Pekna cesta parkovanie pred prechodom

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Nie je dodrzany odstup oznacenych parkovacich miest od prechodu pre chodcov na Peknej Ceste (smer na Raciansku) vedla optiky.

14. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
14. jún 2021

orbitalfunk Pavúk

Povinnosť je daná zákonom č.8 /2009 Z. z., v prípade ak je schválený projekt, vzdialenosť dodržaná byť nemusí, pretože miestna úprava je nadradená všeobecným pravidlám cestnej premávky. Konkrétne § 60 ods. 2 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke.
14. jún 2021

Brano

No neviem.. je to najpouzivanejsi prechod na peknej ceste a ked tam parkuje vyssie auto mamicky s kocikmy maju celkom stres. A este je to dole kopcom kde auta horsie brzdia... Ak to tak je tak projektant je hlupak.
14. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

budeme kontaktovať oddelenie dopravného inžinierstva, nech sa k podnetu vyjadrí, no z hľadiska zákonného zdôvodnenia sa s odpoveďou používateľa "orbitalfunk" stotožňujeme. Z hľadiska veci samotnej Vám však dáme vedieť po obdrźaní stanoviska od kompetentného oddelenia.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
14. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

oddelenie dopravného inžinierstva sa s daným dopravným značením stotožňuje a považuje ho za dostatočné. V tejto súvislosti je vhodné upriamiť pozornosť aj na §53 zákona o cestnej premávke, ktorý chodcom ukladá povinnosť obozretnosti pri prechádzaní cez priechod pre chodcov a zamedzuje nebezpečnému prechádzaniu a zároveň je týmto zákonom uložená povinnosť vodičom zastaviť pred priechodom pre chodcov. Máme za to, že dané usporiadanie komunikácie tieto povinnosti či už vodičov, alebo chodcov podporuje a teda podnet považujeme za uzavretý. Ďakujeme však za Váš záujem o naše mesto.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
14. jún 2021

Brano

Ok. Beriem na vedomie. Vdaka aspon za rychlu odpoved

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania