Súmračná-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Fff 14. septembra 2021

Dobrý deň,

dávam podnet na urgentné riešenie chodníka a cesty na ulici Súmračná, nakoľko je nemysliteľné, aby ľudia na tak frekventovanej ceste skákali po tráve, aby sa vyhli autám. Chodí tadiaľ denno-denne kopec peších, či už do oboch škôl alebo do parku, ten chodník tu mal byť už dávno. Doteraz na tejto ulici bola jednosmerka a autá aj tak v rade čakali a trúbili, aby sa dostali ku škole, ale teraz na tomto už aj tak vyťaženom úseku zriadili dokonca obojsmernú prevádzku, lebo sa v septembri začal vymieňať asfalt a nerozumieme prečo sa toto nemohlo riešiť počas prázdnin. Argumenty, že pozemok nepatrí pod mesto sú síce pekné, ale situáciu to nerieši. Čo tak prenájom a vystavanie chodníka, prípadne užší chodník na úkor cesty, prípadne vstup autom len pre rezidentov/ev.s povolením?????

20. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť v súčasnosti neplánuje v danej lokalite vybudovanie chodníka, nakoľko vybudovanie chodníka by bolo len na úkor zelene a vybudovanie si vyžaduje stavebné povolenie. Mestská časť ako stavebník musí dokladovať právny vzťah k jednotlivým pozemkom. Problematické je práve vlastníctvo pozemkov v okolí komunikácie, časť pozemkov sa nachádza vo vlastníctve a správe Hlavného mesta SR Bratislavy a časť v súkromnom vlastníctve. Prístup pre peších je dostupný po Polárnej ul. kde je chodník, alebo po chodníku (spojnica Ružinovská Ostredková) a následne po chodníku popri plote školy. (viď. mapu)

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
20. september 2021

Pavol

Nie je celkom pravda, že problém sú nevysporiadané parcely, keďže napr. po pravej strane komunikácie by bolo možné chodník viesť po parcele 1225/8 ktorá je vo vlastníctve hl. mesta. Ani záber zelene by nebol taký výrazný, jedine technické riešenie je možno finančne náročnejšie. Všetko je ale otázkou preferencií a chcenia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.