Černyševského - chýbajúce lavičky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Tatiana 08. apríla 2021

Šrobarovo namestie je velke a krasne miesto, kt miestni velmi vyuzivaju ale nie je si tu kde sadnut. Na celom namesti su 2 lavicky a tie su vzdy plne.

09. apríl 2021

PaloP

Srobarovo caka revitalizacia. Pisali o tom v Petrzalskych novinach. Skuste pohladat na strankach Petrzalky.
09. apríl 2021

Tatiana

PaloP
Dakujem za informaciu. To je vyborna sprava. Pytala som sa viacerych obyvatelov a nikto nic nevedel. Preto som sa rozhodla napisat odkaz.
15. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, mestská časť plánuje v priestore Šrobárovho námestia vysadiť približne 50 stromov.Ďalšie úpravy verejného priestoru sa týkajú rekonštrukcie chodníkov. Súčasťou bude aj ich rozšírenie. Následne pôjde o výmenu mobiliáru (lavičky, koše). Pribudne psí výbeh na odhľahlejšom pozemku, pitná fontánka a street-workoutové ihrisko v areály školy. V ďalšej etape je naplánovaná obnova tartanovej dráhy. Revitalizácia musí prebehnúť tento rok vzhľadom na financovanie z dotácie štátu.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
01. máj 2022

Tatiana

Projekt mal byt ukonceny do konca min roka. Zacalo sa pracovat 29-30.11. Do dnesneho dna chyba 30 stromov, vybeh pre psov, pitna fontanka.
Kvalita prac je velmi otazna (vid foto)
Vsetky lavicky su na priamom slnku. Az 1 je aspon podvecer v tieni. Vysfaltoval sa velky kus travy, kt na nic nesluzi. Spravil sa novy chodnik ale chyba na nom zjadz pre kociky/voziky.. stromy nemaju ziadnu drenaz alebo nieco, cez co im liat vodu. Vtejto oblasti mlade stromy bez polievania cez leto schnu. Vid marhule v trojuholinku vysadene v roku 2016. 2 min leto neprezili.
01. máj 2022

Tatiana

Kvalita chodnika a chybaju kos
05. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k podnetu zasielame vyjadrenie pracovníčky referátu investičných činností:

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. Dovolíme si vykorigovať predchádzajúcu komunikáciu a objasniť sčasti problematiku Šrobárovho námestia.
Revitalizácia celého námestia bola ocenená vo výške 1 133 160,42€ s DPH. MČ Petržalka mala na to vyčlenených 200 000,-€. Z tohto dôvodu sme boli nútení skresať práce až na 1/3. V tejto sume boli zrealizované tieto dodávky a montáže:
- Výmena asfaltovej vrstvy chodníkov
- Vybúranie starých ( sčasti ) a vybudovanie nových chodníkov
- Úprava oplotenia ZŠ
- Osadenie mobiliáru
- Vybudovanie work-out-u

K dnešnému dňu MČ Petržalka doplnila 9 lavičiek identických s už osadenými lavičkami na námestí. Upravili sme terén dovezením zeminy pre eliminovanie nerovností. K pripomienkami Vášho podnetu by sme doplnili nasledovné:
Vo verejnej súťaži bol úspešný uchádzač, ktorý pozmenil súťažné podmienky vo svoj prospech. Preto bolo nutné postupovať podľa zákona o Verejnom obstarávaní, vylúčiť uchádzača podpísaním Dohody o ukončení zmluvy. Vyhlásila sa nová súťaž, kde úspešnému zhotoviteľovi bolo odovzdané stavenisko 25.10.2021.
Ako uvádzate, chýba 30 stromov, výbeh pre psov, pitná fontána.
- V zmysle PD malo byť vysadených v 1.etape 39 stromov. Momentálne je na námestí 23 drevín, ďalších 33 stromov plánujeme vysadiť v rámci 2.etapy.
- Výbeh pre psov bol ocenený v hodnote 25 000,- € bez DPH. Uvažujeme s možnosťou zrealizovať výbeh vo vlastnej réžii pracovníkmi OSVP.
- Pitné fontánky boli vyčlenené z 1.etapy z viacero dôvodov. Jedným z nich aj pripojenie vodovodnej prípojky od areálu pri ZŠ, čím by sa výrazne zvýšila hodnota zákazky.
- Pri kvalite prác v plnom rozsahu zdieľame Váš názor. Zhotoviteľovi bola zadržaná časť finančných prostriedkov, pričom reklamácia je v štádiu riešenia.
- Umiestnenie lavičiek zodpovedá platnej PD – projektant pri navrhovaní osadenia lavičiek musel zohľadniť požiadavky Oddelenia životného prostredia a umiestniť ich tak, aby nebol narušený koreňový systém.
- Vyasfaltovanie „veľkého kusu chodníka“ bolo tak, ako je uvedené vyššie, podľa platnej PD
- Smetné koše MČ Petržalka postupne osádza.

Ďakujeme za Vaše pripomienky a s istotou Vám garantujeme, že v ďalších etapách a zákazkách budeme čo najviac obozretní a detailní.

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania