Kosenie a invazívna rastlina na trávnikoch Turnianska

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
migel001 08. augusta 2014

Dobry den, uz niekolko tyzdnov mame nepokosene travniky (ak sa to este tak da nazvat) na sidlisku v okoli Turnianskej a Krasnohorskej ulice. Po zelenych plochach sa tu rozsirila aj nejaka "invazivna" rastlina, ktora dosahuje vysku aj 1m. Doteraz som ju tu nevidel, momentalne je uz takmer na kazdej zelenej ploche. Treba s tym nieco urychlene robit.

08. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Vzhľadom na súčasné priaznivé poveternostné podmienky (dostatok vlahy, teplo) sme v mestskej časti Bratislava-Petržalka zaznamenali výskyt burín čelade láskavcovité (Amaranthaceae). Ide o jednoročnú burinu, ktorá sa k nám rozšírila zo severnej Ameriky a konkuruje tam, kde kultúrny porast rastie pomalšie. V našich podmienkach bude likvidovaná mechanicky kosením, ktoré na plochách zverených do správy mestskej časti zabezpečujeme prostredníctvom Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka. Na Turnianskej a Krásnohorskej ulici sú pozemky vo vlastníctve viacerých spoločností, pokosenie týchto riešime výzvami a v jednom prípade bola v súčasnosti uložená pokuta.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
11. august 2014

migel001

Dakujem za informacie a odpoved. Chybaju mi v nej vsak nejake konkretne terminy. Kedy ma m.p. VPS v plane pokosit travniky, ktore su vyrazne zarastene a su zverene do spravy MC? Dokedy maju pokosit travniky majitelia zvysnych travnatych ploch, ktori boli na to vyzvani?
Dakujem
14. august 2014

migel001

Spominane travniky uz boli vykosene. Pripajam vsak obrazok, co sposobilo neskore kosenie a odrastenie buriny čelade láskavcovité => trava je na tych miestach uplne zadusena. Takymto sposobom o chvilu prideme o vsetku tu "travu" na tzv. travnikoch.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania