Informovanie o pripravovaných zmenách v organizácii odvozu odpad

Zodpovednosť za riešenie: Senec

V riešení
meno
Marianna Glončáková 16. februára 2018

Dobrý deň,
mesto si dalo urobiť štúdiu na budovanie polopodzemných kontajnerov. Začalo už aj s ich budovaním. Mohlo by však informovať občanov o časovom harmonograme ich budovania? Niektoré spoločenstvá si ešte nevybudovali klietky, ale správca stále tlačí na ich budovanie. Keď budú mať občania včasné informácie, môže sa predísť zbytočným investíciám bytových spoločenstiev a zbytočnej tvorbe odpadu.
Napríklad v minulom roku správca presvedčil obyvateľov Tureckej 4 na budovanie klietky a o pár mesiacov sa títo obyvatelia dozvedia, že v blízkej dobe sa tam plánuje stojisko polopodzemných kontajnerov. Keby to vedeli rok dopredu, tak nebudú budovať klietku, ale počkajú.
Prosím informujte o pripravovaných investíciách aj o približnom časovom harmonograme.
Ďakujem.

19. február 2018

Odpoveď samosprávy

Mesto upravilo túto povinnosť v novom všeobecne záväznom nariadení v článku 4 ods. 8 písm. d) VZN č. 1/2018: zriadiť stojisko zberných nádob, ktoré bude zohľadňovať vhodné donáškové aj odstupové vzdialenosti, technické podmienky pre ich vyprázdňovanie a zároveň vyhovovať hygienickým, estetickým a protipožiarnym požiadavkám. Stojiskom zberných nádob sa rozumie miesto, spravidla spevnená plocha, vyhradené na umiestnenie zberných nádob na vlastnom pozemku (oddelený od verejného priestranstva, ak to dispozičné vlastnosti dovoľujú) tak, aby boli zberné nádoby prístupné osobám užívajúcim nehnuteľnosť, pre ktoré sú zberné nádoby určené, t. j. prístupné vlastníkovi, nájomcovi alebo správcovi nehnuteľnosti a vozidlám zabezpečujúcim zber a prepravu komunálneho odpadu. Umiestnenie, veľkosť a vyhotovenie stojiska zberných nádob stanoví Mesto, na základe písomnej žiadosti vlastníka, nájomcu alebo správcu nehnuteľnosti. Stojisko zberných nádob by malo obsahovať čiernu zbernú nádobu na komunálny odpad, modrú zbernú nádobu na papier, žltú zbernú nádobu na plasty, kovy a viacvrstvové kombinované materiály - VKM) (ďalej len „tetrapaky“),

Časový harmonogram a presné lokalizácie nových polopodzemných stojísk budú oznamované obyvateľom priebežne, v nadväznosti na postup samotnej realizácie stojísk.


mesto Senec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania