Neprehľadný výjazd z Kraskovej na Račiansku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Dušan Palčák 15. augusta 2011

Bolo by možné obmedziť parkovanie na chodníku, aby to nebolo možné tak, ako je vidieť na obrázku? Alebo nainštalovať na križovatku väčšie zrkadlo. Výjazd z Kraskovej je často doslova lotéria, alebo skôr ako ruská ruleta.

20. august 2011

Martin J.

Tento parkovaci paskvil "funguje" v celej Bratislave. Jedine miesto, kde to vyriesili vertikalnymi zabranami je na Zahradnickej ulici - pri vyjazde z Justicnej ulice. Uctyhodne, ale vieme preco.
30. november 2011

Dušan Palčák

v pohode, pockame...
01. február 2012

Zuzana Slezakova

Nik to nemieni riesit? Pocas dopravnej spicky je tento usek vzdy blokovany a odbocenie dolava naozaj znamena hazard so zivotmi vsetkych zucastnenych....
Takisto nebezpecny usek je aj odbocka zo Sibirskej na Kraskovu- auta parkujuce na Kraskovej blokuju vyhlad soferom odbocujucim zo Sibirskej. Okrem toho je tam aj prechod pre chodcov, co znamena este vacsie riziko- sustredit sa na prichadzajuce svetla, ci zvuk aut (kedze ich cez parkujuce auta nevidno) plus sledovanie priechodu.
12. marec 2012

fero

tých križovatiek môžete mať koľko chcete: Kalinčiakova-Odbojárov, Trnavská-Tomašíkova, Karadžičova-Páričkova, Odbojárov-Bartoškova,.....
prakticky každá križovatka, kde je čo len trochu možné technicky stáť na chodníku v križovatke, tak sa tam parkuje a je to dôsledok toho, že policajti štátni aj mestskí si môžu podať ruky v nevšímavosti a nechuti vykonávať riadne svoju prácu
25. júl 2012

Dušan Palčák

dobry den, mohli by ste podnet opat preposlat kompetentnym?
25. júl 2012

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, podnet sme opätovne preposlali Magistrátu.
13. august 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Kraskova ul. je miestna komunikácia III. triedy, kde je cestný správny orgán aj správca komunikácie MČ Nové Mesto, chodníky na Račianskej partia Hlavnému mestu SR Bratislava.

Z uvedeného dôvodu vykonali obhliadku zástupcovia hlavného mesta i mestskej časti. Po obhliadke bolo konštatované, že hlavnou prekážkou pri rozhľade je stĺp verejného osvetlenia, ktorý nie je možné odstrániť a tiež mestská zeleň (stromy) na chodníku Račianskej ulice. Navrhované zrkadlo nie je možné zrealizovať, pretože ho nie je kam umiestniť. Križovatka je komplikovaná, pri výjazde z Kraskovej je umožnené aj ľavé odbočenie na Račiansku, avšak pri pozornej jazde a plnému venovaniu sa vedeniu motorového vozidla a troche trpezlivosti je táto križovatka bezpečne prejazdná.

Problém sme konzultovali aj so zástupcami mestskej polície. Ak v križovatke na chodníku v blízkosti križovatky budú stáť vozidlá tak, že budú ostatným účastníkom cestnej premávky brániť v rozhľade, tvoria prekážku cestnej premávky a ich vodičov môže mestská polícia postihovať. Týmto súčasne žiadame Mestskú políciu Bratislava o častejšiu kontrolu tejto križovatky.



Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
23. október 2012

Netro

a co keby sa zakazalo odbacat dolava a stacilo by sa otocit sa na najblizsom otocisku cez elektricky asi 150-200m dalej k Racku

ale ano... auta by tam nemali parkovat na chodniku a to prave odbocenie by mohlo mat pripajaci pruh :)
23. október 2012

Dušan Palčák

Nie je to zly napad, no stale musime vytrcat, aby sme videli, ci nieco ide, alebo nie, takze tento problem by sme tym nevyriesili. Iba ak tym pripajacim pruhom...
28. október 2012

Mišo

No keby tam na Račianskej ulici (naľavo od Kraskovej ulice, z pohľadu vodiča, ktorý prichádza po Kraskovej na Račiansku) osadili radšej dopravnú značku "zákaz zastavenia" a odstránili tam aj ten odpadkový kôš. Myslím, že to by bolo postačujúce a bol by výhľad na cestu
28. február 2013

Michal

Síce je to už dávno, čo bola založená téma, ale problém podľa môjho názoru pretrváva.
Je zaujímavé, že nikto si nevšimol, že pri výjazde na Račiansku je kvôli zlej viditeľnosti potrebné stáť na prechode pre chodcov, čo zákon zakazuje. Inak sa totiž nedá bezpečne zastaviť pre výjazdom - predná časť auta by tvorila prekážku v jazde autám na Račianskej.
V podstate ak ostanú na Račianskej tie stromy, stĺp osvetlenia a zaparkované vozidlá na chodníku, tak je to rizikové miesto pri akomkoľvek výjazde vozidiel. Žiadne také, že "bezpečne prejazdná" .. bez porušenia zákona sa to niekedy nedá.
17. august 2013

Peto

mi nehovorte ze je take tazke premiestnit ten smetiak a hodit tam zo 2 stlpiki nech tam nestoja auta. Chodivema tade kazdy den a blokujem nielen chodcov ale ohrozujem na hlavnej auta lebo do tej zakruty proste nevidno. Marekova odpoved lend dokazuje ze kde nieje vola nieje cesta, proste vyhovorime sa na stlp a aj policajti si zarobia.
20. december 2013

Anonymný užívateľ

Podnet bol čiastočne vyriešený, na chodník boli osadené stĺpiky a viditeľnosť sa zlepšila, nakoľko na chodníku už neparkujú autá.
24. december 2013

Michal

Presne tak. Stĺpiky osadené, takže výhľad je určite oveľa lepší. Stále však platí väčšina toho, čo som napísal - nedá sa pri výjazde nestáť na prechode pre chodcov. Bohužiaľ, nie je to jediné miesto (nielen) v Bratislave, kde sú prechody umiestnené pred križovatkou tak, že na nich vodiči musia stáť, ak chcú bezpečne prejsť.
09. február 2018

Martin U

pribudol stĺpik na račianskej a autá už na tomto roku neparkujú.
12. marec 2019

Martin Uváček

Podľa mna je tento podnet už vyše roka vyriešený. Treba ho aktualizovať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania