Hirošima - bezdomovci, potkany, odpadky?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Miro Kohut 09. februára 2016

Vzhladom k tomu, ze novy investor HIROSIMI ostal akurát na predvolebnom billboarde, vie mestska cast vyriesit aspon problem pobehujúcich potkanov, lietajúcich sackov a iného odpadu (cierna skladka - vana, PET flase, letaky atd), rozpadnutého plotu a posledne ako vidiet na fotke aj bezdomovcov v areali bývalého OD Ruzinov ? V areali ziju dlhodobo squatteri so psami, ktore volne pobehuju po uliciach, zakladaju ohen, robia neporiadok. Po budove, ale aj blizko vykopov naplnených vodou pobehuju castokrat okrem tinedžerov aj male deti. Mate REALNU MOC aj skutocne nieco spravit v tejto veci ?

08. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava – Ružinov vyzvala vlastníka pozemku Yossaria Plaza, a.s. aby zabezpečil odstránenie odpadu, náletových drevín a prístrešku pre bezdomovcov. Majiteľ pozemku nevykonal nápravu uvedeného stavu. Z tohto dôvodu sme ako správny delikt odstúpili na právny odbor. Riešenie poškodeného oplotenia sme odstúpili na stavebný úrad.

s pozdravom


kancelária starostu
18. september 2016

Miro

Ruzinov - Hirosima - odpadky

V objekte byvaleho OD Ruzinov (Hirosima) sa za plotom pozdlzne ulice Obilna kumuluju odpadky. Je tomu tak v podstate dookola celeho objektu. Videl som uz odtial prebehnut cez ulicu aj potkana. Tymto vas prosim o vyzvanie majitela pozemku o jeho vycistenie, tak aby nemotivoval okoloiducich k prihadzovaniu dalsich smeti. Svoje samozrejme spravili aj bezdomovci prebyvajuci v zrucanine a male deti pobehujuce v ruine.
10. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Daná vec bola riešená v správnom konaní. Uvedená vec bola predložená za účelom preskúmania na Okresný úrad Bratislava.

kancelária starostu
14. august 2017

Peter Holic

Podnajomnici v Yosarii - ruzinovska hirosima

Podnajomnici v Yosarii - ruzinovska hirosima. Poprosim o zistenie policie/danoveho uradu ci hirosimski podnajomnici platia najomne...
14. august 2017

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

ďakujeme za Váš podnet. Opakovane upozorníme vlastníka nehnuteľnosti aby odstránil závady, zreparoval plot a zjednal nápravu.

MU Bratislava Ružinov
11. jún 2018

Peter Holic

Yosaria - Hirosima - renovacia pribytku

Najomnici v Hirosime v ruzinove si prerabaju svoj pribytok na najvyssom poschodi. Vazene organy za to zodpovedne prosim uz nieco s tym robte, nie je vam to trapne prehadzovat zodpovednost na inych. Blizia sa volby tak aspon pred volbami aspon nejaky naznak, ze to idete akoze riesit. Hanba...
15. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Pekný deň.

Ďakujeme za podnet.

MČ Bratislava-Ružinov upozornila listom zo dňa 4.6.2018 o vykonanie nápravy - odstránenie skládky odpadu, vykonanie deratizácie, pokosenie buriny, oprava oplotenia, zamedzenie prístupu neprispôsobivým občanom, ktorí sa zdržujú v skelete stavby bývalého obchodného domu Ružinov.

S pozdravom

Kancelária starostu
24. november 2021

PeteR

Dobrý deň,
A prebral si vtedy ten list vlastník objektu? Aj po rokoch je tam zarastené smetisko.

Keď si spomeniem že to bola budova revolučného architektonického riešenia, a fungovali v nej obchody, tak prestávam rozumieť logike úradov.
25. november 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
02. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

všetky aktuálne informácie ohľadom bývalého OD Ružinov "Hirošimy" nájdete v aktuálnom čísle Ružinovského echa 12/2021 - 1/2022. https://www.ruzinovskeecho.sk/clanok/pytali-ste-sa-co-sa-bude-diat-s-hirosimou
Nakoľko je to dlhodobý proces, považujeme tento podnet za uzavretý.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania