Priehradná-Zeleň a životné prostredie-znečisťovanie zvukom

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
martin 23. februára 2021

Dobry den. Uz je to dlhsia doba, pocas ktorej sa nám po nociach vo vrakuni, podunaskych a ruzinove siri neprijemny hluk na velmi nizkych frekvencich na hranici infrazvuku. Preniká do budov, do obyvaciek do spalni.. Mnohi ho nepocuju/nevnimaju to ale neznema ze na ich zdravie nema negativne ucinky. Ovplyvnuje spanok, CNS aj kardiovaskularny a imunitny system. Je trestuhodné ze RUVZ Bratislava ignoruje podnety na túto tèmu. Slovnaft sa vyjadruje ze nieje povodcom infrahluku. Bohuzial jeho intenzita a periodicita vyskytu sa zvacsuje a je nacase s tym nieco spravit. Ono sa to tyka vsetkych ludi, aj vas, kto tento text cita na miestnom urade, vasej rodiny, vasich blizkych, vasich deti, ktore budu mat v buducnosti podlomene zdravie vdaka necinnosti kompetentnych.

25. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Zabezpečenie účinnej ochrany obyvateľov pred expozíciou hluku v životnom prostredí, resp. neprekročenie prípustných hodnôt ekvivalentných hladín hluku stanovuje vyhláška Ministerstva zdravotníctva SR č. 549/2007 Z. z., ktorou sa ustanovujú prípustné hodnoty hluku, infrazvuku a vibrácií a o požiadavkách na objektivizáciu hluku, infrazvuku a vibrácií v životnom prostredí.

Kontrolu dodržiavania uvedenej legislatívy zabezpečujú v rámci výkonu štátneho zdravotného dozoru podľa § 54 jednotlivé orgány verejného zdravotníctva, t. j. regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) podľa miestnej príslušnosti, zväčša na základe sťažností a podnetov obyvateľov.

Z vyššie uvedených dôvodov postupujeme Vami uvedený podnet na RÚVZ. Nakoľko uvádzate, že nepríjemný hluk evidujete aj v MČ BA-Ružinov a MČ BA-Podunajské Biskupice, zašleme kolegom na vedomie informáciu o postúpení príslušnému orgánu.

S prianím pekného dňa
Kto? Regionálny úrad verejného zdravotníctva

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
25. február 2021

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Regionálny úrad verejného zdravotníctva
25. február 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
27. február 2021

somár rámos

Aj v Rusovciach ,Martin , a nielen tam ,smola je že to nepočuje každý ,a RUVZ na to kašle.
https://www.pocujeminfrazvuk.eu/

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.