Šmeralova-Automobily-iné

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Janka Porubska 28. mája 2021

Na chodníku medzi ZŠ Šmeralova a ZŠ Bajkalská takmer denne vidno autá kuriérskych služieb, ktoré smerujú až k hlavnému vchodu jednej zo škôl. Autá majú na chodník voľný prístup zo Šmeralovej ulice. Vzhľadom na veľký počet chodcov a najmä detí, by som privítala, aby sa pohyb týchto vozidiel na chodníku obmedzil. Obe školy majú plnohodnotný prístup autom k bočnému vchodu a tie môžu využívať na doručovanie zásielok bez toho, aby ohrozovali chodcov.

28. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
17. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Na základe prijatého podnetu veliteľ pracoviska MsP Obvod č.2 navštívil obe dotknuté základné školy, prekonzultoval daný problém a požiadal riaditeľov týchto škôl, aby usmernili tak príslušných zamestnancov školy ako aj pracovníkov kuriérskych služieb, ktorých služby využívajú, aby v prípade doručovania tovaru využívali bočné vchody do budov a nedochádzalo tak k obmedzovaniu prípadne k ohrozovaniu chodcov.
Hliadky mestskej polície budú vykonávať kontroly predmetnej lokality a v prípade zistenia porušenia zákona NR SR č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov budú postupovať v zmysle zákona SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov.
Mestská polícia zároveň apeluje na občanov, aby v prípade zistenia porušovania zákona v súvislosti s týmto podnetom kontaktovali mestskú políciu v reálnom čase na bezplatnej tel. linke 159, prípadne na tel. č. 051/3100310, aby hliadky mestskej polície mohli na mieste účinne zakročiť.

Mestská polícia v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania