Kontajnery na Šafárikovom námestí hluk porušovanie VZN 6/2012

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Pavol Adamec 10. septembra 2014

Dobrý deň, p.starostka PhDr. Tatiana Rosová,

Dňa 09.09.2014 opäť prebiehala v priestoroch kontajnerov akcia, ktorá
opätovne porušovala VZN 6/2012 Starého mesta Bratislava. Najmä veľký
hluk, ktorý sa šíril aj po 21:00 hod. Vážená p. Starostka žiadam Vás, aby ste podnikli všetky kroky k tomu, aby sa neustále opakované problémy
počas "kontajnerových akcii" neopakovali. Treba si v prvom rade
uvedomiť , že "kontajnerová architektúra" nepatrí do historického centra
Bratislavy. V lokalite Šafárikovho nám. žijú rodiny s deťmi, tieto deti
si musia plniť školskú dochádzku. Hluk z "kontajnerových akcii"
znemožňuje prípravu do školy a oddych a tým ohrozuje ich prospech v
škole a v neposlednom rade aj ich zdravie. Vážená p. starostka bolo by načase urobiť niečo i pre rodiny s deťmi. Ihrisko, ktoré sa vybudovalo na Šafárikovom nám. je neustále špinavé od psích exkrementov. Namiesto ohradenia detského ihriska príp. vybudovania hracích prvkov aj pre väčšie deti, ste z našich daní zaplatili kanalizačnú prípojku pre "kontajnery" v sume 9744,-EUR.
JUDr. Adamová v listoch uvádza, že občania si v prieskume želali oddychovú zónu. Títo občania však oddych vďaka "kontajnerovým akciám" stratili. Treba si uvedomiť, že v blízkej budúcnosti bude na ,,Šafku,, obojsmerne prechádzať električková trať, a preto je oddychová zóna v podobe parku v podstate nevyhnutná.

S pozdravom
Adamec Pavol

23. september 2014

Pavol Adamec

24. september 2014

Pavol Adamec

Milá pani starostka PhDr.Tatiana Rosová MČ BA Staré mesto,

V prílohe je dôkaz, že je pravdepodobne porušované rozhodnutie č.4982/25383/2014/DOP/Tru a VZN6/2012 v §4 ods.3

Cyklo Kuchyňa verejne propaguje, že využíva verejný priestor na Šafárikovom námestí a verejne uvádza, že akcie budú do 23.45hod čo je v rozpore s VZN č.6/2012 §4 ods.3 kde je uvedené do 21.00hod a užíva verejný priestor na Šafárikovom námestí zjavne v rozpore s rozhodnutím č.4982/25383/2014/DOP/Tru v bode 4. Tento priestor podľa rozhodnutia môže užívať urban o.z. KONTAKT.

V prílohe kopia rozhodnutia a obrázok z propagácie cyklo kuchyňa na facebooku aj hodiny do 23,45hod -vedome porušenie rozhodnutia aj VZN 6/2012
a tu je link:https://www.facebook.com/Cyklokuchyna?sk=info

VZN je na: http://www.staremesto.sk/sk/vzn/showDocument/id:40016

S pozdravom
Adamec Pavol

Pani starostka alebo pani Adamová,
odpoveď si uplatňujem na základe info zákona č.211/2000 Z.z.

24. september 2014

Pavol Adamec

Pani starostka PhDr. Tatiana Rosová, ako je možné, že v rohodnutí a VZN 6/2012 schválite užívanie verejného priestoru do 21.00hod a následne tolerujete užívanie verejného priestoru do 23.45hod?
19. december 2014

Pavol Mikula

Prebrané z Facebooku:


"PROSÍM ZDIEĽAJTE (a čítajte.) TENTO POST A VYJADRITE NÁM TAK PODPORU, Ďakujeme.

Urban Kontakt nám ako prvý poskytol pomocnú ruku, keď sa začalo Moje na Dunajskej potápať. Uvedomil som si, že Šafko je to miesto v ktorom sú značky a ľudia ktorých máme radi. Je škoda, že ešťe ani nezačalo poriadne fungovať a už ho chcú rušiť. Tento projekt má potenciál byť sviežim bodom na mape Bratislavy. Avšak stretol sa s nevôľov pár aktívnych občanov a tak má problém. V návale emócií píšem tieto slová na podporu Šafka a Urban Kontaktu lebo chcem žiť v meste, ktoré sa hýbe a nestojí na jednom mieste:

V starom meste žijem a pracujem už niekoľko rokov a mám prenajatý kontajner na Šafku. Žil som v zahraničí, skončil som vysokú školu, celý svoj aktívny život sa snažím o to, aby som v meste v ktorom žijem nie len prežíval, ale aj žil. Vždy som závidel, ľudom, ktorí žijú v progresívnych mestách ako sú Londýn, Paríž, Berlín, ale aj Viedeň, Praha, Budapešť či Brno a mrzelo ma, že v očiach mnohých je Bratislava vždy len mesto, kam sa chodí zarábať, nie však žiť, skôr prežívať. Preto som s veľkým nadšením uvítal aktivitu O.Z.Kontakt, ktorý prišli so sviežim nápadom umožniť mladým aktívnym slovákom, aby svoju tvorbu, nápady, sny mali kde realizovať a neboli nútený byť na periférii mesta, keďže nájmy v centre umožňujú pocitvo podnikať len veľmi solventným firmám. Šafko stelesňuje všetko čo mám na 21. storočí rád: urbanizmus, dizajn, mladosť, drzosť, aktivizmus, hrdosť! Dnes stojíme pred nevôlou občanov, tých občanov, ktorým asi nevadí, že štúrova ulica je nečinne rozkopaná x mesiacov a aj legendárna Karmína už skrachovala. Taktiež mnohým asi nevadia nevkusné stánky richmenov a novinových kioskov, ktoré si ako soc pop suvenír fotia zahraniční turisti a podáva sa v nich jedlo tretej kategórie, či predávajú cigarety a alkohol. Na Kamennom námesti sú zo zelene verejné toalety a určite už nemusím ďalej vypisovať, kolko reálnych problémov toto mesto a centrum má! Tak prečo vám vadí Šafko, miesto ktoré môže na mape Bratislavy zasvietiť ako diamant, len mu treba dať Šancu. Je to ešte dieťa, ale plné snov, ktoré si plnia ľudia, ktorí tvoria budúcnosť tejto krajiny, tohto mesta. Ak nám Šafko zoberiete zas tam bude len veľké nič, prázdno a smutno. A Bratislava bude zas o krok bližie k mestu ktoré fakt nie je pre ľudí.

Prosím zdieľajte tento post a vyjadrite nám tak svoju podporu, ďakujem.

Karol Kolčár_Moje"
17. január 2015

Kolesar

Pan Kolcar, pokial vase podnikanie nevadi obyvatelom ktori na Safarikovom namesti byvaju a plati sa za uzivanie verejneho priestranstva, podnikajte si kolko len chcete. Ale uvedomte si ze neplatite (cim okradate vsetkych obyvatelov Stareho Mesta) a naviac vase podnikanie vadi obyvatelom, ktori proste nemozu odist prec. Kontajnery proste do centra nepatria.
19. január 2015

ferko

Pán Kolčár sa stal pravdepodobne obeťou podvodu
16. marec 2018

Martin U

Kontajnery boli odstránené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania