Jarošova-cesta-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Peter Pšenica 03. mája 2021

Na nepoužívanom železničnom priecestí Jarošova (pri križovatke s Račianskou ulicou) vznikol po dávnejšej oprave obrovský výtlk. Majstri remesla totiž dlhodobo zdevastovanú gumovú výplň v koľajniciach pred pár rokmi "vymenili" za asfaltovú, asi im to bolo jednoduchšie, a logicky prechádzajúce autá vytĺkli do tohto asfaltu obrovskú dieru, ktorú teraz všetci obchádzajú zasahovaním do chodníka, aby si neničili podvozok a počas dažďa sa tam hromadí voda, ktorú autá a autobusy krásne rozstrekujú na chodcov. Nech to už preboha poriadne opravia výmenou za novú gumovú výplň, ktorá bude mať rovnakú výšku ako priľahlá koľajnica a nebude tam vznikať stále nový a nový výtlk. To čo v Rakúsku alebo Česku ani nemusia riešiť ako problém tu v tomto štáte nie sú roky schopní opraviť do normálneho stavu...

03. máj 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
04. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
09. máj 2021

Michal Hajduk

Že zdevastovaná.. Ty si asi nič zdevastované asi ešte nevidel, že?
10. máj 2021

Peter Pšenica

Michal, neviem načo tu píšete takýto hlúpy komentár... Po prvé, ten výtlk tam je a poriadny a treba ho opraviť. Nahradiť gumovú výplň asfaltom, ktorý bol navyše od prvého dňa o niečo nižší ako vrch koľajnice viedlo logicky k tomu, že každé auto tam udieralo do toho asfaltu a začalo vytvárať výtlk. A po druhé, slovo "zdevastovaná" tam do môjho podnetu doplnil admin a ja sa s ním plne stotožňujem. Ak Vám takýto stav vyhovuje, je to Vaša voľba a buďte spokojný so svojím okolím, ale mne a množstvu ďalších ľudí to vadí.
24. október 2021

Peter Pšenica

Obrovský výtlk, ktorý zhruba pol roka niektoré autá a autobusy obchádzali čiastočne cez chodník, konečne niekto odstránil, bohužiaľ opäť formou zaasfaltovania, takže výtlk tam bude podľa môjho názoru do dvoch mesiacov znova. Je smutné, ako sa veci riešia na Slovensku, jednak to trvá neskutočne dlho a jednak to potom niekto "vyrieši" takýmto hlúpym spôsobom. Ani neviem, či podnet možno označiť za odstránený, nechávam na adminovi, ako to posúdi. Odstránený asi je, ale iba dočasne a objaví sa znova.
03. december 2021

Odkaz Starostovi

Dobrý deň. Napojenie vozovky a gumenej plochy priecestia nie je plynulé. Vznikla tu preliačina v celej dĺžke trate, ktorá robí efekt spomalovacieho prahu (retardéra). Autá tu brzdia, čo má za následok zníženia plynulosti cestnej premávky a ohrozenie bezpečnosti následným brzdením.
08. december 2021

Maťo

Dobrý deň, prosím o preposlanie podnetu.
08. december 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
19. október 2022

Martin Uváček

Nemajú toto priecestie v stále v správe ŽSR?
19. október 2022

Peter Pšenica

Áno, aj podľa mojich informácií by to malo byť v kompetencii ŽSR, nakoľko výtlk je priamo v telese koľajiska. Bohužiaľ je to asi jedno, lebo tí to neopravia ani do súdneho dňa. A tisíce áut a autobusov si tam ničia nápravy, alebo to nebezpečne obchádzajú zachádzaním až na chodník, ktorý nie je výškovo oddelený. A nikomu to nevadí, rovnako ako to, že priamo v železničnom priecestí si drzí vodiči zvykli odparkovať na chodníku alebo na tráve auto, kým si v kľude idú nakúpiť do blízkeho stánku s ovocím a zeleninou. ŽSR sa hrajú na to, že ide o stále funkčné železničné priecestie, na ktorom je zákaz zastavenia a státia, ale však nevadí...
20. október 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Vlado
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
31. január 2024

Martin Uváček

Aktuálny stav. Tuším tam už taká diera nie je.
06. február 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

kontaktovali sme zadávateľa podnetu s otázkou na stav riešenia.

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
06. február 2024

Peter Pšenica

Dobrý deň, pán Uváček, ten stav, ktorý ste vyfotografovali, považujete za normálny a vhodný na ponechanie, že je to v poriadku? Za mňa to teda určite v poriadku nie je. Je tam výtlk ako svet, aj na pohľad to vidieť a tí čo to poznajú (vrátane autobusov DPB a Arriva) to obchádzajú zachádzaním až na chodníkovú časť priecestia, čím ohrozujú a obmedzujú chodcov a ako písal diskutujúci aj v decembri 2021, spomaľuje to aj cestnú premávku na tejto komunikácii (keď je zelená smerom z Jarošovej ulice tak autá prechádzajú cez úsek pomaly, tým pádom po naskočení červenej z tohto smeru a zároveň zelenej z oboch strán Kukučínovej ulice zostávajú stáť v križovatke a bránia prejazdu vozidiel z Kukučínovej). Tento stav tu trvá už dlhodobo a zodpovedný subjekt (Železnice SR ako správca železničnej infraštruktúry v SR vrátane železničných priecestí) to majú úplne na háku. Riešil som to s nimi opakovane, vždy sa len vyhovárajú ako malé deti, nejaký úradníček mi napíše dvojstranový list ako sa to nedá a tým je to vybavené. Podobne aj s celý rok nepokosenou trávou v priestore železničnej trate Filiálka (ktorú pokosili až uprostred leta na moje opakované sťažnosti keď bola po kolená a potom konečne zase na zimu) a tiež s usídlenými bezdomovcami, ktorí tam už celé roky bývajú pod kríkmi, robia neporiadok, káľajú všade naokolo, pália v ohni všetko čo nájdu po okolí a smrdí to potom na celé sídlisko. Proste tým, že to patrí Železniciam SR tak si to všetci pohadzujú bez riešenia a len sa vyhovárajú...
06. február 2024

Martin Uváček

Ja som len opísal aktuálny stav. Tiež niesom spokojný s takýmto stavom. Akurát tam už nie je až taká diera ako v prvotnom podnete.
06. február 2024

Peter Pšenica

Áno, máte pravdu pán Uváček, to nebola kritika Vás, to bola kritika ŽSR, že to majú vytrvale a úplne na "háku", ale to je bohužiaľ rovnako aj s viacerými inými mojimi podnetmi, ktoré má v kompetencii Hlavné mesto SR. Keď potom človek číta, že údajne Bratislava má jedno z najvyšších percent vyriešenia podnetov, tak nestačím žasnúť a nechcem radšej ani vidieť, ako sa "riešia" podnety v iných mestách. Mimochodom, Magistrát Bratislavy už absolútne ignoruje aj akékoľvek otázky ohľadne vyriešenia dlhodobo neriešených podnetov cez e-mail [email protected]. Neviem, či to ľudia v komunálnych voľbách nevidia alebo nechcú vidieť alebo je všetkým už všetko jedno... :-(
06. február 2024

Martin Uváček

Ono to zas nie je až také jednoduché, Čo som tu len odhadom napočítal tak magistrát tu má na OPS cca 9400 podnetov v riešení, prípadne neriešených, min, polovica ešte dedičstvo z čias Ftáčniko/Nesrovnala (2010/2018). Z nich sú už určite desiatky vyriešených, alebo sami zanikli, ale admini tu sami od seba nič neuzatvárajú, potrebujú k tomu aktualizáciu, alebo nejaké vyjadrenie samosprávy. Magistrát síce k niektorým starším podnetom napísal niečo v tomto zmysle "je nám ľúto, že tento podnet ostal nepovšimnutý, preposlali sme ho na riešenie príslušnému oddeleniu" a potom zas roky nič. Preto opakovane vypisuje na tie najstaršie, roky neriešené, aby sa znovu o ne začali zodpovední zaujímať a napísali niečo nové. Niekedy to zafunguje, niekedy nie. A inak Bratislava je natom ešte celkom dobre s riešením podnetov, mám skúsenosť s dvoma malokarpatskými mestečkami tu blízko, kde som zadal, prípadne aktualizoval nejaké podnety a za 2-3 roky odvtedy sa k nim nikto z tamojšej samosprávy ani neozval.
06. február 2024

Peter Pšenica

Chápem, ja osobne sa o "svoje" podnety starám a v prípade, že dôjde k náprave, tak ho dám uzavrieť ako vyriešený. Nemám žiadny záujem kydať na Magistrát Bratislavy bez príčiny, to mi verte. Ale mnohé moje podnety (napr. dlhé mesiace neriešená nedokončená rozkopávka chodníka na Mýtnej pred poliklinikou) nevyžadujú od magistrátu žiadne financie ani opravy vo vlastnej réžii, len donútiť realizátora prác, aby svoje "dielo" dokončil. Resp. nedokážem pochopiť, že niekto rozkopávku na ceste či chodníku, ktorý je v správe mesta, povolí a potom po jej "skončení" si ani len neskontroluje, ako bola "skončená" a nenaháňa okamžite investora rozkopávky, aby to dokončil??? Ja skutočne nepovažujem za normálne, aby tu ľudia museli upozorňovať na takéto veci, ktoré v bežných západných krajinách fungujú automaticky, len tu u nás všetci čakajú na podnety od občanov (vrátane napr. Mestskej polície) a aj potom ich väčšinou neriešia. Napr. konkrétne v prípade toho chodníka na Mýtnej mi niekto z magistrátu odpísal, že to odovzdali "kolegyniam a kolegom" z iného oddelenia, prejdú celé mesiace a nič sa nedeje. Pripadá mi to, že sa tu rieši oslovovanie pohlaví vo všetkých možných rodoch a pádoch namiesto reálneho riešenia problémov. Skutočne nepotrebujem a myslím, že ani ženy sa neurazia, ak sa odpovede zjednotia do jedného rodu a namiesto plytvania energiou na takéto hlúposti (ako vypisovanie "Bratislavčanky a Bratislavčanov", "obyvateľky a obyvateľov" a pod.) sa energia venuje na vyriešenie problému...
06. február 2024

Peter Oravec

Dobrý deň, Peter,
odporúčam dávať pozor na to, čo tu napíšete na margo oslovovania pohlaví, pretože mňa osobne tu na OPS "zvozila" pani administrátorka OPS, pretože som použil všeobecné oslovenie "admin". Neviem, odkiaľ som mal vedieť, že to je pani, a nie pán, ale napriek tomu som si to "zlízol".
Od istého času, aby som nemusel vypisovať dva rody v oslovení, píšem oslovenie vo forme "administrácia OPS". To mi zatiaľ, čuduj sa svete, administrácia OPS toleruje.
Inak, ono je vždy dobré, a nielen v súvislosti s "oslovovaním pohlaví vo všetkých možných rodoch", položiť si otázku "cui bono".
S pozdravom.
06. február 2024

Peter Pšenica

Zdravím Vás pán Oravec,
ďakujem za upozornenie, zaujímavá skúsenosť :-) Mne v žiadnom prípade nevadí, keby používali oslovenia aj v 16-tich rodoch, len keby tie problémy aj riešili. Ale ak zostane len pri siahodlhom vypisovaní o "kolegyniach a kolegoch", "Bratislavčankách a Bratislavčanoch", "obyvateľkách a obyvateľoch" a samotný problém sa celé mesiace nerieši, tak mi to pripadá fakt smiešne a trápne. Asi som stará škola, ale mňa v škole učili, že pod pojmom "obyvatelia Bratislavy" alebo "Bratislavčania" sa rozumejú muži, ženy aj deti žijúci v Bratislave. Samozrejme, keď oslovujem niekoho konkrétneho, o kom viem, že je žena, tak použijem ženský rod slova, ale vo všeobecnom oslovení alebo pri hromadnom oslovení mi to pripadá smiešne a trápne. Ale kiež by sa skôr riešila podstata problému a nie rodové oslovenia, o to mi ide a celému tomuto portálu, ktorý robí veľmi záslužnú prácu, za čo veľmi pekne ďakujem.
06. február 2024

Peter Oravec

Dobrý deň, pán Pšenica,
súhlasím, až na Vašu poslednú vetu, s ktorou mám trošku problém. Ten problém som naznačil už v mojej poslednej vete s "cui bono".
Tu nemôžem viac, pretože ma administrácia "vypne".
S pozdravom.
06. február 2024

Martin Uváček

Tato téma nesúvisí s podstatou podnetu.
06. február 2024

Peter Oravec

Hm. A ako s podstatou tohto podnetu suvisi napriklad "Ftacnikovo dedicstvo", prosim?
06. február 2024

Martin Uváček

Súvisí s riešením podnetov a tým čo tu písal p. Pšenica Neviem ako s tým ale súvisí váš problém s rodovo vhodným oslovovaním.
06. február 2024

Peter Oravec

"Pripadá mi to, že sa tu rieši oslovovanie pohlaví vo všetkých možných rodoch a pádoch namiesto reálneho riešenia problémov."
06. február 2024

Peter Pšenica

Páni, nechajme to tak, všetkým nám ide o jedno, aby sa problémy v tomto meste riešili, keď už to nevedia riešiť kompetentní z vlastnej iniciatívy, tak aspoň na podnety občanov. Nechcel som tu rozpútať diskusiu o oslovovaní, len som chcel poukázať na moje sklamanie, že mnohé podnety sa dlhú dobu neriešia (a nejde pritom o riešenia vyžadujúce finančné prostriedky, iba trochu ochoty a snahy slúžiť za výplatu platenú z daní občanov práve týmto občanom) a namiesto toho sú odpovede ľudí z magistrátu plné siahodlhých (a podľa mňa zbytočných) oslovení v mužskom aj ženskom rode, ale "skutek utek". A ako som napísal už skôr, z adresy [email protected], ktorú ešte za čias Nesrovnala zaviedli ako jednotnú adresu na smerovanie akýchkoľvek podnetov na magistrát, som v minulosti dostával aspoň nejakú odpoveď (aj keď väčšinou o ničom), ale dnes už úplná ignorácia, ani len neodpíšu, a to je veľmi smutné a svedčí to o tom, že marketingové reči a realita sú bohužiaľ od seba dosť vzdialené. Avšak nevzdávajme preto boj za to, aby naše okolie vyzeralo aj vďaka tomuto portálu lepšie. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania