Budyšínska-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Katarina 23. mája 2021

Priestranstvo pod stromami pred vchodmi Budysinska 3 neustale posiate psimi exkrementami (niekedy enormnych rozmerov).
Vrecka na psie vykaly su pritom k dispozii na zaciatku Budysinskej pri Malom princovi.
Mohla by samosprava umiestnit na tento problematicky usek nejake vystrazne tabule? Na samostatne myslenie niektorych ludi sa ocividne spolahnut neda.

25. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za váš podnet. Podnetom sa zaoberá oddelenie referát životného prostredia.

Kancelária starostu
31. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Znečisťovaním predmetnej lokality sme sa už zaoberali a nedávno sme sa obrátili na základe podnetu obdržaného mailom od občana so žiadosťou o zabezpečenie intenzívnej kontroly predmetnej lokality na Mestskú políciu. Ohliadka potvrdila, že pred BD Budyšínska č. 1, pred kontajnerovým stojiskom, sa nachádza stojan so zásobníkom na vrecúška na psie exkrementy. Zásobník nebol prázdny, pričom EKO podnik dopĺňa sáčky 3x do týždňa.

V zmysle zákona č. 282/2002 Z. z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov je v mieste osadenia koša na psie exkrementy voľný pohyb psa povolený, z uvedeného dôvodu tu nie je možné osadiť kôš na psie exkrementy, na základe čoho tu bol osadený len stojan so zásobníkom na vrecúška na psie exkrementy. V súlade s Všeobecne záväzným nariadením mestskej časti Bratislava – Nové Mesto č. 3/2010 o podmienkach a podrobnostiach držania psov, je možné na likvidáciu psích exkrementov využiť aj zbernú nádobu na uličné smeti, ako aj svoj kontajner na komunálny odpad, ak sa v blízkosti nenachádza kôš na psie exkrementy.
Na základe uvedeného išiel pokyn na odstránenie psích exkrementov a tiež bol prostredníctvom inšpektorov verejného poriadku distribuovaný leták s danou problematikou vrátane povinností psíčkarov a informácie, kde sa v blízkosti nachádzajú stojany s vreckami na PE.
V tejto lokalite boli umiestnené značky zákaz znečisťovať psími exkrementami. Už boli zničené.
Po všetkých podniknutých krokoch zo strany MČ, je to v prvom rade o kontrole zo strany MsP.

Kancelária starostu
04. jún 2021

Katarina

Dobry den,

dakujeme za vycistenie priestoru a osadenie zakazovych znaciek, ktore ako spominate, zial uz boli znicene a nasledne aj odstranene.
Bolo by mozne vratit znacky napsat tak, aby boli upevne o kmene stromov (kde by mozno vydrzali o nieco dlhsie) ?

Dakujem.
08. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za aktualizáciu podnetu. Podnet bol zaslaný na vyriešenie.

Kancelária starostu
09. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia oddelenia životného prostredia a územného plánovania značky nebudeme upevňovať na kmene stromov. Ako už bolo uvedené, je to o represii Mestskou políciou, ktorá bola požiadaná o intenzívnu kontrolu.

Kancelária starostu
09. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
24. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali subjektu, ktorý označila samospráva ako zodpovedný.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
28. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP popri plnení ďalších služobných úloh, zamerajú svoju činnosť aj na kontrolu vodenia psov v tejto lokalite v Bratislave, za účelom kontroly dodržiavania zákona č. 282/2002 Z. z. o niektorých podmienkach držania psov v znení neskorších zákonov.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude ihneď vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a priestupcovia z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť, pretože nie je zrejmé, ktorý majiteľ psa exkrementy nepozbieral.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Ťarcha
01. júl 2021

Katarina

Dobry den.

Volat MsP v case ‘pachania priestupku’ asi nie je realne. Je mozne vytvorit foto/video zaznam a s tym nasledne kontaktovat MsP?
Dakujem.
01. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

zodpovedný subjekt sme upozornili na Vašu otázku s prosbou o reakciu.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
06. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Fotodokumentácia priestupku musí obsahovať všetky potrebné náležitosti, ktoré potvrdzujú čas a dátum skutku, nakoľko podľa § 20 ods. 1 zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov, “priestupok nemožno prejednať, ak od jeho spáchania uplynuli dva roky.“ Priestupok musí byť spoľahlivo zistený a zadokumentovaný, t. j. fotodokumentácia musí obsahovať dátum a čas priamo na fotografii.
V prípade, že ide o dopravný priestupok, musí byť zadokumentovaná aj dopravná značka, ktorá je porušená - z dôvodu presnej kvalifikácie priestupku. Až takto zadokumentovaný priestupok je možné riešiť.
V prípade, že ide o priestupok na úseku občianskeho spolunažívania, takáto fotodokumentácia nepostačuje. Musí byť vykonané tzv. dokazovanie.

Bc. Marcela Ťarcha
30. október 2021

Anna

Budyšínska-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Pri rannej prechádzke ulicou Budyšínska ma nepríjemne prekvapujú pribudajuce psie exkrementy a moč.
Je to neskutočne, že si niektorí ľudia nevedia urobiť poriadok po svojich milačikoch. Hlavne v okolí, kde je veľká koncentrácia ľudí, deti a žiakov!
Je možné prosím Vás niečo s tým urobiť? Minimálne pridať sáčky na psie exkrementy, pripadne až pokutovať.
Verejný priestor začína byť nepekny a dokonca aj nebezpečný.

Ďakujem pekne.
AK
30. október 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Nové Mesto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania