Zničený chodník plný áut na Hlbokej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Philip 07. augusta 2014

Už dlhšie ma trápi stav Hlbokej cesty a jej chodníka priliehajúceho k zrekonštruovanej luxusnej budove na Hlbokej 7. Chodník je v dezolátnom stave, miestami sa to tam prepadáva a je plný áut, podobne ako chodník vedúci popri škole na druhej strane cesty. Zaujímalo by ma, dokedy to bude MČ Staré Mesto tolerovať, alebo počkáme kým si na tom offroade niekto vyvrtne členok?

10. august 2014

Peter

v tomto bananistane, to opravia a povolia tam parkovat auta, auta to znicia a opat z nasich dani to opravia, potom to auta zase znicia....... tak ako u nas v Petrzalke, dakujeme ze nase dane su "spravne vyuzite".
17. december 2014

Netro

Od nahlasenia v auguste mestska cast nic neurobila. Prave kvoli tomu doslo k prepadnutiu obrubnika.

Dnes som na [email protected] poslal fotografiu z augusta (ziskanu z OPS) a moju vcerajciu fotografiu (teraz prikladam) spolu s textom:

V zmysle § 3 odsek 1 písmeno b) Zákona č. 9/2010 Z.z. (zákon o sťažnostiach), a v zmysle rozhodnutia č. 21 zo dňa 29.7.2010 o postupe pri vybavovaní sťažností v Starom Meste, by som rád podal sťažnosť na neznámeho zamestnanca a/alebo útvar/oddelenie mestskej časti Staré Mesto, ktorý nekonajú v zmysle § 7 zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí. V ňom sa jasne hovorí, že "orgány obce sú povinné hospodáriť s majetkom obce v prospech rozvoja obce a jej občanov a ochrany a tvorby životného prostredia". Orgány obce a organizácie sú tiež "povinné majetok obce zveľaďovať, chrániť a zhodnocovať". Tiež že "sú povinné najmä udržiavať a užívať majetok, chrániť majetok pred poškodením, zničením, stratou alebo zneužitím, používať všetky právne prostriedky na ochranu majetku, vrátane včasného uplatňovania svojich práv alebo oprávnených záujmov pred príslušnými orgánmi."

Dňa 7.8.2014 bol cez stránku Odkaz pre starostu (www.odkazprestarostu.sk, tiež OPS) nahlásený podnet občana, za ktorý je zodpovedná MČ Staré Mesto, ktorá bola o podente informovaná automatickým notifikačným systémom stránky OPS. Ide o prípad zničeného chodníka na Hlbokej ceste (viac info: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/11241/zniceny-chodnik-plny-aut-na-hlbokej), ktorý sa sústavne ničí tým, že MČ Staré Mesto i napriek upozorneniu povoľuje parkovanie vozidiel na chodníku hoci ho stavebne na to neprispôsobila. Aktuálne sú už na rovnakom mieste prepadnuté obrubníky, ktoré môžu spôsobiť zranenie osôb alebo škodu na súkromnom majetku (foto v prílohe). Náklady na opravu chodníku budú vyššie, ako keby sa s jeho ochranou začalo hneď po upozornení občana. A hlavne, ten občan na to nemusel upozorniť, obec si má chrániť majetok vždy, má mať prehľad o stave svojho majetku. Ale po upozornení, je to ešte horšie, lebo to je vedomé a sústavné porušovanie zákona zo strany úradu.
27. január 2015

Netro

Vraj sa už niečo deje. Som zvedavý či sa to týka len tejto jednej diery a zlomených obrubníkov alebo celého chodníka, ktorý je v katastrofálnom stave.
27. február 2015

Netro

stale nic
10. január 2021

Anonymný užívateľ

Vozovka a chodník po oboch stranách od Čapkovej po Fraňa Kráľa boli komplet zrekonštruované pred pár rokmi. Podnet považujem za vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania