Strom poškodzovaný lanom bagra

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Korčekový bager BD Považie je nešetrne lanom pripevnevnený o strom tak že sa lano zarezáva do stromu až pod kôru. Otázne či je povolené priväzovať lode o strom. Ak áno, tak predpokladám, že nie takýmto spôsobom. Na fotkách je detail poškodenia stromu ako aj širší pohľad na situáciu.

18. máj 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
18. máj 2021

orel skalný

Rastliny majú VEDOMIE.... pamätajú si každého.... kto sa ich dotkne.... 😞😑🤐
24. máj 2021

Stefan

ak sa zničí kôra čo asi už aj áno žial tak strom vyschne
03. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ide o poškodzovanie dreviny podľa § 47 ods. 1 zákona č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov (ďalej len "zákon") prešetrenie porušenia zákona vykonáva Mestská časť ako orgán ochrany prírody podľa § 71 zákona.
Podnet preto preposielame mestkej časti.

S pozdravom,
Kto? MČ Bratislava-Petržalka

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
03. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Petržalka
16. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Zamestnanec Referátu zelene situáciu preveril priamo v teréne. Poškodený strom sa na uvádzanom mieste nenachádzal. Plavidlo je ukotvené oceľovým lanom, ktoré smeruje do štrkového násypu. Prosíme o spresnenie lokalizácie poškodeného stromu.

Oddelenie životného prostredia, územného rozvoja a dopravy
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
19. jún 2021

Martin

Dobrý deň. Strom sa nachádza presne na GPS súradniciach 48.118190°N 17.140540°E http://maps.google.com/maps?q=48.11819%2C17.14054 Ako se si všimli, na brehu je viacero ocelových lán ukotvených v štrku. Jedno z nich je však uchytené o strom. Bager strieda tieto laná podla potreby miesta bagrovania. Keď som podnet vytvoril bol prichytený o lano priviazané na strom. Keďže ale odvtedy do Vašej kontroly prešlo niekoľko týždňov, bager zmenil lano o ktoré je uchytený. Na obrázku som šípkou znázornil miesto a strom o ktorý je lano uchytené. Snáď sa Vám to podľa tejto dokumentácie už podarí nájsť. Lano je smerom od stromu k brehu už zahrabané do štrku, takže ho je vidieť na strome, odtiaľ asi 4m až po štrkový násyp a potom je už len vidieť na brehu ako visí k vode.
19. jún 2021

Martin

Žial aplikácia mi spadne zakaždým keď chcem nahrať fotku, tak som fotky uložil na web na tejto linke https://photos.app.goo.gl/G4MAXUmDpxUmCbzr9
20. jún 2021

orel skalný

Vďaka p. Martin za Vašu fotodokumentáciu... Takéto ničenie stromov by malo byť trestné Dúfam, že sa občianska zodpovednosť vo vzťahu k prírode, 🌱🌲☘🍀🌳🌿 👀 sa bude meniť s rovnakou rýchlosťou ako sme ju stratili a dokaličili svojím správaním ☹😖☠
20. jún 2021

Martin

Teraz na wifi mi už ide nahrať fotky, tak ich doplním aj sem kôli dokumentácii, ak by som online album neskôr vymazal. Fotky z online albumu však možno majú lepšie rozlýšenie než tu v aplikácii, tak možno budú užitočné aj tak, tak ich tam nechám do uzavretia podnetu.
02. október 2021

Martin

Lano bolo odstránené zo stromu. Dúfam že ho tam budúci rok zase nedajú.
Podnet je možné uzavrieť, len aplikácia nefunguje správne, tak neviem podnet uzavrieť, tak prosím admina o uzavretie.
02. október 2021

Martin

Fotka
05. október 2021

Martin

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.