Kopčianska - nerovná prídlažba, asfalt presahujúci na prídlažbu

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

nerovná prídlažba, asfalt presahujúci na prídlažbu, nerovnomerné vyškárovanie na novo opravenom priechode Kopčianska-Röntgenova. Je to v súlade s technickými listami?

20. júl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
20. júl 2021

Michal Hajduk

Myslíš tie 4 milimetre?🤣🤣???
20. júl 2021

Maxi King

myslím to, že na iných miestach kde sa robili opravy to vyzerá lepšie než tu. Preto sa pýtam. Napríklad tu, kde vidieť že škárovacia hmota na rozmedzí prídlažba obrubník je rovnomerná a nie je tam žliabok kde sa môže držať voda.
21. júl 2021

Tomáš

nie aby ste sa tešili že máte nové, ešte budete aj nadávať... človeku nikdy nevyhovieš🤦 je kopa chodníkov a ciest v katastrofálnom stave. vážte si to čo máte.
22. júl 2021

Ajeťák

jasne, a o 2-3 roky sa vďaka údržbe môžeme rozčuľovať, že prečo je nová cesta zničená...keď sa niečo robí, tak sa to má robiť poriadne...
03. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
19. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pre stavebné práce je potrebné si uvedomiť, že sa realizujú za predpokladu rešpektovania prípustných tolerancií. Pre vzťah úrovne prídlažby a priľahlej asfaltovej vozovky je prípustné prevýšenie povrchu asfaltu oproti prídlažbe, nie naopak. Voda z asfaltovej vozovky vplyvom priečneho sklonu spoľahlivo odtečie na prídlažbu a po nej vplyvom pozdĺžneho sklonu do odvodňovacích zariadení.
Prídlažba sa škáruje škárovacou hmotou, ktorá musí odolávať agresívnemu prostrediu, posypovým soliam a rozmrazovacím cyklom. Pre správnu funkciu prídlažby a škár nie je závadou mierne zahĺbenie povrchu škárovania, ani ak sa v tomto mieste bude krátkodobo zdržiavať voda. Ide o veľmi malé množstvo vody a takáto voda vymizne vyparovaním alebo vyfúkaním vetrom. Ak dôjde k prípadnému poškodeniu škárovania, uplatní sa na takéto chyby zmluvný inštitút reklamácie a zhotoviteľ bude musieť tieto chyby opraviť.

Ďakujeme za pochopenie a prajeme pekný deň.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania