Dopravna situacia Jasikova ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Simona Mihalkova 22. augusta 2014

V poslednej dobe sa na Jasikovej ceste premava vacsie mnozstvo nakladnych aut, z coho sa vyskytuju kolizie, nakolko komunikacia je uzka. Zo strany od hotela Bratislava je zakaz vjazdu nakladnym vozidlam, no od Ruzinovskej - Kerametalo je vjazd povoleny. Nie je mozne, aby bol zakaz vjazdu aj od Ruzinovskej ?

22. august 2014

ružinovčan

Celkovo je na tejto ulici zvýšená premávka vozidiel, hlavne v smere Tomašikova, Seberíniho, Jašíkova, Ružinovská, pretože autá cez obytnú zónu obchádzajú svetelnú križovatku Tomášikova-Ružinovská. Obmedzenie rýchlosti na 30km/h rešpektuje iba málokto, pretože ide o dlhú rovnú cestu s novým povrchom. Asi by pomohlo zjednosmernenie časti Jašíkovej ulice aspoň v smere od Jašíkovej 7 po Jašíkovu 15, čo by obmedzilo tranzitnú premávku cez túto ulicu, no dopravná obsluha obyvateľov by nebola príliš obmedzená, pretože náhradná trasa by bola možná po ceste okolo Jašíkovej 14-16. Navyše by touto úpravou v jednosmerke vzniklo zopár nových parkovacích miest popri chodníku a chodci by boli lepšie oddelení od premávky na vozovke.
Takýto návrh bo už aj na starom diskusnom fóre Ružinova, no ostal bez povšimnutia.
17. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
O zákaze vjazdu z Ružinovskej ulice neuvažujeme, nakoľko takto je umožnená aspoň nejaká dopravná obsluha ulice nákladnými vozidlami a zároveň jednosmerne obmedzený prejazd nákladných vozidiel. Ak sa dá zákaz aj z druhej strany, nebude možná obsluha nákladnými vozidlami napr. pri sťahovaní, údržbe a pod.





kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania