude v krátkom čase preznačený a preorientovaný smerom k zrekonštruovanému chodníku.
04. máj 2015

Mesto Senec

Prechod bol preznačený.
Mesto Senec.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania