Strom na kraji cesty

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Konare stromyu zasahujy do vozovky. Vytlacaju tak cyklistov z relativne bezpecnej krajnice do vozovky.

03. október 2014

Janči Bakoš

Nehovoriac o tom, že stromy (sú tam dva podobné, hneď za sebou) zakrývajú čiastočne aj dopravné značenie.
16. október 2014

Janči Bakoš

Keďže to vyskočilo ako neriešené, napísal som priamo starostke Starého mesta. Vyzerá to tak, že to doteraz viselo u nesprávnych ľudí, ale robí sa na tom ;)
"Vážený pán Bakoš,
ďakujem Vám za Váš e-mail. Táto komunikácia spadá pod Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy. Magistrát ako správca komunikácie sa stará o bezpečnosť cestnej premávky. Akonáhle obdržíme podnet, ktorý kompetenčne nespadá pod našu správu nahlásime to adminovi stránky odkazprestarostu.sk, ktorý na stránke zmení zodpovednosť a postúpi podnet zodpovednej inštitúcií.
Žiaľ ich reakcia je oneskorená. Budeme ich žiadať o rýchlejšie postupovanie podnetov. Tento podnet som priamo dnes postúpila zodpovedným pracovníkom magistrátu so žiadosťou o riešenie."
16. október 2014

Odkaz pre starostu

Jan, podnet som rovno odoslal na magistrát, nie na Staré Mesto. Za niekoľko mesiacov práce pre portál už viem, že Mickiewiczova spadá pod správu magistrátu a preto som sa snažil postup urýchliť. Aj hore hneď pod nadpisom podnetu je napísaná informácia „Zodpovednosť za riešenie: Magistrát hlavného mesta“. Pomalá reakcia na podnet je teda spôsobená pomalou reakciou p. Papajčíka a/alebo osoby podpisujúcej sa ako „Oddelenie styku s verejnostou“.

Zároveň nie je pravda, že by administrátori stránky „brzdili“ postupovanie podnetov. Podnety nachádzajúce sa v Starom Meste, ale spadajúce pod magistrát (typicky podnety na väčších uliciach, námestiach, ale aj mnoho iných – a my z portálu to nie vždy vieme rozlíšiť; snahy získať od magistrátu a mestských častí zoznam ulíc, ktoré sú v správe magistrátu/mestskej časti a podľa akého kľúča podnety posielať tomu či onomu vždy na niečom stroskotali), preposiela na magistrát pracovník mestskej časti, ktorý má prístup do nášho administračného rozhrania. Mne ako administrátorovi pre BA-Staré Mesto iba príde emailom informácia o tom, že presunuli zodpovednosť na magistrát a že magistrátu bol zaslaný email o tomto ich informujúci.

Slová „(...) nahlásime to adminovi stránky odkazprestarostu.sk, ktorý na stránke zmení zodpovednosť a postúpi podnet zodpovednej inštitúcií.“ teda sú zavádzajúce a platné iba za predpokladu, že „adminom stránky“ je myslený „poverený pracovník MÚ BA-Staré Mesto“.

Tiež by som rád doplnil, že všetci administrátori portálu (pre Bratislavu je nás 6) túto aktivitu robia vo voľnom čase, bezplatne a častokrát je jedinou odmenou vyriešený problém, dobrý pocit a slovo „ďakujem“. Nechcem aby to vyznelo ako sťažovanie sa, ale ako informovanie „o tom, ako to vlastne funguje“.

Karol Bujaček
administrátor OPS
pre BA-Staré Mesto
16. október 2014

Janči Bakoš

Ahoj Karol!
V prvom rade si silno vážim Tvoju robotu, rovnako ako celého Vášho tímu. O to viac, ked teraz vidím kúsok aj do zákulisia.

A v druhom rade sa ospravedlňujem za chaos. Až teraz som si všimol, že zodpovedná osoba nieje vpravo pod mapkou (tam je staré mesto, tak preto som naháňal ich a preto vznikol celý problém), ale v strede hore pod nadpisom. Čiže som kopal do nesprávneho starostu. A on(a) sa klasicky úradnícky bránil rozhadzovaním zodpovednosti kam sa dalo.

Tak teda ešte raz prepáč za (neúmyslné) kazenie večernej nálady. Moja chyba, že neviem čítať.
29. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet bol odoslaný na príslušné oddelenie, ktoré zabezpečí orez stromu.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
05. november 2014

Pavel Vrabec

Dobrý deň, podnet je vyriešený.

Pavel Vrabec

oddelenie životného prostredia, verejného poriadku a čistoty
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania