Sibírska-preplnené koše a neporiadok

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Laura 03. mája 2021

Dobrý deň, v okolí Sibírskej ulice a Račianskeho mýta si v poslednej dobe obyvatelia všímajú zvýšenú mieru znečistenia, najmä v okolí smetných košov. Začali sa tu zhlukovať vrany, ktoré z košov (hlavne zo žltých a otvorených kontajnerov) smeti vyberajú a roznášajú ich po okolí. Smeti sú rôznorodé, jedlo, kosti, psie exkrementy v sáčkoch, obaly a plasty. Nie sme si istí, či na tom nemajú podiel aj nejakí miestni vandali. Taktiež, na Račianskom mýte sú šedé smetné koše často preplnené až do toho štádia, že tam smeti ľudia nasilu tlačia a pod nátlakom sa kôš zo spodu otvorí a smeti sa rozsypú na zem. Prosím o vyriešenie tejto situácie, pretože v tomto okolí to začína vyzerať ako na skládke s poletujúcimi smeťami po uliciach a bordelom v okolí košov, pred bránami a na trávnikoch. Ďakujem.

04. máj 2021

Adam Zahradník

Dobrý deň,

chcem len podotknúť že stav sa naozaj v poslednom čase rapídne zhoršil a prepadnuté dná košov sú na Račianskom mýte skôr pravidlom ako výnimkou.

Čo sa týka žltých smetných košov, možno by stálo za uváženie ich nahradiť takými, ktoré neumožňujú ľahký prístup k už vyhodeným smetiam.

Ďakujem.
05. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za váš podnet. Podnetom sa zaoberá EKO podnik VPS.

Kancelária starostu
07. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe obhliadky inšpektora verejného poriadku by som Vás chcela informovať, že podnet bol vyriešený.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania