Parkovanie takmer na priechode pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Dušan Veselý 31. októbra 2016

Na Pekne ceste bola vykonaná úprava priechodov pre chodcov. M.ú. Rača zabezpečila zrušenie jedneho priechodu pre chodcov a súčasne sa urobil nový v časti cyklopredajne a LIDLu. Podla všetkeho sa tym ma vyriešiť aj problem, že v špičke vodiči vychádzajúci z ulice Hubeného na Peknú cestu nemali vyhlad na prichádzajuce autá zhora po Peknej ceste. Aspon tak je to opísaní v otazke starostovi v jednom z čísiel Račianského výberu (2016). Priamo riašiansky starosta píše nasledovné: „... že pri výjazde z parkoviska vznikne priechod pre chodcov, čím sa získa 8 metrov na zabezpečenie výhľadu pre motoristov. Samorný priechod má tri metre a päť metrov pred priechodom je státie vozidiel zakázané.“
A aká je realita? Autá stoja takmer na priechode a výhľad nie je žiadny.

01. november 2016

Jardo Mladší

Tento istý problém sa týka aj výjazdu z parkoviska Lidl na Peknú cestu
01. november 2016

milos

Problèm je, že podľa vyhlášky vodič nesmie zastaviť a stáť 5m PRED priechodom pre chodcov, nie ZA. Autá na fotografiách stoja až za prienchodom. Iný odsek hovorí o zákaze státia 5m od hranice križovatky, tam je však viacero možností definície pojmu hranica, čo z fotografií ťažko posúdiť. Je faktom, že výhľad do križovatky býva často obmedzený najmä vtedy, keď auto parkuje na chodníku tesne pred križovatkou alebo priechodom. Ak nechá na chodníku 1,5m tak podľa nedokonalej vyhlášky môže stáť kdekoľvek.
07. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predovšetkým Pekná cesta aj Hubeného ulica je v správe Magistrátu hl. m. SR Bratislava, ktorý všetky podnety na riešenie uvedenej križovatke riešil. Vysvetlenie z hľadiska Cestného zákona a vyhlášky podal v diskusii pán Milan. Teda zákaz státia platí 5,00 m pred priechodom a 5,00 m od hranice križovatky, aby bolo zabezpečené bezpečné prechádzanie cez priechod pre chodcov a výjazd vozidiel z vedľajšej komunikácie na hlavnú cestu. Zrušenie pôvodného priechodu pri Terne a zriadenie nového priechodu pri Lídl-i zabezpečoval správca komunikáícií-magistrát a nie Mestská časť Bratislava – Rača. V súčasnosti bola zo strany správcu komunikácií zabezpečená bezbariérové úprava priechodu, viď foto v prílohe.

S pozdravom
>
> Ing. Marian Klotton
> Referent cestného hospodárstva
> Miestny úrad Bratislava - Rača


Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
07. november 2016

Dušan Veselý

Odpoved úplne od veci. Čo nové m.ú.Rača? Ako vidim, tak nič. Len prázdne žvásty.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania