Romanova-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie dopravných predpisov


Uzavretý
meno
Tomáš 07. septembra 2021

Na tomto mieste každý deň poruší zákaz zastavenia minimálne 20 vodičov. Podľa nového zákona môžu tento priestupok zdokumentovať aj zamestnanci mesta. Na 8 hodín denne by tam mohol byť alokovaný človek, ktorý by priestupky dokumentoval a do rozpočtu priniesol minimálne 10 000 € mesačne.

07. september 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
08. september 2021

greg

Na mieste parkujú väčšinou policajti z neďalekej policajnej ubytovne Romanova 37.
Na miesto prídu mestský policajti väčšinou zbadajú za oknom logo polície a odídu preč alebo dajú papuču a po zavolaní ju odstránia a nepokutujú. Stačí sa pozrieť na predné okná aut ktoré tam parkujú väčšinou majú nelegálne čierne fólie na predných oknách. Policajti majú vyhradené parkovisko priamo pri ubytovni ale aj tak parkujú na zákaze zastavenia.
Pevne verím, že pravidlá platia pre každého rovnako.
10. september 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
13. september 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci OV MsP BA V popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na Romanovej ulici v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová
20. august 2023

to akoze fakt

ze v rieseni boze a ta robot odpoved k tomu ako keby sa nieco robilo to vyvolava dojem ... parkuje sa tam stale ... toto nema zmysel nechavat v rieseni ... toto je ze nerieseny
22. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

príslušníci OV MsP BA V sú o tomto probléme opätovne vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.
MsP si svoje povinnosti plní v rámci svojich personálnych a technických možností. Vodiči sú nedisciplinovaní a obmedzené personálne kapacity MsP neumožňujú okamžité riešenie a eliminovanie všetkých priestupkov a protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách tak, aby občania boli spokojní. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami. Táto lokalita je monitorovaná hliadkami počas výkonu ich hliadkovej služby. Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.