Rozbitá rampa pri DK Lúky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Zuzana 02. augusta 2014

Dobrý deň,
chcela by som nahlásiť katastofálny stav povrchu rampy na terase na Vígľašskej ulici. Je to jediné miesto kde je možné prejsť s kočíkom cez kilometrovú hradbu terasového domu. Vzhľadom na polohu je to aj velmi frekventovaný prechod k mhd a k obchodu pre všetkych chodcov (nie len cyklistov a mamičky s kočíkmi.)
Ďakujem

06. august 2014

maria

Dobrý deň,
pripájam sa k podnetu s tým, že prosím o zváženie riešenia celkovej situácie v okolí DK Lúky. Ako obyvateľ priliehahúceho bytového domu som si už akosi zvykol na úpravu tohto prostredia "v štýle smetiska", ale moja prázdninová návšteva tešiaca sa (podľa mojich rečí) na zmrzlinu,Draždiak, kulturák apod. bola veľmi šokovaná a podľa jej slov táto lokalita potvrdzuje predsudky o Petržalke. Veľmi ma to zamrzelo, ale je to tak.
06. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetná rampa vedie z východnej strany na terasu pri DK Lúky a bytových domoch Vígľašská 3-5. Mestská časť Bratislava-Petržalka nie je vlastníkom ani správcom predmetnej terasy. Rampa tvorí s terasou jeden stavebný celok. Stavba terasy na pozemku p.č. 2307/1 v katastri nehnuteľností nie je evidovaná a predmetný pozemok nemá uvedeného vlastníka. Podľa evidenčného listu č. 2899 je nájomcom pozemku na tejto parcele Hlavné mesto SR Bratislava.
Z uvedeného vyplýva, že mestská časť nie je zodpovedná za rampu a terasu pred DK Lúky a bytovým domom Vígľašská 3 a 5. Nakoľko však spoločné terasy slúžia na prístup nielen pre obyvateľov bytového domu, ale aj na pohyb ostatných obyvateľov resp. návštevníkov Petržalky a problematika riešenia terás je jednou z našich priorít, zaradila mestská časť Bratislava-Petržalka nad rámec svojich povinností do plánu opráv terás v roku 2014 aj opravu predmetnej rampy. Realizáciu opravy predpokladáme v prípade priaznivého počasia v letných mesiacoch tohto roku.


Mestská časť Bratislava-Petržalka
06. august 2014

Zuzana

Dobrý deň,
dakujem za rýchlu odpoveď a ústretový prístup samosprávy mč Petržalka.
24. september 2014

Zuzana

Dobrý deň,
rampa je už opravená. ĎAKUJEM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania