Poškodzovanie rozchodníka na zastávke Botanická záhrada

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Julo 16. júna 2021

Uzavretim nadchodu na zastavke Botanicka zahrada sa este viac nici zelena rozchodnikova cast trate. Takto sa na tie svetove metropoly kulturou a kvalitou verejneho priestoru nedotiahneme.

Nakolko si ludia cestu skracuju aj ked je nadchod funkcny, bolo by dobre v priestore medzi zastavkami ponechat nalamane kamene.

A este tymto pozdravujem dve panie, ktore sa rozhodli ze dvanasta hodina na obed bude vyborna prilezitost poprechadzat sa v kolajisku a zbierat si rozchodniky do igelitky. Hanba!

16. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
19. jún 2021

Jaja

Pri OD Centrum ani nemusi byt uzavrety podchod a uz su tam vychodene chodnicky cez rozchodnik…..
20. jún 2021

Julo

Prihliadanie na vychodené chodníčky stavia architekta do novej pozície. Oproti vizionárovi, ktorý realizuje svoje plány na papieri v ateliéri, začínajú súčasní plánovači slúžiť ľuďom. Zaoberajú sa aj detailami, ľudským meradlom. Jednoducho, znížili sa na úroveň pohľadu človeka. Namiesto nalinkovania chodníkov sledujú prirodzený pohyb ľudí. Vyšliapanú cestu nezatarasia, ale urobia z nej pevný chodník. A na to všetko dohliadajú aj profesionálni chodci, ktorých zamestnáva magistrát. (Z jedneho clanku z roku 2016. Vyborne citanie. Rozhovor s byvalou starostkou viedenskeho siesteho okrsku.)
22. jún 2021

Andrej

uvidime ako budu fungovat vytahy
28. jún 2021

Peter Ondavsky

asi niekoho prekvapi opat ze ludia budu chodit kade chcu... a kade je to najlepsie, najefektivnejsie... a nie podchodmi a nadchodmi ktore patria v normalnych krajinach do zabudnutia a na smetisko urbanizmu:))
04. júl 2021

Ondrej I

Toto je záber zo zastávky Riviéra. Všetko vydupané. Platí to aj o ďalších zastávkach. Prečo tam nebol znovu osadený zelený plot, ktorý tam bol pôvodne a r. 2014 sa osadil aj do Dúbravky? Alebo to potom mala byť spevnená plocha ako na Americkom námestí. To sú aj dve možnosti riešenia situácie, ktorú je, samozrejme, nutné vyriešiť.
07. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Projektová kancelárie sekcie dopravy

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
19. október 2021

Ondrej I

Ako postupuje riešenie podnetu? Budú zastávky v Karlovej Vsi so spevneným povrchom alebo vrátite späť ploty?
19. október 2021

Roman Mihalik

Bude od magistrátu iná odpoveď ako Projekt financovaný zo zdrojov EÚ sa už nemôže meniť a teda plot ani pevná dráha nebude? Rozchodník na reklamáciu nie je, keďže ho ľudia vyšlapali, takže ho môže mesto z vlastných peňazí kúpiť a nechať znovu zničiť ak nedá plot, alebo ho nechá tak ako je teraz🤷‍♂️. Podnet uzavretý.
19. október 2021

Peter Ondavsky

Koho by to napadlo, ze ludia nebudu chodit hore a dole zbytocne a pojdu kadial je to jednoduchsie, a ono ani nie je oficialne zakazane... bezpecne to je asi radovo viac ako akykolvek prechod cez cestu pre auta... Ale isto sa najdu mozgove trusty ktore budu vidiet riesenia v zakazoch a zabradliach... Ale riesenie je uplne samozrejme - na kazdej zastavke najst logicke a bezpecne miesto, ktore spevnit na urovnovy priechod cez trat a nikto nebude potom slapat po rozchodnikoch...
05. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Projektová kancelária

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
05. november 2021

Roman Mihalik

A vaša odpoveď zo 7.7. bola teda čím ak nie potvrdením prijatia podnetu?
11. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlńujeme sa za našu bezobsažnú odpoveď, na ktorú v komentári poukazujete a zároveň nás mrzí, že sme podnet ešte nevyriešili. S prosbou o stanovisko k potenciálnym technickým úpravám pôvodného plánu sme kontaktovali Projektovú kanceláriu, na ktorej vyjadrenie stále čakáme a v momente, ako ho budeme mať k dispozícii, bude zverejnené. Jedná sa však o (byrokraticky) náročný proces a kolegovia robia všetko pre to, aby akékoľvek nedostatky (aj tie, ktoré odhalilo plynutie času) pôvodného projektu boli napravené.
Čo sa týka rozchodníka, ten bude spolu s ostatnými závadami Dúbravsko-Karloveskej radiály riešený reklamáciou u zhotoviteľa. Momentálne ešte prebieha zber podnetov - ako od občanov, tak od našich kolegýň a kolegov. Akonáhle budeme mať skompletizovaný zoznam vád stavby, budú tieto postupne zhotoviteľom stavby v rámci uplatnenej reklamácie odstraňované. Pre náročnosť oboch zmienených procesov Vás však prosíme o trpezlivosť. Ďakujeme, že spoločne s nami robíte naše mesto krajším a bezpečnejším m(i)estom pre život.

S pozdravom,
Kto? Projektová kancelária sekcie dopravy

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
03. január 2024

Julo

Nasa trpezlivost je nekonecna :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania