Nepoužiteľné parkovacie miesta na Baníkovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Roman Mihalik 03. augusta 2014

Asi pred mesiacom na ulici Banikova pribudlo kolme parkovanie po oboch stranach cesty, co sme s manzelkou velmi ocenili. Avsak po prvom parkovani vo svahu nase nadsenie opadlo. Najazd je tak nesikovne vyrieseny, ze je takmer nemozne zaparkovat bez zachytenia naraznika o tvarnice parkovacieho miesta. Videli sme niekolko osobnych aut, ktore pri pokuse zaparkovat zavadili naraznikom o zem. Z tohoto dovodu tam parkuju auta az po obsadeni protilahlych miest, kde sa neparkuje vo svahu. Pre SUV to problem asi nebude, ale pre ostatne vozidla ano. Problem je aj velky rozdiel vysky obrubnika voci vozovke - predne kolesa sa zapru do obrubnika a treba viac pridat plyn aby sa auto vydriapalo na vysoky obrubnik. Ak skusim na naraznik vyjst s miernym rozbehom, tak si to odnesie naraznik este vo vacsej miere. Na protilahlej strane vozovky z tohto dovodu parkuje nepomerne viac vozidiel, nieze by tam bol obrubnik nizsi (je rovnako vysoky) ale nie je to vo svahu, tak sa tam zaparkovat v lete da.
Ziadam kompetentnych o uvedenie parkovacich miest do pouzivania schopneho stavu, nakolko teraz su pre vacsinu aut nepouzitelne a to je leto! Co bude v zime?

04. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o tomto probléme vieme a po konzultácií s dodávateľom sme parkovacie miesta na tejto strane ulice reklamovali a požiadali vyriešenie situácie v dohľadnej dobe. Podotýkam však, že chyba nie je vo vybudovaných parkovacích miestach, ale v poklese vozovky pred parkovacími miestami a zvýšeným nájazdovým obrubníkom. Zvýšený obrubník je potrebný z dôvodu plynulého odtoku vody popri krajnici do dažďovej vpuste.

Za vzniknuté komplikácie sa všetkým dotknutým obyvateľom ospravedlňujeme.

Patoprstý
MÚ Karlova Ves
04. august 2014

Anonymný užívateľ

Kym mesto nevyriesi problem nejakou rozumnou najazdovou rampou alebo inak, navrhujem parkovat cuvanim. Vzadu ma vacsina vozidiel podstatne viac miesta do vysky a zaroven sa predne kolesa, ktore su vacsinou hnane, nezaseknu o hranu obrubnika.
Bonus pri vyparkovani bude podstatne lepsi vyhlad na premavku ;)

(tymto samozrejme nechcem provokovat, iba radit kym nepride v rieseniu)
04. august 2014

Roman Mihalik

Samozrejme, ze som skusal aj cuvat. Predne kolesa sa zaseknu rovnako, ved musia vyjst na obrubnik! A ked prekonaju obrubnik (ci uz s zvysenym vykonom za cenu smradu zo spojky, alebo vacsou najazdovou rychlostou) aj tak chytim predny naraznik, cize je to zajedno.

Navyse ked som tam parkoval s druhym vozidlom tak mi rano PC hlasil nizku hladinu oleja a trvalo to pol dna kym varovanie zmizlo.
05. august 2014

co koho do toho

pan mihalik, ked vam pri vyjazde na obrubnik smrdi spojka, pripadne zakazdym chytite predny naraznik nieje to signal, ze by ste mali zvazit v ramci sebareflexie dalsie posobenie za volantom? pripadne si aspon vyriesit kondicne jazdy, ked vam robi problem vyjst s autom na obrubnik, ktory je na vyjazd autom usposobeny...
05. august 2014

Roman Mihalik

Pre "co koho do toho":
V ramci sebareflexie by ste mali zvazit prispievanie k mojmu podnetu ked ste si nevsimli reakciu samospravy. Specialne pre Vas ju sem skopirujem:

o tomto probléme vieme a po konzultácií s dodávateľom sme parkovacie miesta tejto strane ulice reklamovali a požiadali vyriešenie situácie v dohľadnej dobe.
27. január 2015

Odpoveď samosprávy

Uvádzam odpoveď samosprávy:

Dobrý deň,

nájazdy na parkovacie miesta boli upravené tak, aby mohli vodiči plynulo bez ohrozenia poškodenia spodnej časti vozidla na parkovacie miesta zaparkovať. Podotýkam však, že sklon parkovacích miest je daný terénom v niektorých častiach ulice.

Pekný deň prajem.

Ing. Martin Patoprstý
vedúci referátu dopravy a cestného hospodárstva
MIESTNY ÚRAD MESTSKEJ ČASTI
BRATISLAVA – KARLOVA VES
Nám.sv.Františka č. 8, 842 62 Bratislava 4

_________________________________________________

Michal Molčányi
administrátor Odkazu pre starostu pre Bratislavu - Karlovu Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania